ADV TOP
ADV LEFT

FRANCOUZSKÉ TOUSTY (FOTO)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Diny » neděle 29. březen 2009, 09:58
Když je čas a chuť si se snídaní trošku pohrát ;)

Ingredience:

Na 3 tousty:

6 toustových chlebů
máslo
plátkový sýr
3 žloutky

- budeme potřebovat vykrajovátko na linecká kolečka

Obrázek

Vaječné těstíčko:

2 vejce
2 lžíce mlíka
pažitka
sůl
pepř

Obrázek

Postup:

Namažeme tousty máslem a poklademe plátkem sýra (já měla jen bloček, tak to vypadá jinak ;) )

Obrázek

Krajíčky slepíme k sobě a vykrojíme uprostřed kolečko.

Obrázek

Obrázek

V misce si připravíme z vajec, mlíka, pažitky, soli a pepře těstíčko. Pánev jen jemně omastíme, toust obalíme z obou stran a mírně opékáme po jedné straně. (Obalíme je asi silné slovo, prostě ho v těch vejcích vymácháme:)))

Obrázek

Asi po minutě až dvou otočíme a do otvoru dáme žloutek.

Obrázek

Přikrejeme pokličkou a asi za další dvě minutky je hotovo.

Obrázek

Diny

Pozn: V původním receptu se do otvoru vklepně celé vejce, první toust jsem tak dělala, ale toho bílku bylo prostě moc. Daleko lepší bylo vklepnout do díry v toustu jen ten žloutek a z bílků si třeba udělejte pusinky ;) Jinak toust je hodně sytý, opravdu k normální snídani a pocitu zasycení stačí jeden, příště bych k tomu připravila nějakou restovanou zeleninu (cherry rajčátka na bylinkách atp.) No a muž přišel s přáním , až budem zase snídat po francouzsku, jestli by nebylo možné dát místo sýru i trošku té Anglie, prý s takovou slaninkou by to nemuselo být marný:)))
Obrázek

Můj čtyřlístek (Zuzka 20 let, David 9 let, Klárka 7 let a Kája 5let)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Cyesis » neděle 29. březen 2009, 10:29
jé, Diny tak to vypadá skvěle... hmm určo vyzkouším
Uživatelský avatar
Cyesis
Kecka
Kecka
 
1838 příspěvků
24. listopad 2008
Velké Opatovice
Příspěvekod Gandelion » neděle 29. březen 2009, 15:30
Jéé, to vypadá skvěle!!!

My teda doma máme averzi vůči všemu francouzskýmu :oops:, ale když bych tomu říkala třeba Dinin toust, tak to rodina určitě s nadšením zbaští :D
Uživatelský avatar
Gandelion
Howgh
Howgh
 
5231 příspěvků
31. říjen 2006
Švábovice :-D
Příspěvekod Ajkav » neděle 29. březen 2009, 20:42
Diny, já si snad začnu tvé recepty kopírovat a udělám z nich kuchařku pro mé soukromé účely. ;)
Nikolka se narodila 4.3.2008 v 22:21, 4090 g a 50 cm
Nikolčiny míry v roce: 9950 g a 79 cm
Míry v 18.měsících: 12120 g a 87 cm
Niky ve 3 letech: 16 kg a 99 cm

Obrázek

Eliška se narodila: 8.2.2011 v 8:42, 4500g a 52 cm
Obrázek

Nikolčiny fotky
Uživatelský avatar
Ajkav
Kecka
Kecka
 
1997 příspěvků
14. leden 2008
Rtyně v Podkrkonoší
Příspěvekod Hanele » středa 01. duben 2009, 14:54
jé, u tohoto jídla se mi líbí hlavně název, nevím, jestli je oficiální, ale v Belgických hospodách se tomu tak říká
normální toust se totiž řekne - (omluva za chyby, ale přesně to napsat neumím) Crock monsieur (jako křupavý pán)
a tomuto s vajíčkem se říká crock madame (jako křupavá paní) ;)
Uživatelský avatar
Hanele
Drbna
Drbna
 
4404 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Zemanka » pátek 03. duben 2009, 18:34
:kluk: dík za receptík,,,,,,vypadá to super...hned vyzkouším:-)
Uživatelský avatar
Zemanka
Klábosilka
Klábosilka
 
548 příspěvků
16. říjen 2008
MOSTECKO
Příspěvekod Jitulle » sobota 24. říjen 2009, 14:59
Hanele píše:jé, u tohoto jídla se mi líbí hlavně název, nevím, jestli je oficiální, ale v Belgických hospodách se tomu tak říká
normální toust se totiž řekne - (omluva za chyby, ale přesně to napsat neumím) Crock monsieur (jako křupavý pán)
a tomuto s vajíčkem se říká crock madame (jako křupavá paní) ;)



Hanele v belgickych hospodach se ale nedela tak slozite,tam se frkne jen platek syra a sunky mezi dva chleby a sup s tim do toustovace :D
Doma je docela bezne delame ;)
Jeste inspirace pro ostatni - da se dat i platek ananasu a pak se to jmenuje croque havaj nebo nahoru polit spagetovou omackou a pak je z toho croque bolonaise :) variant by se jiste naslo ;)

Jinak mi to cely pripomina obdobu pravych ceskych smazenek - vajicko rozmichat se str. syrem,platek chleba se opece z jedne strany,na druhiy se da ta smes,opece s obou stran,jiste vsichni znaji,mnam :hura: 8-)
Uživatelský avatar
Jitulle
Diskutérka
Diskutérka
 
2181 příspěvků
23. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy