Příspěvků: 29 (2 stránek)
Moderátor: Trixl
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Taky se mi moc povedl. Nesolila jsem a byl trochu řidší, tak jsem zahustila. Použila jsem zadní hovězí a masíčko bylo krásně měkoučké!
Vůbec doporučuji říjnový Apetit, je tam spoustu super receptů.
-

Lucka79
- Diskutérka

-
- 2131 příspěvků
- 19. červen 2007
Holky, já bych ho zítra prubla k obědu, akorát - můžu nechat bez zahuštění a pak až po vytažení z trouby dohustit jíškou (používám instatní).. nemám tu nic, co bych do toho přidala a mouka se mi tam dávat nechce (vlastně ani nevím proč..)
a nedělala jste ho některá ze zvěřiny? já tu mám jelena, kterej je tuhej jak prase (by mě zajímalo, kde ho strejc sejmul

) - mám to třeba teď večer naložit, nebo myslíte, že se to v tý troubě udělá?
jsem na to zvědavá, holky "od nás" už ho dělaly a moc si chválily

-

Vaclavka
- Diskutérka

-
- 2312 příspěvků
- 21. září 2006
- u Budějc
-
Ahoj, myslím, že když to zahustíš později, tak že se nic nestane, že maso bude stejně měkoučké, jenom prostě místo akorát husté omáčky budeš mít čistou šťávu. Já jsem už zkoušela místo části vody dát rajčata ve vlastní šťávě a jenom 1 lžíci solamylu .. bylo to konzistencí míň omáčkové, ale taky moc dobré.
Se zvěřinou nemám zkušenosti, jen bych si tak tipla, že jelen-tuhoň možná bude potřebovat dělat ještě o chlup dýl, než hovězí kližka. Ale fakt nevím.
Jestli vyzkoušíš dej vědět, jak to dopadlo. Ať jsme i my ostatní moudřejší.
T.
-

Tobia
- Kecka

-
- 1812 příspěvků
- 25. září 2006
- Praha
Tobio, vyzkoušeno

maso změklo parádně, ale pekla jsem na plných 25O stupňů, hodinu a tři čtvrtě

chuť výborná, akorát jsem neměla ten bujon, takže jsem ochucovala normálně kořením (přidané i koření na zvěřinu) a solila.. a je to fakt pohodička, asi už jinak guláš dělat nebudu, tohle je fakt bez starosti
Jinak jsem to zahustila jak jsem psala, až po vytažení z trouby, chci ho příště udělat s lečem

-

Vaclavka
- Diskutérka

-
- 2312 příspěvků
- 21. září 2006
- u Budějc
-
Václavko, tak to mám radost, že se postup osvědčil i na jelení maso a že jste si pochutnali. Já shodou okolností zrovna vrazila masou na guláš do trouby.

Už ho vážně jinak nedělám, tohle je pohoda, nemusím kolem něj vartovat a výsledek je mňamózní.
Tobia
-

Tobia
- Kecka

-
- 1812 příspěvků
- 25. září 2006
- Praha
Výýýýýýýýýborný, dnes jsem zkoušela poprvé a s manželem jsme se shodli, že jiný guláš už asi dělat nebudeme

.
Jen jsem ho oproti receptu pro nás vylepšila malým rajským protlakem, ale jinak je opravdu vynikající

.
-

Krtonozka
- Kavárenská povalečka :-)
-
- 33040 příspěvků
- 21. září 2006
ahoj kuchárky,
mám dotaz - načo tam dávate ten bujón, keď je tam maso ? namiesto korenia?.... ja mám za to, že sa bujón dáva tam, kde nemáte maso, aby to dostalo tú masitú chuť....
je to s ním lepšie ? výraznejšie ? .... ja tie bujóny nemám moc rada kvoli deťom, u nás sú gulášové i deti...
...ale inak je recept sympatický, určite vyskúšam...
-

Crnkapinka
- Treperenda

-
- 1295 příspěvků
- 21. září 2006
Ahojky, podobný recept je i tady
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a ... e-a-levne-
jen navic je tam protlak a paprika nebo kozí rohy - vyzkoušno i s tím protlakem a byl vynikající
někdo se ptal na pečení na horký vzduch - 250°C je hodně, já to pekla na 200°C cca 1 1/2 hod hovězí a chytalo se to dole taky, myslím, že by stačilo pod těch 200°C, ono je to silnější než klasika el. trouba, vždyť i když se třeba dopíká mražená pizza, dává se u hrokého vzduchu míň než u el. trouby - jestli se nepletu (teď nemám žádnou po ruce)
-

Renatap
- Klevetnice

-
- 3615 příspěvků
- 20. listopad 2007
-
Jasně, že na horkovzduch se dává vždycky nižší teplota. Já pekla v horkovzdušné troubě, ale klasicky

a pekla jsem na 200°C. Ovšem 1 a 1/2 až 1 a 3/4 hodiny, jak je uvedeno v receptu, bylo málo, maso bylo ještě tužší, takže jsem celkem pekla asi 2 a 1/4 hodiny (což je na hovězí akorát anebo jsem měla moc tuhou kližku

).
Crnkapinko, ten bujón je tam pro zvýraznění chuti, ale když ho tam nedáš, tak to bude taky dobré.
-

Krtonozka
- Kavárenská povalečka :-)
-
- 33040 příspěvků
- 21. září 2006
Uzasny.... ja trubka jsem tu kamose naucila jist cesky jidla (Anglie) a gulas bych mohla varit 3x tydne - a pozvali se na zitra.., tak to budu mit konecne "bez prace"

))
-
Tinka
- Klábosilka

-
- 436 příspěvků
- 21. září 2006
- Manchester, UK - puvodne vesnicka kousek od C. Brodu =o]
Vařila jsem několikrát!! Je naprosto úžasný!!! JIný guláš už nikdy dělat nebudu!!
-

Jitkabu
- Žvatlalka

-
- 213 příspěvků
- 11. únor 2007
Je to opravdu moc dobré, mile mě to překvapilo. Nicméně to trvalo 1,5 hodiny nejméně z vepřového masa.
-

Tines
- Klábosilka

-
- 447 příspěvků
- 21. září 2006
Dnes vyzkoušeno, super. Dělala jsem ze zadního, gulášové koření nahradila pouze paprikou, nesolila jsem. Po hodince jsem to promíchla a je to opravdu vynikající. Normálně u guláše stepuju a tohle se fakt dělalo samo.
Et
-
Eterka
- Krafařka

-
- 663 příspěvků
- 21. září 2006
Příspěvků: 29 (2 stránek)
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků