ADV TOP
ADV LEFT

Luncheonmeat zapečený se sýrem (FOTO)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 07. srpen 2008, 11:41
Luncheonmeat zapečený se sýrem

1 konzerva luncheonmeatu
2 hrnky oloupaných, na plátky pokrájených žampionů
4 vejce
1 kelímek bílého jogurtu
100 g balkánského sýra
sůl, pepř
tuk na vymazání pekáče

Obrázek

Luncheonmeat rozkrojíme na 4 stejně silné plátky a po obou stranách je opečeme na tuku z konzervy. Plátky vyjmeme a na vypečeném tuku podusíme žampiony. Do tukem vymazaného pekáče rozložíme plátky luncheonmeatu, rovnoměrně na ně navršíme žampiony, opepříme, posypeme nastrouhaným balkánským sýrem a zalijeme osolenými vejci, která jsme rozšlehali s jogurtem. V horké troubě prudce zapečeme.

Obrázek

Obrázek

Já jsem k pokrmu uvařila brambory, bylo to s nimi dobré. Ovšem dalo by se podávat i jako večeře se zeleninovým salátem. Fakt to předčilo veškerá moje očekávání a i manžel se olizoval, z čehož jsem byla v šoku ještě víc :D .
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Martiinkaa » čtvrtek 07. srpen 2008, 11:45
Tééda, to vypadá úúžasně :? :?
Díky za nápad, určitě zkusím! :holka:
:kluk: Dominik 1998 :holka: Adélka 2006
Uživatelský avatar
Martiinkaa
Howgh
Howgh
 
8899 příspěvků
01. listopad 2006
severní čechy
Příspěvekod Anni » čtvrtek 07. srpen 2008, 11:45
KRTI dej mi tip čím by se dali nahradit žampiony??? Ty se u nás nejí :-(

Jiank to vypadá fakt dobře a i chutně :-) :-) :-)

Anni
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 07. srpen 2008, 11:56
Anni, hm, tak to nevím. Co třeba zelenina (rajčata, papriky), to by mi tam chuťově sedlo.
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Noemmi » čtvrtek 07. srpen 2008, 11:57
Já bych zas nahradila ten lunchmeat... :roll:Asi vepřovou kotletou. Ale jinak to vypadá dobře.
Uživatelský avatar
Noemmi
Drbna
Drbna
 
4591 příspěvků
03. květen 2007
Horská oblast Litoměřicka
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 07. srpen 2008, 12:06
Noemmi, otázka je, jestli by se stihla propéct. V receptu píšou "zprudka zapéct", já zapékala na 200°C asi 30 minut, to bych se bála, jestli by to tomu masu stačilo. A vidíš sama, jak je to jídlo zhnědlé, kdyby se to peklo déle, tak by to asi bylo moc. No jedině to péct ze začátku pozvolna, aby se propeklo i to maso a nakonec troubě přidat, aby to zhnědlo. To by taky šlo a není to špatný nápad ;) .
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Noemmi » čtvrtek 07. srpen 2008, 12:12
Nebo ji opéct předem, co? :roll:
Já mám totiž k lunchmeatu a podobným nějak odpor :oops: . Ikdyž v GLobusu začali prodávat taky, a tomu jejich řeznictví, uzenářsví já věřím, to zas jo. Nebo použít globus sekanou (ovšem z hlediska složení to asi vyjde nastejno)
Uživatelský avatar
Noemmi
Drbna
Drbna
 
4591 příspěvků
03. květen 2007
Horská oblast Litoměřicka
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 07. srpen 2008, 12:20
Noemmi, no je jasné, že do tohohle asi semelou všechno možné. Já kupuju výhradně "značkový", tudíž Hamé a tak, prostě prověřené výrobce. Nějaký "no name" bych si taky nelajzla. Tak co třeba udělat nějaký domácí karbanátek (nebo teda sekanou) a zapéct to? To by taky nemuselo být k zahození.
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Noemmi » čtvrtek 07. srpen 2008, 12:30
NO, však, něco doma je lepší, kotleta nejjednodušší.

Já si nedělám iluze ani u prověřených výrobců. Strojově oddělené maso - to hovoří za vše. A většinou v tomhle bývá :roll:
Uživatelský avatar
Noemmi
Drbna
Drbna
 
4591 příspěvků
03. květen 2007
Horská oblast Litoměřicka
Příspěvekod Hanka1 » čtvrtek 07. srpen 2008, 12:40
je stary dobry "lančmít" - ten jsem mela naposledy snad v 16 letech, jeste za minuleho rezimu :roll:

Mimochodem, manzel byl "na exkurzi" prave u Hame a od te doby nekupujem a on neji pastiky, ani starou dobrou Majku ne...
Co semlete kde co, ale treba i kravske oci apod... :xx: - ptala jsem se ho, jestli byl i v oddeleni pripravy detske stravy a tam pry radsi ani nesel, dcera v tu doby byla na sklenickach...
Uživatelský avatar
Hanka1
Treperenda
Treperenda
 
1364 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Anni » čtvrtek 07. srpen 2008, 12:48
Jdu se zastat ,,starého dobrého lančmítu,, ono kdyby člověk měl přemýšlet co je v čem namleto nebo přidáno tak by byl jen o vodě. A když si vezmu kde a čím ta voda proteče.................. to už raděj jen vzduch a ten taky není čistej........................... no však to znáte.
Myslím že jednou za čas takový ,,zdravá,, rychlovka z lančmítu nikomu neublíží :-) :-)
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Anni » čtvrtek 07. srpen 2008, 12:50
JO KRTI už vím cotam dám místo žampionů:-) Opeču na to cibulku :-) ta si myslím bude chutově dobrá:-)
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Makos » čtvrtek 07. srpen 2008, 12:59
Krti, ty žampiony jsou nějaké ze skleničky? Já jsem je nikdy nekupovala, takže ani nevím, jak dlouho je potom potřeba to dusit na té pánvi.
Uživatelský avatar
Makos
Drbna
Drbna
 
4569 příspěvků
22. září 2006
Zlín
Příspěvekod Anni » čtvrtek 07. srpen 2008, 13:28
MAKOS nejsem KRTI ale taky poradím :-) Žampiony můžeš dát bud ze skleničky nebo syrové a oloupat ty hlavičky. Dusila bych je asi 10- 15min to úplně stačí, stejně se potom dodělají při pečení v troubě .
Naposledy upravil Anni dne 07. srpen 2008, 13:41, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Vlastinka » čtvrtek 07. srpen 2008, 13:35
Krtonožko,
neuvažovala jsi o tom, že bys založila fórum VAŘÍME S KRTONOŽKOU?
Moc ráda podle tvých receptů vařím, tak by nebylo naškodu mít je všechny pohromadě.

Už se moc těším, až vyzkouším tento receptík.
Díky, V.
Vlastinka
Klábosilka
Klábosilka
 
317 příspěvků
21. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy