... mýty a fakta
Moderátoři: Gehenna, Llevelyn
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
ahoj,
dneska by měl být syn očkován na 5tileté kontrole. Doktorka v telefonu naznačila, že vůbec není kam spěchat, je tam "povinnost" stihnout očkování do 6 let.
Chci se zeptat, mám využít této možnosti a posunout očko co nejdéle? Je z odsunutí nějaký benefit? Syn je momentálně zdráv, takže žádné důvody proč dneska ne neshledávám.
Díky za reakce
Radka
-

Raadik
- Krafařka

-
- 812 příspěvků
- 31. červenec 2007
V podstatě není důvod žádný, jen imunita dítěte lépe vyzraje, každý rok dobrý.
Já jsem třeba toto přeočkování vůbec nedala, přijde mě osobně zbytečné tak brzo po posledním ( v cca 2 letech), takže i tak možno. Pokud očkovat chceš, je to jedno, jen se může stát, že příští rok nastoupí do školy a nebude v kondici na očkování, pčecijen 1. třída je dost zátěž. Takže bych naočkovala před začátkem školy, cca třeba v květnu, dokud není ještě moc horko a nejsou dovolené. Určitě bych neočkovala těsně před/po dovolené nebo ve vedrech.
-

Llevelyn
- Guma a neuvařitelná slepice :-)
-
- 14073 příspěvků
- 02. prosinec 2007
- S výhledem..
-
Pardon za telaciu otazku ale o akom preockovani hovorite?
souris
-

Souris
- Treperenda

-
- 1075 příspěvků
- 21. září 2006
-
Boostrix Polio
přeočkování proti tetanu, černému kašli , záškrtu a dětské přenosné obrně ( poliomyelitida)
V žádném případě bych nenechala přeočkovat Hexou ( infanrix Hexa)
-

Llevelyn
-
- 14073 příspěvků
- 02. prosinec 2007
- S výhledem..
-
LIev, a holky, díky za diskuzi, téma taky budu brzy řešit.
A jak jsi to Llev udělala, že jsi toto přeočkování nedala? Jak to s vyhláškou? Osobně se mi po aféře s hexou přestává chtít jít do jakéhokoliv očkování...
Díky za odp.a pěkný den.
-

Dráček
- Krafařka

-
- 653 příspěvků
- 06. srpen 2008
No, já všeobecně na nějakou vyhlášku kašlu

MMR nemá mladší vůbec ( je mu 5,5 roku) a letos jsem nedala přeočkovat žádné dítě. ale neškolkujem, tak si můžu vyskakovat..
-

Llevelyn
-
- 14073 příspěvků
- 02. prosinec 2007
- S výhledem..
-
Llevelyn píše:Boostrix Polio
přeočkování proti tetanu, černému kašli , záškrtu a dětské přenosné obrně ( poliomyelitida)
Měla jsem zato, že v 5 letech je přeočkování Infanrixem (záškrt, tetanus, dávivý kašel). A v 10 letech Boostrix Polio.
-
Olmo
- Pískle
-
- 56 příspěvků
- 27. leden 2008
Ne, Hexa/Infanrix je o dost silnější, pro děti nad 4 roky podle výrobce, nad 1 rok podle mě je určený právě Boostrix. Boostrix je určen pro booster- posilující očkování, Infanrix pro klasické, počáteční. Pokud se dá Infanrix starším dětem je vysoké riziko vedlejších reakcí, je hůře snášen.
-

Llevelyn
-
- 14073 příspěvků
- 02. prosinec 2007
- S výhledem..
-
Olmo píše:Llevelyn píše:Boostrix Polio
Měla jsem zato, že v 5 letech je přeočkování Infanrixem (záškrt, tetanus, dávivý kašel). A v 10 letech Boostrix Polio.
Tak jsem nechala naočkovat. Diskusi dočítám až ted večer. A teda koukám
Mě nenapadlo prověřovat čím očkuje. Bohužel v očkováku máme napsáno Infanrix

-

Raadik
- Krafařka

-
- 812 příspěvků
- 31. červenec 2007
Llevelyn - nevíš, jestli je někde oficiálně napsané, že ten Boostrix je plnohodnotná náhrada za Infarix na těch 5 letech a lze ho naočkovat?
Dceři bude za chvíli 6, očkování se mi dařilo skoro rok odsouvat, ale teď už mě nenechají. Volala jsem dr., že chci Boostrix a přivedla jsem ji evidentně do dost velkého šoku. Prý se očkuje pouze Infarixem, o náhradní vakcíně v životě neslyšela, nikdo to po ní nikdy nechtěl a není si jistá, že to lze. Prý se poptá v Motole, zdají to schválí (nevím, jestli to fakt udělá). Tisíc otázek, proč to chci....
-

Katik
- Žvatlalka

-
- 212 příspěvků
- 05. srpen 2007
Katik píše:Llevelyn - nevíš, jestli je někde oficiálně napsané, že ten Boostrix je plnohodnotná náhrada za Infarix na těch 5 letech a lze ho naočkovat?
Dceři bude za chvíli 6, očkování se mi dařilo skoro rok odsouvat, ale teď už mě nenechají. Volala jsem dr., že chci Boostrix a přivedla jsem ji evidentně do dost velkého šoku. Prý se očkuje pouze Infarixem, o náhradní vakcíně v životě neslyšela, nikdo to po ní nikdy nechtěl a není si jistá, že to lze. Prý se poptá v Motole, zdají to schválí (nevím, jestli to fakt udělá). Tisíc otázek, proč to chci....
Pokud se zeptá v Motole, tak buď v klidu...Náš pediatr si to také zjišťoval zda to jde, protože očkování Infanrixem jsem řekla že v žádné případě nedám a když jsem byla se synem na kontrole, říkal, že mu potvrdili že to není problém, prý je to opravdu vhodnější (zjišťoval v Ostravě u Dr. která spolupracuje s Motolem, tak to snad bude stejné)...
-

Marie
- Klábosilka

-
- 340 příspěvků
- 20. listopad 2006
- Ostrava
Omlouvám se zakladatelce, taky bych se chtěla poradit ;)
Syn byl teď nemocný a při kontrole
mi Dr. nabídl možnost, že by syna naočkoval (až bude v pořádku, měl začínající zápal plic, on počítá tak za 4 měsíce, já spíš kolem května, června, takže v
cca 7,5 letech) Boostrixem - tím pádem by ho již nepřeočkovával v 10-11 letech ani by to neposouval, jen prý kolem 15 let by dal tetanus (ten bych uvažovala po odběru protilátek, ale je to ještě daleko, kdo ví co se změní

). Mi se to celkem zamlouvá, co si o tom myslíte?
Za postřehy moc děkuji ;)
-

Marie
- Klábosilka

-
- 340 příspěvků
- 20. listopad 2006
- Ostrava
Marie píše:Katik píše:Llevelyn - nevíš, jestli je někde oficiálně napsané, že ten Boostrix je plnohodnotná náhrada za Infarix na těch 5 letech a lze ho naočkovat?
Pokud se zeptá v Motole, tak buď v klidu...Náš pediatr si to také zjišťoval zda to jde, protože očkování Infanrixem jsem řekla že v žádné případě nedám a když jsem byla se synem na kontrole, říkal, že mu potvrdili že to není problém, prý je to opravdu vhodnější (zjišťoval v Ostravě u Dr. která spolupracuje s Motolem, tak to snad bude stejné)...
a proč to doprčic nevědí pediatři, že je ten boostrix vhodnější? ach jo:( syn nakonec byl uplně bez reakce, tak snad to máme za sebou. A radši nad tím už nebudu přemýšlet:( A v těch 10 letech se pak přeočkovává tím boostrixem?
-

Raadik
- Krafařka

-
- 812 příspěvků
- 31. červenec 2007
Raadik píše:a proč to doprčic nevědí pediatři, že je ten boostrix vhodnější? ach jo:( syn nakonec byl uplně bez reakce, tak snad to máme za sebou. A radši nad tím už nebudu přemýšlet:( A v těch 10 letech se pak přeočkovává tím boostrixem?
Nechci být za škarohlída ;) ..., ale tohle říct pouhý jeden den po očkování je značně naivní
Např. rozvoj horečky obvykle do tří dnů - a to je tak to nejmenší, spíš známka dobré odpovědi imunitního systému...
Další možné reakce klidně 7-14 dní po aplikaci.
U mojí dcery např. nástup reakce byl vždy 7-10 dní po... (horečka 1 den, podrážděnost, přecitlivělost, nespavost, zatvrdlé místo vpichu - přetrvávající několik týdnů

)
-

E-liska
- Drbna

-
- 4588 příspěvků
- 16. únor 2009
- Discworld
Raadik píše:
a proč to doprčic nevědí pediatři, že je ten boostrix vhodnější? ach jo:( syn nakonec byl uplně bez reakce, tak snad to máme za sebou. A radši nad tím už nebudu přemýšlet:( A v těch 10 letech se pak přeočkovává tím boostrixem?
Ano, tam již je Boostrix polio ;) (záškrt, tetanus, černý kašel, obrna) a proč to nevědí? No očkují již 100 let Infanrixem, tak proč to měnit?

Jsem si jistá, že ostatní děti jsou také očkovány Infanrixem a to je náš lékař zlatý ;) ...
-

Marie
- Klábosilka

-
- 340 příspěvků
- 20. listopad 2006
- Ostrava