ADV TOP
ADV LEFT

Štrůdl na víc způsobů

recepty zdravé výživy, kosmetické, zdravotně specifické pro malé i velké

Moderátoři: Trixl, Hope, Littlemouse, Sarah3, Vanovam

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Marketakra » úterý 06. březen 2012, 16:19
ze žrádelníčků strana 33 více autorů

Morana
Listové těsto rozválím. Nastrouhám jablka, osladím medem (normálně to pokapu), přidám skořici (ev. rozinky a vlašské ořechy-já je nedávám,ořechy mi vadí). Pak normálně smotám štrůdl. Štrůd dám na plech pokrytý alobalem, potřu vodou a peču ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Těsně před dokončením pečení potřu štrůdl medem zředěným vodou a trochou skořice. Místo jablek se může dát i jiné ovoce-hrušky, jahody, meruňky....

Marketakra
tažený? 125g voda 60g máslo 2 lžíce hnědého cukru - dát vařit ,
horké nalít do 250g mouky, důkladně prohníst (pozor pálí), rozdělit na dvě poloviny a s každou alespoň 20x bouchnout o pracovní podložku ( vypadá to divně, ale tím se změní struktura těsta), zformovat do kuličky, nechat odpočinout.
Zdatnější vytahují na ruce, pohodlní ( já ) a méně šikovní vyválí ca 2mm silný plát těsta na silikonové podložce silikonovým válečkem. Nepodsypávat moukou, trhalo by se to. Naplnit klasicky jablky, pozor při přendávání na plech, rád se trhá. S celozrnnou moukou jsem to nezkoušela.
energeticky to bude určitě lepší než klasický listový
Uživatelský avatar
Marketakra
Kecka
Kecka
 
1724 příspěvků
21. září 2008
Příspěvekod Gehenna » úterý 06. březen 2012, 19:24
Já jen dodám, že štrůdl jde udělat i naslano a určitě by pak mohl být ještě dietnější (jde tam narvat prakticky cokoli).
Uživatelský avatar
Gehenna
B-C Kašpar
 
26187 příspěvků
13. prosinec 2007
Nobody knew where I was and now I am no longer there.
Příspěvekod Leya » středa 07. březen 2012, 08:49
Gehenna píše:Já jen dodám, že štrůdl jde udělat i naslano a určitě by pak mohl být ještě dietnější (jde tam narvat prakticky cokoli).
hod nejakej recept Geh, to me zaujalo... co do toho napr. cpes? Ja si to nejak neumim predstavit :)
Uživatelský avatar
Leya
Howgh
Howgh
 
13573 příspěvků
09. srpen 2008
Doma
Příspěvekod Kac_kac » středa 07. březen 2012, 17:26
Nejsem Geh, ale zkusím to.
- Špenát
- Rajčata, paprika, cibule
- klobáska
- šunka, sýr, ananas

Prostě co doma najdeš
Uživatelský avatar
Kac_kac
Žvatlalka
Žvatlalka
 
220 příspěvků
21. květen 2008
Příspěvekod Gehenna » středa 07. březen 2012, 17:29
U nás je hodně oblíbená brokolice s nivou, ale to teda moc dietní není... (podusíš brokolici a ještě teplou rozmačkáš mačkadlem na brambory s nivou na kousky). Jinak cokoli víceméně jako bys dělala pizzu, jen to bude zamotané vevnitř:D

Taky ten smotaný štrůdl můžeš rozkrájet na šneky a upéct... tenhle recept už tu na bc někde je.

Zas je mi docela líto, že nemám troubu :-?
Uživatelský avatar
Gehenna
B-C Kašpar
 
26187 příspěvků
13. prosinec 2007
Nobody knew where I was and now I am no longer there.
Příspěvekod Marketakra » středa 07. březen 2012, 19:09
kysané nebo sterilované zelí + vyškvařená anglická slanina (uzené nebo šunka pro dietáře) + nadrobit balkánský sýr
Uživatelský avatar
Marketakra
Kecka
Kecka
 
1724 příspěvků
21. září 2008
Příspěvekod Gehenna » středa 07. březen 2012, 19:20
Marketakra píše:kysané nebo sterilované zelí + vyškvařená anglická slanina (uzené nebo šunka pro dietáře) + nadrobit balkánský sýr


Bylo to nutné?!
Dneska neusnu :D
Uživatelský avatar
Gehenna
B-C Kašpar
 
26187 příspěvků
13. prosinec 2007
Nobody knew where I was and now I am no longer there.

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy