ADV TOP
ADV LEFT


BORŠČ **

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Frndulka » pondělí 11. červen 2007, 21:25
LaBouche poslala:

Boršč:

množství je na hrnec cca. 5litrů polévky:

200g hovězí hrudí
200g vepřové plece
nebo může být půl slepice.
1 červená řepa
2 mrkve
2 kořenové petržele
5 brambor
1/2 hlávky zelí
1 rajský protlak
1 lžíce másla
cibule
petrželka

Maso uvaříme doměkka. Vyndáme, nakrájíme na kousky. Řepu oloupeme, nakrájíme
na nudličky a vaříme cca 10minut ve vývaru. Potom přidáme nakrájenou mrkev,
petržel, brambory. Mezitím na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme
rajský protlak a pár lžic vývaru. Necháme párkrát probublat. Přilijeme do
polévky, zamícháme a nakonec přidáme zelí a zelenou petrželku. Ztlumíme
oheň, vaříme ještě tak 15-20 min. doměkka a pak necháme odstát. Podáváme s
kysanou smetanou, majonézou a chlebem.

Obrázek

Obrázek

LaBouche




Já dělám boršč bez masa: plechovka tmavých fazolí, jedna strouhaná červená řepa, pár brambor na kostičky, nastrouhám česnek, přidám nějaké houbičky a povařím v masovém vývaru. Nakonec zahustím hladkou moukou rozmíchanou v kysané smetaně a trošku zakápnu olivovým olejem.
Gondwana




Dělám boršč zcela jinak, ovšem často, takže mám jednu technickou: pokud se dá vařit zelí do vývaru už s rajským protlakem, tak se neuvaří do měkka, zůstane tvrdé - to mám fakt vychytané, protlak dávat až poté, co je vše měkkounké.
Ro




Vidíš, u nás máme zase rádi když zelí i brambory mají takovou tu krustičku a nejsou ovařené a měkounké, takže když dělám boršč se zelím, tak ho dávám vařit zvlášť s bramborami a ony pak zůstanou zvenku takové kožnaté (to zní děsně ) a pak to vliju mezi tu uvařenou zeleninu.
Gondwana




Manžel podotýká, že do boršče patří cukr Prej na tři litry boršče, 4 polévkový lžíce. A zelí s červenou řepu vaří bokem, že aby se uvařili pořádně.
Blanka
Uživatelský avatar
Frndulka
Drbna
Drbna
 
4397 příspěvků
20. září 2006
Prágl
Příspěvekod Mafra82 » středa 09. duben 2008, 14:54
Sice jsem ho vařila taky trochu jinak, ale nemohu ho nějak dochutit :( nechám do zítra odležet a uvidíme jak bude chutnat, druhý den je většinou už dokonalý.
Dávám tam bobkový list, nové koření a trochu pepře. Bez toho bych to nejedla ;)
Brambory vařím se zelím, ale už ve vývaru bez masa, a teprve pak přidávám protlak a jednu plechovku rajčat ve vl. šťávě, trochu cukru, ale hlavně taky trochu červené sladké papriky.

A taky trochu pórku na nudličky. Nezahušťuju to ničím, je to tou zeleninou husté dost ;) Akorát dávám na talíři buď smetanový jogurt nebo kysanou smetanu a chleba či rohlík jako přílohu.
Co kdo rád ;)
A je vidět že co rodina to recept unikum ;)
Uživatelský avatar
Mafra82
Diskutérka
Diskutérka
 
2561 příspěvků
21. září 2006
Praha 9
Příspěvekod Missorka » úterý 01. únor 2011, 10:41
Help me! Mám zelí jenom sterilovaný - blbý??? Díky!
Uživatelský avatar
Missorka
Adminka
 
33515 příspěvků
18. září 2006
u Litoměřic
Příspěvekod Magdulka » úterý 01. únor 2011, 11:00
Nevím jak zelí sterilovaný,ale já používám do boršče zásadně zelí kysané (nedělám z čerstvého).Myslím že i sterilizované by se dalo použít.
Uživatelský avatar
Magdulka
Klábosilka
Klábosilka
 
417 příspěvků
29. leden 2007
Příspěvekod Jirka tesař » neděle 03. duben 2011, 17:59
Taky jsem jedl Boršč čistě z červené řepy a nějaké to koření jako pepř atd. Přídavkem jsem dostal smažený Kroket vyplněný bílým zelím. Opravdová delikatesa.
Uživatelský avatar
Jirka tesař
Pískle
 
47 příspěvků
01. leden 2011

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy