ADV TOP
ADV LEFT

Rybičková pomazánka "jako TATARÁK"

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Plenka » pátek 07. září 2012, 12:20
Zrovna jsem si ji po letech udělala k obědu, třeba někoho inspiruju :-)
Potřebujeme:
sardinky (třeba v tomatě)
cibuli
pepř
sladkou papriku
hořčici
sojovou omáčku
worcester
tabasco
kečup (v případě že máme rybičky v oleji nebo ve vlastní šťávě)
nepotřebujeme: sůl, rybičky jsou slané až dost
stroužek česneku
chléb/pečivo/topinky... jak je libo

Rozmačkáme rybičky, do nich cibuli nakrájenou na drobno a další ochucovadla dle chuti a rodinných zvyklostí v přípravě tataráku. Mažeme na vybrané pečivo, může být potřené česnekem. Já nejradši chleba v topinkovači nasucho, dnes jsem měla toustový chléb a taky dobrý :-)


....Jednou jsem takhle měla obrovskou chuť na tatarák, ale maso nebylo v dosahu. Dumala jsem čím nahradit to maso jako "nosič chutí" a vybrala jsem rybičky v tomatě. Takže jsem do rybiček přidala vše co do tataráku, a vyhodnotila to jako poměrně schůdnou pomazánku. Tatarák to neni, to je jsaný... ale taková pikantní rybičková pomazánka. Tehdá mi ji masožravý švagr moc chválil, že je to skoro jako tatarák :-) Tak dejte vědět, kdybyste to zkoušely :-)
Plenka
Diskutérka
Diskutérka
 
2674 příspěvků
18. červenec 2007
Praha / Řepy
Příspěvekod Martina80 » pátek 07. září 2012, 17:17
To zní dobře vyzkouším ;)
Martina80
Howgh
Howgh
 
9533 příspěvků
21. září 2006
JM
Příspěvekod Caro » pátek 07. září 2012, 21:57
Plenko,
když jsi přes ty rybičky ;) , tak vyzkoušej "Falešnou humrovou pomazánku":

-uvaříme krátce v osolené vodě cca 500g rybího filé (lepší je nějaké bez kostiček) společně s novým kořením, bobk. listem a solí
-po vychladnutí vyndáme z ryby kosti, zakápneme citronem, přidáme nadrobno nakrájenou větší cibuli a majolku (té nedávám moc, jen aby se vše spojilo), příp. přidej sůl
-nemíchat brutálně - pouze lehce načechrávat vidličkami
-nechat chvíli v lednici odležet

Já to mažu na veku, navrchu ještě pokapu citronem (nebo rovnou ozdobím malým dílkem citronu/limetky)+petrželka/pažitka na efekt a jsou z toho super chlebíčky i pro návštěvu.
Ačkoli mí chlapi ryby zrovna nevyhledávají, tato rybí záležitost je snědena v mžiku :) !
Uživatelský avatar
Caro
Krafařka
Krafařka
 
838 příspěvků
25. červenec 2012

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy