ADV TOP
ADV LEFT

Švestky - udělat přesnídávku? A jak?

blivajzky i mňamky pro dítka do cca tří let, rozlišujte podle věku.

Moderátoři: Trixl, Hope, Littlemouse, Sarah3, Vanovam

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Frndulka » sobota 09. srpen 2008, 19:33
Není to škoda na přesnídávky, já bych je nechala na slivovici 8-) :D :D :D . "Kudy teče, tudy léčí" :D :D :D
Uživatelský avatar
Frndulka
Drbna
Drbna
 
4562 příspěvků
20. září 2006
Prágl
Příspěvekod Papu » sobota 09. srpen 2008, 19:55
Tak toho máme ten největší hrnec, co doma byl, uf. Jestli to smrádě nebude jíst, tak uvidí :grr:
Uživatelský avatar
Papu
Howgh
Howgh
 
8036 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Gábinka » neděle 10. srpen 2008, 09:30
škoda, že jsem to objevila ted. Dostala jsem švestky, tak teď zavařuju kompot, ale právě jsem se akorát chtěla ptát, jak dělat přesnídávky, že bych připravila holce mladší...

Protože nemam místo v mrazáku, budu zavařovat a to vč. zeleniny.

Ale chci se zeptat - nemám malinké skleničky (nevím ani, jeslti ty pidi jdou koupit, asi ne), takže bych to dělala do těch středních. Jak dlouho můžu takovou střední sklenici s přesnídávkou (ovo i zeleninovou) nechat v lednici? Nemyslím dát si jednou týdně, ale zhruba do jaké doby je nutno to spotřebovat?

A Matul, ty švestky jsi už pak nemixovala? jen rozvařila?
Gábinka
BC katalog (moderátor)
 
16435 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Gábinka » neděle 10. srpen 2008, 09:33
Matulienka píše:Papu.....1,5 kg jablek, 1 kg švestek, 3/4 l vody, 20 dkg cukru..ja davam i méně nebo med.
10 minut povaříme
Pak přidáme ve 1/4 litru vody rozmíchaný pudink, vaříme asi 20 minutek.
Rozmixujeme.

Zavařuju 15 min na 80 stupňů

Poměr ovoce lze měnit, prostě je třeba, aby ho celkem bylo 2,5 kg.

Zrovinka dělám jablečno broskvovou s banány:-)


ještě - ten puding tam být musí? Lze ho něčím nahradit,nebo lze i bez něj? Přeci jen to budu dělat zatím ještě pro miminko...
Gábinka
BC katalog (moderátor)
 
16435 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Matulienka » neděle 10. srpen 2008, 09:43
Gábi..já to vždy namixuju......
Puding dávat nemusíš.....i bez něj je to dobré.....

Ad švestky..mám i pár, kde je větší podíl švestek..když je zácpa, výborná věc.
Uživatelský avatar
Matulienka
Moderátor dlouhodobých diskusí
Moderátor dlouhodobých diskusí
 
14409 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Gábinka » neděle 10. srpen 2008, 11:04
Matulienka píše:Gábi..já to vždy namixuju......
Puding dávat nemusíš.....i bez něj je to dobré.....

Ad švestky..mám i pár, kde je větší podíl švestek..když je zácpa, výborná věc.


právě, to bych připravila dost ráda, protože kupovat těžko dostupnou skleničku od hippu za 25,-- se mi moc nechce:D

Tož se vrhnu na nákupy (tohle se mi vyplatí koupit) a jdu na to:) Díky

A nevíš ještě, jak to je s tou spotřebou po otevření?
Gábinka
BC katalog (moderátor)
 
16435 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Matulienka » neděle 10. srpen 2008, 11:10
Gábi..já to nechávám v lednici nejdéle 24 hod po otevření
Uživatelský avatar
Matulienka
Moderátor dlouhodobých diskusí
Moderátor dlouhodobých diskusí
 
14409 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Papu » neděle 10. srpen 2008, 15:20
Taky tak, jako klasická přesnídávka, do 24 hodin spotřebovat. máme většího, když je to třeba 28 hodin, tak z tho vědu nedělám.
Ale u nás většinou nezbyde :)
Uživatelský avatar
Papu
Howgh
Howgh
 
8036 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Evikp » neděle 10. srpen 2008, 15:38
Malýmu moje švestkové přesnídavky moc nejeli... Tak ať jste na tom o něco lépe.... ;)
ObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Evikp
Klevetnice
Klevetnice
 
3305 příspěvků
21. září 2006
Brandýsko
Příspěvekod Gábinka » čtvrtek 14. srpen 2008, 11:55
Tak právě zavařuju svou první přesnídávku podle receptu Matul, akorát bez toho pudingu. Akorát mam malej hrnec, tak jsem použila dva, což byl vopruz:D

Jako vedlejší produkt mam litr ovocné šťávy, akorát mě nenapadlo rozlejt to do skleniček k přesnídávce a mohla jsem to Anetě zavařit taky. Akorát z té dávky Matul mam pouhých 5 skleniček, tak budu přikupovat a dělat další (a další a další a další...:D ) a příště už si aspoň nějakou tu šťávu zavařím.

Moc děkuju za rady :-*
Gábinka
BC katalog (moderátor)
 
16435 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Gábinka » pátek 15. srpen 2008, 06:37
já se ještě tak hloupě zeptám - můžu situaci se zbylou přesnídávkou ve sklenici vyřešit tak, že jí případně ten zbytek dám do mrazáku?
Gábinka
BC katalog (moderátor)
 
16435 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Popilio » neděle 17. srpen 2008, 23:04
Gábi, můžeš, já to dělám normálně, malej to najednou nesní...
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Gábinka » pátek 22. srpen 2008, 17:25
a trapně další dotaz:D Já radši, začínám a je to pro malou, tak ať něco nepo...

Mám tu ovoce na přesnídávku, ale jaksi nemam víčka. Můžu tu přesnídávku uvařit, zavřít v hrnci do lednice a zavařit zítra, až koupím víčka? Ono to ovoce se musí zpracovat, to už by nevydrželo, protože jsem si to připravila a pak to zjistila :roll:

a ještě - nedávám puding, takže přebylou vodu a ovocnou šťávu zavařuju na šťávičku. Mám to scedit až zítra před zavařením?
Gábinka
BC katalog (moderátor)
 
16435 příspěvků
21. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy