ADV TOP
ADV LEFT

Co na gril?

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Ifka » sobota 05. duben 2008, 19:51
Ahoj holky, potřebovala bych drobnou radu... za nedlouho budu slavit své kulaté ...nácté :D narozeniny a protože je nás jak malých myší, když se sejdem, nejschůdnější bude stvořit nějaké to masečko na grilu. Všichni milujem tzv. kuřecí steaky, kdy se posvlíká kuřátko a udělají se z toho takové steaky i s kůží, ovšem má to háček - nějak nemám v současné době čas ani chuť si hrát s odkosťováním kuřete :roll: Dostala jsem tip na krkovičku, ale to je tak vše.
A tak se tedy ptám: nemáte nějaký tip na dobré křehké štavnaté masečko, drůbeží nebo vepřové (nojo, finanční důvody, když nás bude tolik, no, hovězí je sice nejlepší, ale...), které by se dalo rychle, bezpracně :D a chutně vytvořit na grilu?
Děkuji! Iva

zařazeno
Anežka 2.9.2006
Vítek 15.8.2011
Uživatelský avatar
Ifka
Žvatlalka
Žvatlalka
 
183 příspěvků
02. červenec 2007
Ostrava
Příspěvekod Dacanka » sobota 05. duben 2008, 20:00
Koukni do dobromily myslím, že jsou tamnějaké recepty na gril ;)

Loni jsme měli také takovou větší akci. Koupili jsme v Makru balík mraženýchkuřecích stehen. Po rozpuštění a očištění (jak jinak :D ) jsem je nařezala aby se líp propeklo a naložila do marinády na dva dny, na grilu byly dokonalý ;)

Jinak děláme i drůbeží játra na alu tácku, ty jsou moc dobrý ;)
Uživatelský avatar
Dacanka
Moderátor kočárkárny
Moderátor kočárkárny
 
14374 příspěvků
21. září 2006
všude dobře na Moravě nejlíp
Příspěvekod Martiinkaa » sobota 05. duben 2008, 20:04
Ahoj, protože neumím vykostit kuře, tak kupuju kuřecí stehenní řízky, jsou to vykostěná stehýnka a ty pak nakládám do marinády nebo jen tak na grilu mašlujeme kořením na gril.
Taky ty stehna pokrájím a udělám špízy,prokládám cibulí,paprikou a špekem či anglickou nebo naloženým bůčkem.
Taky milujeme, hlavně děti, okusovat kuřecí křidýlka nebo dolní stehýnka.
Myslím, že těch "levnějších" možností je dost :)
:kluk: Dominik 1998 :holka: Adélka 2006
Uživatelský avatar
Martiinkaa
Howgh
Howgh
 
8899 příspěvků
01. listopad 2006
severní čechy
Příspěvekod Ifka » sobota 05. duben 2008, 20:04
Hledala jsem, hledala, opravdu.. ale nenašla :(
Uživatelský avatar
Ifka
Žvatlalka
Žvatlalka
 
183 příspěvků
02. červenec 2007
Ostrava
Příspěvekod Radunka » sobota 05. duben 2008, 20:11
no, masíčko to není, ale dáváme si to vždycky k masíčku... grilovaný hermelín v alobalu... se můžem utlouct
Anetka 1/2007
Terezka 7/2009
Sárinka 10/2012
Uživatelský avatar
Radunka
Diskutérka
Diskutérka
 
2650 příspěvků
21. září 2006
Chrudimsko
Příspěvekod Ifka » sobota 05. duben 2008, 20:16
Radunko, taky milujem, ale představa, že kupuju cca 20 hermelínů... :? Protože chápu sice, že je to doplněk k masíčku, ale běda, jak by na někoho nezbylo nebo se musel dělit napůl :D !!
Uživatelský avatar
Ifka
Žvatlalka
Žvatlalka
 
183 příspěvků
02. červenec 2007
Ostrava
Příspěvekod Radunka » sobota 05. duben 2008, 20:29
Ifko, my jich kupujem 10 běžně :D , dneska jsem na ně koukala v Hypernově, měli je tam po 4 a stáli asi 80,- kč, takže 20,- za jeden.

Z masíčka grilujeme krkovici, kotletu, já mám nejradši i kuřecí prsíčka, já mám masíčko ráda "suché" libové. Jinak teď jsem výhodně koupila velká kuřecí stehna, takže ty budou na programu teď asi nejčastěji, páč jich mám plný mrazák :D .
No a minulou neděli při grilování jsme řešili nakládání, a prý když je olej smíchaný i s vodou, tak ta voda zajistí to, že masíčko zůstane šťavnaté a nebude vysušené. A já nakládám nejradši do olivového oleje, může být ten levný, já kupuju v Hypr.
Uživatelský avatar
Radunka
Diskutérka
Diskutérka
 
2650 příspěvků
21. září 2006
Chrudimsko
Příspěvekod Dypecek » sobota 05. duben 2008, 21:14
Ifko na gril můžeš vrazit cokoliv.... vše co je dobré bude dobré i tak. lepší jsou kousky nez velkých kostí- déle se dělají a hrozí spálení. Naprostá lahůdka jsou tygří krevety, ale to asi ne co? finančně je to na mašli.... bohužel

jakékoliv kuřecí, krůtí maso super, vepřové taky, nejlepší krkovice nebo tenké plátky z bůčku. Výborné jsou ledvinky taky. Veškerá zelenina, ryby.... prostě cokoliv

už teď ti závidím, já nemám kde grilovat, bůůůůů
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Gandelion » sobota 05. duben 2008, 22:07
Ahoj
na gril je moc dobrá krkovice a na ní jakákoliv marináda s pivem ;) nebo kuřecí, děláme i játra jako špízy a k tomu zeleninu - cuketu, lilek, papriky, kukuřici, na vrch mísu salátu a "česnekovej chleba" - recept z labužníka, pokud bude zájem, zkusím ho najít... a máš vystaráno :D
Uživatelský avatar
Gandelion
Howgh
Howgh
 
5231 příspěvků
31. říjen 2006
Švábovice :-D
Příspěvekod Dancul » neděle 06. duben 2008, 11:17
ja mam najradsej klobasu. odporucam sampiony - moc dobre :)
Uživatelský avatar
Dancul
Howgh
Howgh
 
8441 příspěvků
24. září 2006
Bratislava
Příspěvekod Marka » neděle 06. duben 2008, 11:30
na grilu delame nejcasteji krkovicku, nakladam ji dva dny predem do marinady (delam si sama podle momentalni chuti a stavu nasich zasob koreni :) ), dale davame na gril i zeleninu - treba takova grilovana cuketa nema chybu (jen lehce posypu vegetou), zampiony jsou taky vyborne!!!
jinak kureci rizky se daji koupit i vykostene (kureci stehna vykostena - treba v bille je maji i zamrazena).
urcite bych udelala i ten hermelin - nakrajela bych ho k tomu masu pak na porce, treba kazdemu pulku nebo tak. urcite to bude na taliri pak vypadat krasne. k tomu tu zeleninku, no uplne to vidim :)
mnam.

vzdyt x.nactiny mas jen jednou v zivote :D


marka
Obrázek
Uživatelský avatar
Marka
Diskutérka
Diskutérka
 
2926 příspěvků
21. září 2006
ÚB 2006
Příspěvekod Ifka » neděle 06. duben 2008, 13:03
Holky, moc vám děkuju za odpovědi, vidím to tedy na krkovičku, zkusím sehnat ty vykostěné kuřecí stehna, ať se s tím nemusím pižlat, hermelín taky udělám jako "zákusek" :D a zeleninový salát určitě chybět nebude.
Gandelion - kdybych tě mohla poprosit o ten chlebík česnekový, prosim prosim.. dělá se v pekárně? Zrovna jsme vytáhla obyč kmínový a taky se vyvedl ;)
Ještě jednou díky za tipy!!
Iva
Anežka 2.9.2006
Vítek 15.8.2011
Uživatelský avatar
Ifka
Žvatlalka
Žvatlalka
 
183 příspěvků
02. červenec 2007
Ostrava
Příspěvekod Gandelion » neděle 06. duben 2008, 16:47
Ifko, ten chleba se vlastně jmenuje Česneková roláda, ale manžel tomu začal říkat chleba a už to zůstalo ;)
A bohužel v pekárně to nejde...

Potřebuješ 750g hladké mouky (já dávám cca 600g a zbytek celozrnnou, grahamovou, špaldovou, podle toho, kterou zrovna mám), pak 1dl oleje, 5dl mléka, 50g kvasnic, 1kl cukru a 1kl soli.
Zaděláš těsto (klasicky kvásek + zbytek) a nechat vykynout - ehm, to by asi v pekárně šlo ;)

A na náplň smícháš 250g másla (používám zlatou hanou), 3 žloutky, 14stroužků česneku - neboj, nakonec to bude česnekové tak akorát;
a pak potřebuješ koření - vegeta nebo paprika, grilovací koření, dobrý je gyros nebo koření na pizzu, nebo co máš doma nebo máš ráda ;)

Hotové těsto rozdělíš na 4 díly, každý díl potřeš částí náplně, posypeš kořením, zaroluješ roládu a dáš na plech - všechny se vejdou na jeden plech :D Pak každou nohu potřeš zbytkem náplně, ještě posypeš kořením a nakrájíš jakoby na trojúhelníky - asi takhle /\/\/\ a dáš péct cca 30 minut při 180stupních.
Hotové vyndáš z plechu a každý si ulamuje, kolik chce :D
Je to moc dobré!

Kamarádka vyzkoušela i variantu s přidáním oliv, sýra, slaniny - je to moc moc dobré, ale už ne jako příloha k masu a salátu, spíš jako chuťovka k vínu.


A našla jsem i nějaké marinády - snad ti to pomůže ;)
Většinou jsou z Labužníka a všechny jsou vyzkoušené, prověřené a MŇAM :D

Marináda na maso - 1kg krkovice nebo kotlety, 4 vejce, 4pl sojovky, 4pl vorčestru, po 1kl soli, pepře a kari, 2pl horčice (plnotučná nebo dijonská), 5pl oleje.
Marinádu umixuješ z uvedených surovin, do ní naklepané maso a marinovat 12 - 48hodin.

Pikantní křídla - na 12 křídel 2pl medu, 2pl vinného octa, 2pl vína, 3pl chilli omáčky, 4pl sojovky, 5stroužků česneku, 1/2kl sušeného chilli, 3pl oleje, 1kl zázvoru, sůl.
Suroviny na marinádu smícháš a 2-3 minuty vaříš. Křídla očistíš, zahneš do trojúhleníku, propícháš a 24 hodin marinuješ.
A k tomu dip 1) jogurt + tzatziky + česnek nebo 2) majonéza + kysaná smetana + česnek + eidam

Bylinková marináda - sojovka, olej, mleté chilli nebo sladká paprika, česnek, citronová šťáva, čerstvé bylinky (oregano, tymián, majoránka, šalvěj, petržel) - smícháš a do toho na 12 hodin masíčko - kuřecí křídla nebo prsa, píšou, že i vepřové, ale to jsem nezkoušela.

Vávrovic marináda - na 1kg kuřecího masa 3pl sojovky, 1pl medu, 1-2 palice česneku, 3dl černého piva, 1/2 balení koření gyros, 1/2 balení grilovacího koření, 3dl oleje, smícháme a maso marinujeme asi 2 dny.

Doufám, že ti to pomůže a že se pak ta oslava podaří ;)
Uživatelský avatar
Gandelion
Howgh
Howgh
 
5231 příspěvků
31. říjen 2006
Švábovice :-D
Příspěvekod Gandelion » neděle 06. duben 2008, 16:55
Jo a ještě mě napadlo - nevím, jak dalece ti malá jí normální jídla, ale třeba by se ti hodil i nějakej dětskej receptík :D To je moje improvizace - když nakládal tchán, dělal všechno děsně kořeněný a já měla strach to Kubovi dát...

Takže:
Kuřecí řízek naklepat a naložit do směsi olivového oleje, pomerančové šťávy a bazalky - žádná sůl, nic víc... Grilovat stačí chvilku a je to moc dobré.

Nebo kuřecí řízek překrojit na půl, aby vznikly dvě tenké placky (podélně ?), a pak rozkrojit na úžší proužky. Pak vzít větší mrkev, očistit a škrabkou nakrouhat delší "nudle" - ty 2 minutky spařit v horké vodě.
Nakonec vezmeš tu nudli kuřecího, lehce ho osolíš (já používám koření "bejby gril" od Antonína, na to položíš nudli mrkve a přiměřeně velký plátek sýra, zaroluješ do šneka a spíchneš párátkem. ;)
Uživatelský avatar
Gandelion
Howgh
Howgh
 
5231 příspěvků
31. říjen 2006
Švábovice :-D
Příspěvekod Ifka » neděle 06. duben 2008, 19:03
Gandelion, moc díky za tipy, jdou mi z toho sliny až na zem :D A malá masečko velmi ráda, i ostatní děti, které budou přítomny, takže zkusím ten recept s tou pomeranč. štávou, to vypadá velmi dobře!
Fakt díky, sice nevím, jeslti se mi bude chtít tvořit s tím chlebíkem, možná to zkusím nějak přizpůsobit pekárně, třeba narvat česnek do těsta, to by podle mě šlo?? Když tam jdou olivy, tak co by ne, že..
Super vypadají i ty marinády, jsi moc hodná, že sis dala takovou práci a našla mi to :-*
Teď už jen aby vyšlo počasí a :hura:
Ještě jednou díky
Iva
Anežka 2.9.2006
Vítek 15.8.2011
Uživatelský avatar
Ifka
Žvatlalka
Žvatlalka
 
183 příspěvků
02. červenec 2007
Ostrava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy