ADV TOP
ADV LEFT

babiččin pajšl ( foto )

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Dypecek » neděle 30. březen 2008, 00:58
tohle je jedno z našich nej .... jídel.

v orig. receptu do něj kromě hovězího srdce patří i slezina a plíčka, ale slezinu u nás nikdo nechce a plíčka jsem na krámě neviděla ani nepamatuju, tak ho děláme jen ze srdce a je mňamozní i tak :-)

suroviny pro cca 4 osoby

1/2 hovězí srdce
kořenová zelenina( mrkev, petržel, celer)
cibule
hladká mouka a olej na zásnažku
ocet
sůl, pepř, bobkový list a hlavně tymián ( cca 2 lžičky )

Obrázek


používám jednu mrkev, půlku cibule nebo jednu menší, celer a petržel je na obrázku z mrazáku - nebyla čerstvá zrovna.

hovězí srdce omyjeme, očistíme od zbytečného tuku a dáme vařit společně se zeleninou a kořením do měkka. Pozor nesbírat šum z hladiny- tymián plave na hladině a seberere i jej.

uvařené maso vyjmeme a umyjeme - poté nakrájíme na nudličky. Vývar zcedíme přes plátno a polovinu zeleniny včetně cibule propasírujeme do vývaru - pozor nedávejte moc mrkve - pak to chutná divně- raději přidejtě celer .-).


uděláme zásmažku z oleje a hladké mouky a povaříme pročištěný vývar s propasírovanpou zeleninou a nakrájeným masem. Ochutíme octem.

podáváme s knedlíkem. Já dnes dělala hrníčkové knedlíky podle Diny a byla to bašta !!!!!



Obrázek

dobrou chuť !
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Andrejka » neděle 30. březen 2008, 10:07
teda káťo to vypadá velmi dobře. Hned bych si dala. :D :D

Asi budu muset zajít do krámu pro potraviny a zkusit to. ;)

Díky za tip.
Uživatelský avatar
Andrejka
Treperenda
Treperenda
 
1378 příspěvků
25. listopad 2006
Vysocina
Příspěvekod Jana26 » neděle 30. březen 2008, 12:16
to vypadá dobře - jedno z mála jídel co by jedl i manžel. Prosím hodíte mi sem ještě ten odkaz na houskové knedlíky podle Diny
Obrázek
Uživatelský avatar
Jana26
Žvatlalka
Žvatlalka
 
114 příspěvků
09. únor 2008
Příspěvekod Dypecek » neděle 30. březen 2008, 14:30
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Martiinkaa » neděle 30. březen 2008, 18:35
Mamka dělává pajšl z pliček,ale to bych asi nejedla, ze srdíček jsem už zkoušela i já a chutnají. :holka:
a hrníčkové knedle nemají chybu! :erik:
Uživatelský avatar
Martiinkaa
Howgh
Howgh
 
8899 příspěvků
01. listopad 2006
severní čechy
Příspěvekod Jana26 » neděle 30. březen 2008, 21:34
Dypecek, díky
Uživatelský avatar
Jana26
Žvatlalka
Žvatlalka
 
114 příspěvků
09. únor 2008
Příspěvekod Zvědavka » pondělí 31. březen 2008, 19:03
Dypečku, je to mňamka, naši to dělají právě z plíček a výborné
Uživatelský avatar
Zvědavka
Klevetnice
Klevetnice
 
3667 příspěvků
04. leden 2008
Ostrava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy