ADV TOP
ADV LEFT

Saláty všeho druhu :)

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Jerrys22 » pondělí 17. březen 2014, 23:20
A tenhle miluju já

Tabouleh
kuskus
rajčata
jarní cibulka (používám i normální)
čerstvý koriandr (nebo petrželka)
cit. šťáva
olivový olej
sůl+pepř

Do salátu se kuskus dává suchý, salát se nechá chvíli uležet a tou šťávou z rajčat nabobtná a změkne. Je to rychlý a výborný. A s falafelem mňam :D
Uživatelský avatar
Jerrys22
Klábosilka
Klábosilka
 
359 příspěvků
21. prosinec 2012
Příspěvekod Makina » úterý 18. březen 2014, 07:41
Andruša píše:
Makina píše:jakákoliv zelenina + medová zálivka
(medová zálivka - citron, med, dijonská hořčice, balsamico, olivák, sůl, pepř)


Makino nějaký blbuvzdorný poměr surovin by nebyl ? Já to "podle chuti" neumím.


Mno právě podle chuti, medu, citronu, oliváku víc, hořčice, balsamica, soli, pepře míň.

S touto zálivkou je skvělá:
rukola
polníček
ředkvička
jablko
Uživatelský avatar
Makina
Kecka
Kecka
 
1625 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Irucha » úterý 18. březen 2014, 08:49
Rosnička píše:Podle oka krapátek osmažit plátky česneku, k tomu se přidá uvařená rýže, sterilovaný hrášek a tuňák z konzervy. Dochutit citronem/solí/pepřem/cukrem.
Ač to nevypadá, je to můj nejoblíbenější salát!


to vypadá jako fajn rizoto :)
Uživatelský avatar
Irucha
Moderátor kočárkárny 2nd
Moderátor kočárkárny 2nd
 
4784 příspěvků
21. září 2006
Praha 10
Příspěvekod Irucha » úterý 18. březen 2014, 08:51
taky jeden WALDORF, jak ho máme rádi my:

řapíkatý celer
jablka
vlašské ořechy
sušené meruňky
jogurt
sůl
pepř
citronová šťáva

bude zrovínka dnes večer, je vynikající
Uživatelský avatar
Irucha
Moderátor kočárkárny 2nd
Moderátor kočárkárny 2nd
 
4784 příspěvků
21. září 2006
Praha 10
Příspěvekod Caro » úterý 18. březen 2014, 09:01
Nedávno jsem zkoušela toto - a dobrý :mnam: :

ledový salát na kousky (možno přidat i polníček), oliv. olej (nepřehánět), citronová šťáva, brusinkový kompot (ne celý - přiměřeně :) ) i se šťávou, navrch na nudličky hermelín.
Lze jen s opečenou bagetkou nebo i k masu.
Uživatelský avatar
Caro
Krafařka
Krafařka
 
838 příspěvků
25. červenec 2012
Příspěvekod Vezda » úterý 18. březen 2014, 09:15
Blanka píše:Já bych byla moc ráda za recepty na saláty, já dělám jen takovýty klasiky ze zeleniny a pak mám teda docela ráda z červené řepy.
Z čerstvé napůj s jablkem a majonéza/jogurt, citronová šťáva.
Z vařené řepy a sterilovaná zelenina a gothaj.


Jojo tenhle je opravdu výborný, jen místo gothaje tam dávám vařené vajíčko.
Vezda
Diskutérka
Diskutérka
 
2393 příspěvků
05. srpen 2010
Příspěvekod Lucia » úterý 18. březen 2014, 09:32
díky za super diskuzi a mnoho inspirace!!! :mnam:

přidám můj oblíbený od babičky
- na celý talíř rozložit na kolečka nakrájená rajčata
- na rajčata na kolečka nakrájené vajíčko
- posypat cibulí nakrájenou nadrobno (já spařuji vroucí vodou)
- posolit, opepřit
- pokapat olejem a troškou octa
- zalít vodou jen tak, co se na mělký talíř vejde (aby se udělala taková šťávička)
miluju to s čerstvým chlebem, kterým vytírám tu šťávu
Uživatelský avatar
Lucia
Diskutérka
Diskutérka
 
2213 příspěvků
13. srpen 2007
Praha
Příspěvekod Lucia » úterý 18. březen 2014, 09:34
a jen přidám oblíbenou zálivku na jakýkoliv zelený salát
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci bílého vinného octa
- 1 lžičku dijonské hořčice
- v misce prošlehat a do toho nasypat salát a promíchat
:mnam:
Uživatelský avatar
Lucia
Diskutérka
Diskutérka
 
2213 příspěvků
13. srpen 2007
Praha
Příspěvekod Dobrotova » úterý 18. březen 2014, 09:43
a ještě jsem si vzpomněla na

COLESLAW

jemně nakrájené zelí
nahrubo nastrouhaná mrkev
jarní cibulka

na dressing
utřený stroužek česneku
2 lžíce jablečného octa
jogurt (případně majonézu)
2 lžičky dižonské horčice
1 lžička cukru
sůl, pepř

nahoru sypu slunečnicová nebo dýňová semínka
Uživatelský avatar
Dobrotova
Diskutérka
Diskutérka
 
2272 příspěvků
15. říjen 2006
Znojmo
Příspěvekod Lucije » úterý 18. březen 2014, 09:49
Ještě je přeci jen zima a nemoce, tak přidám jeden "česnekově výživný" ;-)
Rajské
česnek
majolka / zakysaná
strouhaný sýr
sůl, bílý pepř

Větší rajčata, na každé rajče jeden stroužek česneku a jedna lžička majolky (zdravěji zakysaná), strouhaný sýr.
Rajčata nakrájíme, česnek prolisujeme, vše smícháme. Dle chuti osolíme, opepříme. S tmavým pečivem mňam :mnam:
Uživatelský avatar
Lucije
Žvatlalka
Žvatlalka
 
106 příspěvků
10. říjen 2007
Příspěvekod Ajka26 » úterý 18. březen 2014, 09:56
My máme jeden oblíbený, extra super jednoduchý.
Pokrájet čínské zelí, přidat tuňáka v oleji i s tím olejem (nedávám ale všechen) a osolit.
Jednoduché a rychlé.
Uživatelský avatar
Ajka26
Žvatlalka
Žvatlalka
 
196 příspěvků
02. září 2009
Chrudim
Příspěvekod Frantishka » úterý 18. březen 2014, 10:12
Geniální diskuze :)

Mě recentně uchvátil kuskusový salát dle Doremi
http://baby-cafe.cz/forum/diskuse/39/42150
který přinesla Missorka na herní odpoledne v Haštalské. Úžasnej!
Uživatelský avatar
Frantishka
Diskutérka
Diskutérka
 
2468 příspěvků
28. prosinec 2011
Příspěvekod Lucije » úterý 18. březen 2014, 11:13
A ještě dva rychlosaláty :mnam:

Kedlubnový s paprikou
1 velká kedlubna
1 zakysaná krémová
½ větší červené papriky
3 lžíce pažitky
sůl, citrónová šťáva
Kedlubnu nastrouháme nahrubo, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, nasekanou pažitku, zakysanou. Zamícháme, osolíme, přidáme citron a vychladíme. Je dobrý po nastrouhání kedlubny z ní vymačkat šťávu, aby nebyl salát moc řídký.

Těstovinový
250 těstovin
1 plechovka červených fazolí
1 plechovka steril.kukuřice
150 zakysané
sůl, pepř, bazalka, petrželka
Těstoviny uvaříme na skus, fazole scedíme a propláchneme. Vše smícháme a necháme v chladu odpočinout.
Uživatelský avatar
Lucije
Žvatlalka
Žvatlalka
 
106 příspěvků
10. říjen 2007
Příspěvekod Jitro » úterý 18. březen 2014, 11:38
Díky za diskusi, olizuju se až za ušima.

Nejvíc mě zaujal Rosniččin .. ale pro inspiraci sem asi budu chodit dokud to všechno nevyzkouším.

Trochu se mi příčej všechny ty slaniny a gothaje - nebo máte tu někdo přístup k cenově dostupnejm bio (tzn. bez dusitanů?)

Naše zálivka
na klasickej ledovej+rajčata je
2lžičky soli+1 lžička třinovýho cukru+ 3lžíce oliváče + 2lžíce citrónový šťávy (nebo 1 octa) a 4 lžíce vody (asi klasika, ale muž si to pochvaluje tak .. že se svěřím :-) )

pak mě naučil jeden hlídač zboží v tescu šprotovej:
nakrájet čínský zelí, vedle smíchat plechovku šprotů - rozmydlenejch s kelímkem jogurtu a solí, zalejt, smíchat, ihned konzumovat

a luxusní rybičkovka - ale to je pomazánka - sledě giana z konzervy jen lehce rozšmelcovat, přidat nadrobno nakrájenou červenou cibulku, kopr, trošku soli a citrónu a jen po lžíci majolky a jogurt
:mnam:
Uživatelský avatar
Jitro
Treperenda
Treperenda
 
1181 příspěvků
27. listopad 2008
Praha 8
Příspěvekod Ratta » úterý 18. březen 2014, 11:59
Abych odpověděla na údiv nad mou "neomaleností": Steak je z lososa je nejdražší maso, krájí se jako steak proto, že vcelku na talíři dobře vypadá, nebo se použije jako sašimi. Takže je podle mého škoda ho nakrájet do salátu, když se dá použít jiné, levnější maso z lososa, třeba filety nebo podkůvky.

BTW, mám obavy, že zakladatelka se stejně už víckrát neobjeví, a nebude to kvůli mému rýpání. Předpokládám, že se u jejích témat objeví spíš nějaká jiná paní s tipem na zajímavé webové stránky. ;-)
Uživatelský avatar
Ratta
Drbna
Drbna
 
4950 příspěvků
01. duben 2012

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy