ADV TOP
ADV LEFT

Buřty v pivě *

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Sabera » pátek 12. říjen 2007, 09:35
A opět ten APETIT...

V jednom z posledních čísel jsem recept na buřty v pivě přešla celkem bez povšimnutí, ani za mák mě tento recept nezaujal, spíš jsem pokrčila nos (jaká hloupost!!! :) ).

ALE včera přišla na návštěvu kamarádka a přinesla vonící zapékací misku čehosi. Vonělo to náááádherně a hned se nám přiznala, že je to z posledního Apetitu. Když jsem na to koukla a koukaly tam na mě kolečka buřtů a cibule ta jsem si řekla že to sice hezky voní, ale stejně mě to nepřesvědčí abych to jedla, neustále jsem měla ten stejný pocit jako když jsem listovala časopisem...

ALE pak, aby to nebylo blbé ( :D ), jsem si maličkato nandala - a vykulila jsem oči :? jak to bylo dobré a vynikající a dlouho jsem nic tak dobrého snad nejedla!!! Mělo to moc příjemnou chuť, maličko nasládlou (nebyly tam feferonky narozdíl od orig. receptu), prostě vynikající. Hned jsem šla listovat v časopise jestli to je ten mnou opovržený recept a byl to on :)

Nyní se asi zahnízdí i u nás doma, protože tohle si chci určitě ještě zopakovat. Kamarádka také přiznala, že během jednoho týdne je musela dělat třikrát.

Tady je recept -

500g špekáčků (kamarádka vyzkoušela vícero a nejlepší chuť mělo jídlo když byly špekáčky z GLOBUSU!!!)
500g cibule
1/2 sklenice kozích rohů
1 pálivá feferonka (tuto verzi neznám, měli jsme bez feferonky)
500ml černého piva
500ml ostrého kečupu

Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky. Vložte do pekáčku, přidejte nakládané papriky, feferonku, zalijte pivem a kečupem. Vše promíchejte a hodinu pečte v troubě při 200st. Občas promíchejte. Omáčka by měla zhoustnout a v chuti by nemělo být znát pivo.

Nám ještě maličkatá porce zbyla ze včera, omáčka je úplně hustá, skoro rosol jak je studená a pivo z ní cítit opravdu nebylo. Budu mít dnes k obědu ;) A podáváme s chlebem, nejlépe doma upečeným, kamarádka přinesla i ten a by ještě teplý, dobrota!!!

Recept z Apetitu říjen 2007
Naposledy upravil Sabera dne 12. říjen 2007, 10:27, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Sabera
Treperenda
Treperenda
 
1387 příspěvků
04. říjen 2006
České Budějovice
Příspěvekod Zelvicka » pátek 12. říjen 2007, 10:14
ahoj já špekáčky podélně naříznu a přidám tam hořtici,a cibuli,naskládám je do pekáčku a zaliju pivem a kečupem
Uživatelský avatar
Zelvicka
Kavárenská povalečka :-)
 
23568 příspěvků
06. srpen 2007
Příspěvekod Luccie » pátek 12. říjen 2007, 10:49
Já taky řežu podélně, ale je to jen o zvyku. Peču cca půl hodiny, stačí to, jinak se pak buřty rozpadaj.

Nejlepší na to je černej Kozel ;)
ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
Luccie
Drbna
Drbna
 
4451 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Dadla » pátek 12. říjen 2007, 10:56
Známe a milujeme!!!!
Uživatelský avatar
Dadla
Krafařka
Krafařka
 
803 příspěvků
21. září 2006
Brno
Příspěvekod Sarah3 » pátek 12. říjen 2007, 11:02
Sabero, díky moc za recept. ;) Ale s dovolením Ti přesunu diskusi sem. Zdá se mi, že se Tvůj recept lépe hodí k chuťovkám než k masu.

Těším se na další recepty! ;)
Uživatelský avatar
Sarah3
Moderátor receptáře
Moderátor receptáře
 
4208 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Hanka1 » pátek 12. říjen 2007, 12:40
Holky co jsou to kozi rohy? Ja to v zivote neslysela.... :D
Uživatelský avatar
Hanka1
Treperenda
Treperenda
 
1364 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Dadla » pátek 12. říjen 2007, 12:58
Hanko, jsou to takové dlouhé, úzké papriky...
Uživatelský avatar
Dadla
Krafařka
Krafařka
 
803 příspěvků
21. září 2006
Brno
Příspěvekod Evkam » pátek 12. říjen 2007, 14:02
Ahoj, tuhle dobrotu mě naučil jíst manžel, který místo kozích rohů přidává celé stroužky česneku. Mňam :D
Anička (skoro 7), Marjánka (skoro 5) a Mimouš (za půlkou :) )
Uživatelský avatar
Evkam
Drbna
Drbna
 
4293 příspěvků
19. duben 2007
na té našé Hané só tam bochte slané :)
Příspěvekod Kotrmelina01 » pátek 12. říjen 2007, 14:07
Je to výborné, dělám velice podobnouz verzi jako želvička do naříznutých dám cibuli a pak.... ale to už vlastně znáte :D :D
Uživatelský avatar
Kotrmelina01
Krafařka
Krafařka
 
961 příspěvků
02. září 2007
Příspěvekod Sabera » pátek 12. říjen 2007, 15:02
Sarah - jo, díky ;) Já nějak nevěděla kam to šoupnout, tak teď to snad bude správně!!
Uživatelský avatar
Sabera
Treperenda
Treperenda
 
1387 příspěvků
04. říjen 2006
České Budějovice
Příspěvekod Zelvicka » neděle 14. říjen 2007, 19:02
dá se tam dát cibule,česnek,paprika prostě cokoliv!!!!
mám to ráda,ale vařím jen jednou dvakrát do roka!!!
Uživatelský avatar
Zelvicka
Kavárenská povalečka :-)
 
23568 příspěvků
06. srpen 2007
Příspěvekod Gandelion » pondělí 14. duben 2008, 16:53
Tak mám buřtíky se vším v troubě a provonělo mi to celej byt :D Už se moc těším na výsledek ;)
Uživatelský avatar
Gandelion
Howgh
Howgh
 
5231 příspěvků
31. říjen 2006
Švábovice :-D
Příspěvekod Mafra82 » úterý 10. červen 2008, 18:47
Buřtíky děláme taky už dlouho, načil mě to můj tatínek, a já to po něm podědila, nikdo jný z rodiny to neumí ;)
Manžel to miluje, i tchán a tchýně se oblizovali!! Ale my to děláme tak že dáváme půl černého piva a půl kofoly, je to pak sladší a hlavně manžel(abstinent) pak nekafrá že je to cítit pivem ;)
Jíme samo s chlebem, nejlíp opravdu s domácím ;)
Musím to zase někdy udělat, úplně jste mi udělaly chutě.
Uživatelský avatar
Mafra82
Diskutérka
Diskutérka
 
2549 příspěvků
21. září 2006
Praha 9

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy