ADV TOP
ADV LEFT

Pečeně

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Ajlili » středa 27. září 2006, 07:10
Ahoj holky, kdyz se tu ted tak probiraji recepty... Chtela bych upect kus masana pekaci a pak ho krajet na platky, polit omackou - stavou a k tomu dat brambory. Ty brambory zvladnu, ale to ostatni trosku skripe. Tak dekuju predem za rady a tesim se co mi napisete.
ObrázekObrázek

Fotky naší rodinky: http://ajlili.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Ajlili
Treperenda
Treperenda
 
1013 příspěvků
26. září 2006
Všechlapy u Teplic
Příspěvekod Ka-tka » středa 27. září 2006, 08:00
Ahoj
kupuji tak lilovy kousek pecene, pak myslim ze kotany ma koreni primo na peceni.........v tom to obalim....... a pak zprudka opecu na pekacku ze vxech stran aby se maso zatahlo a nebylo pak moc suchy

po opeceni soupnu do trouby......ja podlevam nekdy vinem, nekdy trochou vyvaru......

K
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Ka-tka
Diskutérka
Diskutérka
 
2041 příspěvků
21. září 2006
Jablonec nad Nisou
Příspěvekod Bubu » středa 27. září 2006, 09:28
Ahojky,
já bych koupila krkovičku - ne moc prorostlou - to masíčko je šťavnatější a nevysuší se.
Moc dobrý je jen posolit, pokmínovat a hotovo (fakt to stačí a má maso pak výbornou chut) nebo přidat ještě rozdrcený česnek se solí - to pak pozor, ať nesolíš dvakrát. Dávám péct do pekáčku v poklopem, až ke konci ho oddělám, aby se obarvila kůrčička (jéééžiš, mě se sbíhají sliny :lol: ) a je to. Určitě počítej, že se bude péct tak hodinu.
Mňam, Bubu
Uživatelský avatar
Bubu
Klábosilka
Klábosilka
 
538 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Bublina » středa 27. září 2006, 13:50
Ahoj,

velmi podobně: "kus" masa (vepřová plec nebo krkovice), do zakrývacího pekáčku aspoň 6 stroužků česneku na plátky, příp. kousek sádla a trochu vody, na to maso, okořeněné ze všech stran kořením Kotányi Vepřová pečeně. Pozor, už nesolit, v kořenící směsi je soli dost. Někdy přidávám ještě kmín (raději drcený). Peču zakryté na 200°C, podlévám horkou vodou a přelévám vypečenou šťávou. Ke konci pečení (cca po 1,5 hod.) sundám poklici a nechám udělat kůrčičku. Je to jednoduché, voňavé a výborné i studené na chleba :).
B.
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Janat » středa 27. září 2006, 13:55
Taky neni "od veci" do toho pekacku lupnout i nejakou zeleninku, jablka, svestky no podle toho co mate radi, mate a mate chut :))))) popr. prospikovat, nejen spekem ale treba zrovna tou zeleninou.
Na peceni masa jsem celkem dobra :))))
Mam dve zakladni rady prvni "cim pomaleji a dele, tim lepe" a ta druha "nevysusit" takze 2/3 peceni pecu prikryte a tretinu, casto i mnohem mene, teprve odkryte.
Jinak plati, co je psano vyse :))))
Taky bych si dala masicko :)) Jana
Uživatelský avatar
Janat
Kecka
Kecka
 
1909 příspěvků
21. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy