ADV TOP
ADV LEFT

Nějaký nápad na výborný předkrm?

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Viktoria » pondělí 09. červenec 2012, 15:56
Ahoj holky,

potřebovala bych poradit jaký předkrm udělat na rodinnou oslavu?
nechci nic takového obyčejného jako třeba plněná vajíčka, šunkové rolky nebo zapečené tousty. Spíš nějaký nový nápad?

Děkuju moc za pomoc!!!!
Uživatelský avatar
Viktoria
Pískle
 
43 příspěvků
28. červen 2012
Příspěvekod Sally » pondělí 09. červenec 2012, 16:03
mozzarela a rajčata, nakrájet na plátky, osolit, posypat bazalkou a polejt balsamikovým octem a olivovým olejem... třeba... (ale jeslti jsi ve fázi plněných vajíček a rolek, tak je tohle asi moc "jednoduché" - já jsem ale zastáncem toho, že jídlo by se mělo připravovat přibližně stejně dlouho, jako trvá jeho konzumace :-))
Uživatelský avatar
Sally
Howgh
Howgh
 
7925 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Helienka » pondělí 09. červenec 2012, 16:13
Co třeba zabalit sušenou šunku do kousků žlutého melounu.

Nebo:

Žampionovo-mrkvový závin (lépe dělat den předem a krájet vychlazené):
Osmahnout cibulku, přidat na kousky nakrájenou mrkev, chvilku podusit, přidat okapané, na kousky nakrájené žampiony z konzervy, přisolit, žampiony dodají pikantní nakyslou chuť. Po vychladnutí náplň dát na vyválené listové těsto, zatočit, potřít vajíčkem, upéct.
Chce to lidi, kteří jedí houby ;)
Helienka
Klábosilka
Klábosilka
 
524 příspěvků
17. červen 2008
Příspěvekod Dobrotova » pondělí 09. červenec 2012, 16:13
Ahoj. Co zapečené žampiony?

inspirovala jsem se http://www.apetitonline.cz/recepty/64-z ... piony.html

používám Almete (cca 1/2 kelímku) smíchané s prolisovaným česnekem (dle chuti), parmezánem a jedním vajíčkem, naposledy jsem dávala místo pesta jen bazalku, naplním do žampionů a nahoru položím plátek slaniny

jedle vypadají i s nivou a vlašskými ořechy http://www.apetitonline.cz/recepty/64-z ... piony.html
Uživatelský avatar
Dobrotova
Diskutérka
Diskutérka
 
2272 příspěvků
15. říjen 2006
Znojmo
Příspěvekod Andruša » pondělí 09. červenec 2012, 16:35
U nás teď frčí bruschetta s rajčaty. V misce smíchat česnek, olivový olej, sůl a pažitku nebo petrželku. Ogrilovat půlky rajčat, nakrájet na kostičky a přidat do oleje s kořením. Pak nanadat na opečený toust. Je to fantastické, děláme to při každém grilování, a dá se to udělat i ze syrových rajčat když na to přijde.
Uživatelský avatar
Andruša
Diskutérka
Diskutérka
 
2018 příspěvků
18. duben 2010
severní Čechy
Příspěvekod Majda » pondělí 09. červenec 2012, 16:58
a co uzeneho lososa, na to trosku kapari, zakapat citronem....k tomu bagetku?

krevetovy koktejl?
Uživatelský avatar
Majda
Howgh
Howgh
 
6396 příspěvků
22. září 2006
Za kanalem
Příspěvekod Vrtina » pondělí 09. červenec 2012, 18:09
Anina píše:Když mozzarella a rajčata, pak mozzarella třešinky a cherry rajčata, vypadá to efektně a odpadá časově náročné rovnání na talířky.



A taky s čerstvými lístky bazalky... Caprese...mňam!
Uživatelský avatar
Vrtina
Treperenda
Treperenda
 
1227 příspěvků
06. květen 2008
Plzeňsko
Příspěvekod Jana » pondělí 09. červenec 2012, 18:31
Anina píše:
Vrtina píše:
Anina píše:Když mozzarella a rajčata, pak mozzarella třešinky a cherry rajčata, vypadá to efektně a odpadá časově náročné rovnání na talířky.



A taky s čerstvými lístky bazalky... Caprese...mňam!


Samozřejmě....

Hlasuju pro, jednoduchý a stráááááááášně dobrý. :mnam: Už mi začínají zrát cherry rajčata na balkoně, dvě už skoro jsou, už jen pár dní...
Uživatelský avatar
Jana
Klevetnice
Klevetnice
 
3558 příspěvků
06. únor 2008
Brno
Příspěvekod Rosnička » pondělí 09. červenec 2012, 19:16
Za mě kuličky mozzarelly zabalit pořádně do prosciutta, dát do zapékačky pěkně vedle sebe, chvíli zapéct a servírovat např. na rukole nebo baby špenátu ;)

Popř. kostičky tuňáka osmahnout na ovliváči, zasypat uzenou solí, k tomu dip ze zakysanky, citronu, pepře, soli, čerstvého tymiánu a meduňky.

Obojí je fakt žraso
;)
Uživatelský avatar
Rosnička
Drbna
Drbna
 
4930 příspěvků
02. prosinec 2010
Praha Radotín
Příspěvekod Zvědavka » pondělí 09. červenec 2012, 20:40
Uživatelský avatar
Zvědavka
Klevetnice
Klevetnice
 
3667 příspěvků
04. leden 2008
Ostrava
Příspěvekod Ela » úterý 10. červenec 2012, 07:32
Vrtina píše:
Anina píše:Když mozzarella a rajčata, pak mozzarella třešinky a cherry rajčata, vypadá to efektně a odpadá časově náročné rovnání na talířky.



A taky s čerstvými lístky bazalky... Caprese...mňam!

Je i hezké napíchat to na střídačku na napichovátka, vypadá to jako minišpízy.

Nám se i osvědčil repect, který tady byl někdy před půl rokem-roláda s lososem:
Tortily se namazaly křenovým Almete, pokladly lístky ledového salátu a pak lososa, zabalilo se to do fólie a nechalo v lednici uležet. Pak se to krájelo jako roláda a pokud už by nebyl losos, jde to i se šunkou.
Uživatelský avatar
Ela
Howgh
Howgh
 
9044 příspěvků
24. listopad 2006
Příspěvekod Viktoria » středa 11. červenec 2012, 10:39
Děkuju moc za nápady!!! Vyzkoušim to všechno ;) Na oslavu dám asi ten caprese, když ho všechny doporučujete :)
Uživatelský avatar
Viktoria
Pískle
 
43 příspěvků
28. červen 2012
Příspěvekod Diny » středa 11. červenec 2012, 10:40
Jsem tu ještě s jedním osvědčeným :)

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam ... pic&t=8585
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Ulrichová » úterý 26. květen 2015, 23:41
Také hlasuji pro kombinace třešinek mozzarelly buď s cherry rajčátky a bazalkou nebo zapečené s prosciuttem - obojí je jednoduché na přípravu, lehké, oblíbené, a přijde k chuti jak v horkém počasí, tak když je chladněji :-) Když jsme byli v Itálii, tak jsme si tam v místním marketu kupovali čerstvé prosciutto - krájeli tam ty úžasně tenoučké plátky z obrovských kusů šunky, byl to zážitek :-) Kde ji kupujete tady u nás? V nějakých speciálkách, nebo máte vyzkoušené nějaké dobré balené prosciutto? S mozzarellkama je to jednoduché, ty kupujeme u nás v Albertu, bez konzervantů a za super cenu k tomu :-) Ještě mě teď napadá jeden dobrý a taktéž rychlý předkrm - jednohubky z nivy a hroznového vína - nivu nakrájet na kostičky, a na každou kostičku dát jednu kuličku (někdy stačí půlka) hroznového vína (může být bílé nebo červené). Napíchnout na párátko, a hurá zobat :-) Přeji dobrou chuť :-)
Ulrichová
Pískle
 
4 příspěvků
26. květen 2015

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy