potřebuju se vypovídat, možná utřídit myšlenky... fakt nevím.
ve firmě jsem skoro 5 let, HO registruju od začátku. Nebyl můj šéf, řídil malinké oddělení, ale naše a to jeho spolu úzce spolupracovaly. Po relativně krátkém čase zaregistroval i on mě - zjistil, že se orientuju v jisté oblasti, takže za mnou čas od času začal chodit pro odbornou radu. Jednání bylo vždy velmi korektní, řekla bych, že na sebe "slyšíme" - úkoly stačí zadat v bodech, stručně ujasnit a celkem rychle se doberem k cíli. Fakt se s ním dobře řeší pracovní věci, bez velkých keců a odsýpá to...
Já ho vždy vnímala jako sympatického kolegu s velkým charisma, ostatně tak ho vnímají skoro všichni, muži i ženy. Ví se o něm, že práci věnuje spoustu času, vždy na úkor rodiny. Přesto se říká, že u něho žádná ženská nemá šanci, protože "on na to není". Je ženatý, děti na 1. stupni ZŠ, shodou okolností stejného pohlaví a stejně staré jako ty moje. A my dva jsme taky stejně staří.
Před víc než rokem se naše oddělení začlenilo pod NĚJ, můj přímý nadřízený si ale s NÍM ale moc nerozuměl, občas jsem jim dělala prostředníka. V létě můj přímý nadřízený odešel a jeho práci teď dělám já. A nastal pro mě problém.
Jsem s NÍM v každodenním kontaktu. Porady, informativní schůzky, emaily průběžně celý den. Vše pracovní. A já zjišťuju čím dál víc, že je to fakt chytrý muž, což mi neuvěřitelně imponuje. Je fakt, že naše pracovní věci nemáme moc s kým jiným probrat, tak nějak jsme na to zbyli my dva. Navíc se teď něco dotahuje, bývám každý den přesčas a on taky. Večer, když nezvoní telefony a každých 5 minut nikdo neklepe na dveře, že něco potřebuje, jsme spolu začali vést pracovní hovory, takové soukromé porady. Je na ně víc klidu, nikdo nás nepřerušuje. Nemusíme spěchat, řekneme si víc než bychom stihli za běžného provozu. A je víc času i na úsměv, na vtípky, v předvánočním shonu zbyla i chvilka na nepracovní témata, což nikdy předtím nebylo.
a jsem v tom až po uši. Culíme se na sebe už i na běžných poradách, ale já nevím, jak to brát. On byl a je vždy ke všem moc příjemný a k pozdravu přidával úsměv odjakživa. Nevím, jestli si něco nenamlouvám, protože je možné, že u něj se vůči mě nezměnilo vůbec nic. Možná vidím, co není.
Možná tomu mému rozpoložení pomohly i kolegyně (moje podřízené), které si všimly, že s NÍM fakt dobře vycházím, že od té doby, co jim šéfuju, se i jim dobře pracuje, že prostě všechno funguje. A shodujeme se, že je to tím, že on se na mě může pracovně spolehnout, že věří mým odborným znalostem.
jenže já v jeho úsměvech a té nastalé větší pozornosti vidím něco víc, něco, co tam třeba ani není. A nebo možná je, co já vím... A chovám se jak pako. Nevím, kam se dívat, co s rukama. Už s ním mluvím jen s tužkou v ruce. Když se jedná o pracovní věci, přepnu se na automat a funguju jak švýcarský hodinky. V okamžiku, kdy se má chvíli nezávazně konverzovat, jsem v křeči a on to musí vidět. On je taky v křeči, ale on na nějaký vykecávání o ničem nikdy nebyl nebo aspoň o tom nevím, takže u něj to vnímám tak nějak normálně a rozhodně z toho nemůžu dělat závěry.
Poslední týden za mnou přišel večer třikrát do kanceláře, přišlo mi, že bysme ani nic akutního řešit nemuseli (ale pořád se něco děje, to zase jo). A už jsme si ty témata snad i vymýšleli, jen aby hovor pokračoval. Přijde za mnou do kanclu, jen nakukuje, jestli tam fakt ještě jsem, říká, že spěchá a pak tam se mnou hodinu něco řeší. Stojí ve dveřích, pak si sedne, pak se zase zvedne, pak zase přisedne. Občas se usměje, kouká na mě, ale NIC víc.
a teď mám dovolenou, mohla bych si to užít, ale neužívám. svým způsobem mi ten chlap chybí. mohla bych jít do práce až v novém roce, ale vím, že tam v týdnu půjdu. Je tam co dodělávat, ale taky ho tam potkám...
nechápu se, jsem normálně šťastně vdaná, lepšího chlapa než je můj manžel jsem nepotkala. Nevěrná jsem nikdy nebyla a ani být nechci.
Tak co se to se mnou děje? co s tím?
zažily jste to? přejde to? KDY? na tom pracovním vztahu mi opravdu dost záleží, nerada bych to pokazila kvůli nějakému chvilkovému zatmění mozku.
na druhou stranu, tohle jiskření je takový hezký a já vlastně ani nevím, jestli chci, aby to skončilo nebo pokračovalo... Hodně se spoléhám, že "on na to není" a že to on nenechá nikam zajít. Ještě donedávna bych nepochybovala ani o sobě, ale čím víc o tom přemýšlím, tak prostě nevím.
Vykáme si. Což je v téhle situaci asi jenom dobře...