ADV TOP
ADV LEFT

Hovězí roštěná (foto)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Mirousek » sobota 05. duben 2008, 14:20
Hovězí roštěná

0,5 kg hovězího zadního nebo kližky
1 cibule
asi 2 plátky slaniny (špeku)
sádlo
sójová omáčka
sůl
pepř
hladká mouka na zahuštění
hrst sušených hub (mohou být i čerstvé)

Maso nakrájíme na kostky (nebo na plátky). Na sádle osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený špek. Potom přidáme maso.
Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku a předem namočené houby (i s vodou, ve které jsme je měli namočené). Vaříme do změknutí.
Nakonec zahustíme hladkou moukou.
Podáváme s rýží, s těstovinami, bramborami nebo knedlíkem, jak má kdo rád.

Obrázek

Dobrou chuť.

Miroušek
Uživatelský avatar
Mirousek
Krafařka
Krafařka
 
807 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Bublina » sobota 05. duben 2008, 14:54
Ahoj,

roštěná je moje milované jídlo, tak mi nedá nepřidat maminčin recept:

- hovězí roštěná na plátky, osolené, opepřené
- plnotučná hořčice
- cibule
- sádlo
- mouka na zahuštění

Na sádle orestovat cibulku do zlatova, na ní osolené a opepřené plátky masa. Jakmile se maso zatáhne, potřít ho hořčicí (dost), podlít troškou vody a nechat dusit doměkka.

Maso vyjmout ze šťávy, šťávu zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody, dobře provařit. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

B.

PS: S těmi houbami to nemusí být špatné :).
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Dypecek » sobota 05. duben 2008, 15:55
Já ji dělám podobně jako bublina, jen sádlo ne u nás se cibule dává na olej, hořticí potřu už maso a dám dusit, když je měkké ještě dochutím další hořticí a do zahuštěné omajdy přidám kyselou okurku na jemno nasekanou. U nás se jí s kolínkama nebo rýží a milujeme ji.
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Sylvah » neděle 06. duben 2008, 21:32
Ahoj,
já roštěnky dělám taky podobně jako Bublina - jen hořčiči dávám na maso hned po soli a pepři, pak ho obalím v mouce - dál už stejně - opražit, ve výpeku osmahnout cibulku, všechno do papiňáku a za dvacet minut není co řešit....mňam....je to úúúúúúúžasné!
Uživatelský avatar
Sylvah
Drbna
Drbna
 
4009 příspěvků
20. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy