ADV TOP
ADV LEFT

kůzlečí pěčeně na mladém česneku se šťouchanýma bramborama*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Dypecek » neděle 15. červen 2008, 12:12
předem se omlouvám tentokráte bez fota bohužel, ale snad pěčený maso je pečený maso :-)

pokud hledáte změnu a vadí vám charakteristický zápach jehněčího, je pro vás kůzle naprosto ideální volbou, je to maso křehké, šťavnaté a chuťově ... no přímo úžasné

ingredience:
kůzlečí plec nebo krk
mladý česnek (1-2 kusy) i se zelenými výhonky ( no pokud nebude vemte normální ale budete mít víc práce :-)
sůl, pepř

na brambory - slanina, cibule, olej a brambory


postup:
maso důkladně odblaníme - je to piplačka, ale vyplatí se to :-). nasolíme lehce opepříme a dáme do pekáčku s troškou vody.

Mladý česnek zbavíme pouze vrchní šlupky rozkrojíme celou paličku napůl a dáme kolem masa. Zelené výhonky z česneku nakrájíme na menší kousky a dáme taky do pekáčku. Pokud máte normální česnek je potřeba všechny stroužky oloupat .

Přikryté maso pečeme za občasné kontroly a polití masa cca 3/4 hodiny. Pekáček vyndáme měkký česnek rozpatláme vydličkou na kaši a dopečeme odkryté cca 20 minutek. Záleží samo na velikosti masa.

necháme odležet ven z toruby cca 10 min a naporcujeme. podáváme se šťouchačkama polité česnekovou omáčkou která se nám sama vytvořila v pekáči.

jak na brambory? Uvaříme brambory, zcedíme a necháme v zavřeném hrnci "přemýšlet". mezi tím si nakrájíme na jemno cibulku a slaninu. Cibuli dáme opéct na pánev do zlata na oleji a pak dodáme slaninku. celé i s olejem to zamícháme do brambor a rošťoucháme. je to mňamka a k pečenému maso se náramně hodí.


dobrou chuť :-)
Naposledy upravil Dypecek dne 15. červen 2008, 19:40, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Aprilmouse » neděle 15. červen 2008, 12:33
Jsem zachytila slova: kůzle mladý šťouchané - a jen tahle kombinaci mi vyloudila slinu v koutku :D
Uživatelský avatar
Aprilmouse
Moderátor diskusního fóra (Motorová myš)
Moderátor diskusního fóra (Motorová myš)
 
13818 příspěvků
25. září 2006
Jaroměř
Příspěvekod Dypecek » neděle 15. červen 2008, 12:37
Aprilmouse píše:Jsem zachytila slova: kůzle mladý šťouchané - a jen tahle kombinaci mi vyloudila slinu v koutku :D


no jo takový kůzle ale nepeč s česnekem ;) :D :D
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Potápka » neděle 15. červen 2008, 17:33
Teda tyhle recepty jsou hrozný - zase mi tečou sliny jako opratě :D :D :D
A to můžu být ráda, že u toho receptu není fotka. ;) Jdu vytáhnout kozu z mrazáku a vrazit jí do trouby :D
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006
Příspěvekod Aprilmouse » neděle 15. červen 2008, 17:37
... vraž tam i to sele zrovna :D
Uživatelský avatar
Aprilmouse
Moderátor diskusního fóra (Motorová myš)
Moderátor diskusního fóra (Motorová myš)
 
13818 příspěvků
25. září 2006
Jaroměř
Příspěvekod Potápka » neděle 15. červen 2008, 19:40
Tak velkou troubu nemám :D :D :D :D

Jo a v rámci dietního režimu k tomu dám ještě kousek špeku. Bez toho to není ono ;)
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006
Příspěvekod Dib » neděle 15. červen 2008, 20:14
tý jo, a kde tak člověk sežene kůzlecí? pokud teda nemá přes plot (nebo kousek dál) přímo chovatele, který by si nepřál z něho nechat vyrůst kozu.
Uživatelský avatar
Dib
Drbna
Drbna
 
4459 příspěvků
15. listopad 2006
tělem dobříš, srdcem valašsko
Příspěvekod Dypecek » neděle 15. červen 2008, 20:15
Dib píše:tý jo, a kde tak člověk sežene kůzlecí? pokud teda nemá přes plot (nebo kousek dál) přímo chovatele, který by si nepřál z něho nechat vyrůst kozu.


u nás ho mívají normoš v masně
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Dib » neděle 15. červen 2008, 20:25
dypečku, jako ve zcela normální masně? nebo nějaké soukromé vlastní řeznictví?
na dobříši jsou dvě masny, a mají maximálně jednou za měsíc telecí a v sezóně semtam nějakou zvěřinu. jinak nic, kráva, prase a kuře :-(
Uživatelský avatar
Dib
Drbna
Drbna
 
4459 příspěvků
15. listopad 2006
tělem dobříš, srdcem valašsko
Příspěvekod Dypecek » neděle 15. červen 2008, 20:29
Dib - normálně masna tady za rohem, nemá to pořád ale mívá ... někdy jehněčí, někdy kůzle, sele, zvěřinu, domácí králíky, ryby.... normálně mají kuřata a krůtu + vepřový a hovězí. mražené koupím taky klokana, pštrosa, a jiný druhy drůbeže.... nemůžu si stěžovat
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Dib » neděle 15. červen 2008, 20:34
no to teda čučím jako puk!! sakraš, to ti moc závidím...
čím to je, že my tu žijem na tak omezeném výběru, ochuzení o masáž chuťových buněk? no, buď jsou líní jako vši anebo ví, že by to neprodali.. zatracení.. divní lidi.
mě už to kuře a krůta furt dokola nebaví :-/
Uživatelský avatar
Dib
Drbna
Drbna
 
4459 příspěvků
15. listopad 2006
tělem dobříš, srdcem valašsko
Příspěvekod Potápka » úterý 17. červen 2008, 13:56
Já nakupuju u Miloše na druhém konci vesnice :D :D :D :D :D . Má kůzlata i ovce.
Jinak nakupuju ve městě u jednoho soukromého řezníka. Mívá i telecí a držkovou a zabíjačkovou polévku ;)
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy