ADV TOP
ADV LEFT

maso z flašky (zavařené)

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. červenec 2008, 10:48
ahoj holky, potřebuju radu. Otevřela jsem zavařené maso ve skleničce (domácí výroba od tchyně) a na povrchu je u tuku místy takový bílý povlak. Myslíte, že to může být plíseň? Je to čistě bílé, trošku jako sníh, mazlavé na dotek
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Ro » čtvrtek 10. červenec 2008, 10:50
A nejni vono to sádlo?
Uživatelský avatar
Ro
Drbna
Drbna
 
4685 příspěvků
18. září 2006
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. červenec 2008, 10:59
sádlo je tam taky, normálně sádlo, běžná barva, ale mezi masem a sádlem je místy ještě bělější povlak, barevně opravdu jako sníh z bílků ale třeba, když je na něčem plíseň, co znám, tak to dělá takový paprsky, jako srůsty a to tam není a ani to nemá nazelenalou barvu, jakou běžně plíseň má, tak fakt nevím, ale zas aby nám z toho něco nebylo :-? :oops:
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Sipkova » čtvrtek 10. červenec 2008, 11:21
Asi hloupy dotaz ale jak to masicko zavarit? Jaky druh se vubec pouziva?? Nekde jsem to u nekoho jedla a bylo to uzasny a mooooc dobroucky 8-)
Uživatelský avatar
Sipkova
Prostě Konev :-)
Prostě Konev :-)
 
7550 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Marcuška » čtvrtek 10. červenec 2008, 11:23
Cebinko, a co to dát nejdřív ochutnat manželovi, když to přežije, tak to můžete taky. :D Ale jestli tomu vzhledu nevěříš, tak to radši nejezte. Takhle to praktikujeme my, co se zdá vzhledově a čuchově podezřelé, nejíme.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Marcuška
Kecka
Kecka
 
1870 příspěvků
29. leden 2008
Praha 5
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. červenec 2008, 11:46
Voní to naštěstí pořád krásně, manža už to jedl za studena asi předevčírem, ale neříkal nic ani o podezřelém vzhledu.... Právě proto, že flaška byla otevřená to chci co nejdřív spotřebovat, ať se to v ledničce dlouho netrápí.
Taky mě napadlo, že jsme to měli ve špajzu i přes ty vedra, co u nás minulý týden byli, tak snad za to nemůžou ty teploty. Mohlo tam být přes 20C, ale to flaška ještě nebyla otevřená! Nevím, jaké nejvyšší teploty to snese :roll:

JITULI - v tom neporadím, dělá to tchyňka, na sádle s kmínem a solí. Pustí to vždycky takovou šťávičku, která se pak změní na rosol. My to zbožňujem a manža to má nejraději za studena s hořčicí a chlebem ;)
Na netu bude určitě receptík.
ObrázekObrázek

ObrázekObrázek


ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. červenec 2008, 11:57
už jsem to dost roznímala, ale vidět to malinko je, hlavně vespod - je tam maso, sádlo a uprostřed to bílé. A je to i na masu celkově

Obrázek
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Rudi007 » čtvrtek 10. červenec 2008, 12:43
mě to připadá jako tuk z masa.......... tak nevím ;)
Uživatelský avatar
Rudi007
Howgh
Howgh
 
5270 příspěvků
02. červenec 2007
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. červenec 2008, 13:04
rudi - snad jo 8-)
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Míša » čtvrtek 10. červenec 2008, 13:25
Náš táta to taky dělá, myslím, že je to naprosto normální vzhled.

jitulli, normálně to maso na velké kusy upeče a pak nandá do sklenic a myslím zavaří, jestli si vzpomenu, tak se ho optám.
Míša
Howgh
Howgh
 
17468 příspěvků
14. březen 2007
Praha 4 - Záběhlice
Příspěvekod Kačule » čtvrtek 10. červenec 2008, 15:28
Myslím, že normální jedlý stav. Je to mňamka, teplé nekonzumujeme (to je snad skoro škoda), pouze studené na chleba s čerstvou cibulkou :D
Asi zase zavaříme....
Deniska
Obrázek
3 roky 11,8 kg/92 cm

Šárka
Obrázek
3 roky 12,3 kg/92 cm
Uživatelský avatar
Kačule
Kecka
Kecka
 
1841 příspěvků
15. červenec 2007
Příspěvekod Lucik » čtvrtek 10. červenec 2008, 16:11
To vypada jako ten zpeneny tuk s masa se stavou, dela se to nekdy kdyz se neco pece a pusti to hodne stavy a trosku se to dusi. Vyteka z toho masa jakoby takovy bily sliz. Pokud to nesmrdi, tak je to v poradku.
Jinak zavarovane maso ja taky miluju. Mamka zavaruje jak uz udelane, to se zavaruje cca 2 hodky a nebo rovnou syrove (mnam) 4-6 hod. a to pak pusti tu dobrou stavicku (jen trosku soli, pepre a kdo chce cesnek), hlavne nedavat cibuli.
Uživatelský avatar
Lucik
Krafařka
Krafařka
 
666 příspěvků
13. březen 2007
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 10. červenec 2008, 18:23
Babička taky maso takhle zavařuje a to bílé je tam taky, je to naprosto normální.

Já to maso mám ráda tak, že na tom sádle z masa osmahnu cibulku a pak tam vykydnu tu skleničku. Maso sní manžel a já vytřu ten omastek s cibulkou chlebem, po tom bych se umlátila 8-) .
Seznam LISTOPAD 2006 : str.5891
Ondřej Daniel se narodil 16.11.2006 v 10:16 hodin, 3340 g, 52 cm
ObrázekObrázek
Markéta Kateřina se narodila 31.12.2008 v 16:58 hodin, 3300 g, 52 cm
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Ewik » čtvrtek 10. červenec 2008, 19:20
Ahojky,
myslím,že to můžete klidně sníst.Je to normální,taky to tam míváme.
Zavařujeme hlavně jehněčí,ale i hovězí a vepřové.Je výborné jak za studena tak za tepla a skvělé jsou z něho pomazánky ;) :D
Jituli:Syrové maso dáš do zavařovací sklenice,na to 1/2stroužku česneku,kávovou lžičku soli a 2polévkové lžičky vody,uzavřeme.Sterilizujeme první den hodinu při 90 stupních a druhý den zase hodinu při devadesáti stupních.

Ewik+Kubík 2r2t+Berinka 7m2t
Uživatelský avatar
Ewik
Klábosilka
Klábosilka
 
436 příspěvků
26. červen 2007
zlínský kraj
Příspěvekod Sipkova » čtvrtek 10. červenec 2008, 19:22
Ewik - super diky, jsem rada ze to jde i s jehnecim, toho je plny mrazak ;) :-*
Uživatelský avatar
Sipkova
Prostě Konev :-)
Prostě Konev :-)
 
7550 příspěvků
21. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy