ADV TOP
ADV LEFT

Vepřová panenka

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Popilio » sobota 29. listopad 2008, 15:31
Ahoj kuchařky,

Dostali jsme asi půl kila vepř. panenky, co s ní? Tak nějak by se z ní nejdli 2 dospělí a 2 děti :-)
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Trirea » sobota 29. listopad 2008, 15:38
jednoduchy, sul pepr, obalit v mouce a rychle orestovat na panvi s olejem a maslem, aby se maso zatahlo, pak to hodit na pekac pridat k tomu ten vypek z panve a pect a podlivat k tomu knedlik a zeli, nebo pod to maso hodis cibuli a mas k tomu lepsi stavu a pak ti staci ten knedlik :D
Uživatelský avatar
Trirea
Howgh
Howgh
 
7574 příspěvků
28. září 2007
Příspěvekod Popilio » sobota 29. listopad 2008, 15:44
No já bych právě chtěla něco neobyčejnýho. Zelí a knedlík máme pořád :-)
Prý je dobrý zabalit do listovýho těsta se žampionama a na taliři to přelít nivovou omáčkou. Panenku přece jen máme asi podruhé... ;)
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Panoramka » sobota 29. listopad 2008, 16:01
My ji jednou delali na medu... byla to uzasna mnamka. ;)
Uživatelský avatar
Panoramka
Klevetnice
Klevetnice
 
3185 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Ela » sobota 29. listopad 2008, 16:15
Dobré jsou miniřízečky v trojobalu a medailonky na jakýkoliv způsob.
Já mám ráda i zapečenou s uzeným sýrem a šlehačkou.
Uživatelský avatar
Ela
Howgh
Howgh
 
9044 příspěvků
24. listopad 2006
Příspěvekod Popilio » sobota 29. listopad 2008, 16:15
Panoramka píše:My ji jednou delali na medu... byla to uzasna mnamka. ;)


No a jak to, že tu nevidím recept? ;)
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Trirea » sobota 29. listopad 2008, 16:17
listovy testo nebrat, pak je to moc promasteny od toho masa
Uživatelský avatar
Trirea
Howgh
Howgh
 
7574 příspěvků
28. září 2007
Příspěvekod Gedžitka » sobota 29. listopad 2008, 16:41
Já dělala špízy myslím s rozmarýnem? Bylo to podle receptu z Apetitu, určitě to je na jejich webovkách. Byla to mňamka!
Obrázek+Obrázek+Obrázek=Obrázek
Uživatelský avatar
Gedžitka
ZRNKA tým
ZRNKA tým
 
4521 příspěvků
16. červen 2008
Praha
Příspěvekod Potápka » sobota 29. listopad 2008, 17:05
Nakrájet na medailonky, opepřit, poprášit moukou a opéct na oleji. Pak dát do zapejkačky a přidat hromadu uzenýho sýra se smetanou. Zapéct až je vrch do hněda ;)
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006
Příspěvekod Panoramka » sobota 29. listopad 2008, 17:24
Popilio píše:
Panoramka píše:My ji jednou delali na medu... byla to uzasna mnamka. ;)


No a jak to, že tu nevidím recept? ;)


Vecer ho sem dam - musim ho prelozit a ted na to nemam ten potrebny klid... ;)
Uživatelský avatar
Panoramka
Klevetnice
Klevetnice
 
3185 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Míša » sobota 29. listopad 2008, 17:33
Já panenku nejraděj nakrájím na biftečky, lehce kloubama prstů naklepu, osolím, opepřím a udělám jako minutku a na masíčkou pak šoupnu udělané volské oko. Příloha dle chuti.
Míša
Howgh
Howgh
 
17468 příspěvků
14. březen 2007
Praha 4 - Záběhlice
Příspěvekod Bublina » sobota 29. listopad 2008, 18:28
V panence podélně naříznout kapsu, naplnit, čím máte rádi (u nás vede směs anglická slanina, niva, pórek či cibule), pevně svázat, zprudka osmahnout ze všech stran na pánvi. Pak přendat do pekáčku, obložit zbylou slaninou a pórkem, přelít smetanou a péct doměkka.

B.
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Panoramka » sobota 29. listopad 2008, 20:54
Veprova panenka na medu

Ingredience dle receptu:
2 veprove panenky
4 cibule
6 strouzku cesneku
2 pol. lzice medu
1 lzicka masla
1 pol. lzice olivoveho oleje
voda

Postup

Do hrnce vlozime cibuli nakrajenou na jemne platky, oloupane strouzky cesneku, maslo a olivovy olej. Nechame vse smazit 15 minut na jemnem ohni.

Pridame prepulenou veprovou panenku a nechame vse varit se na jemnem ohni 1h30 a kazdych 10 minut vse zamichame.

Podle chuti pak pridame vodu, aby vznikla zkaramelizovana omacka. Zamichame a pridame med. Nechame dusit asi ctvrt hodiny.

Vyndame veprovou paneku a ulozime do tepla. Osolime a opeprime omacku.

Veprovou panenku nakrajime na platky, na taliri zalijeme omackou, ze ktere vyndame strouzky cesneku. Jako prilohu muzeme podavat basmati ryzi.

Tenhle recept jsme nasli na francouzske internetove strance. Veprovou panenku znam jen tak, jak se prodava ve Francii - takovy krasny, kulaty, dlouhy kousek masa - proto je v receptu na kusy a ne na vahu.

Je to vyborne jidlo! Tenkrat ho u nas delal manzel.. ;)
Uživatelský avatar
Panoramka
Klevetnice
Klevetnice
 
3185 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Hanka1 » neděle 30. listopad 2008, 23:52
mela jsem dve - jednu nalozila do zeleneho drceneho pepre a vcelku upekla - mnam....a druhou udelala a la caprese: male medailonky rychle opecene na kvalitnim oleji a panvi Tefal (potrebujete minimalni mnozstvi) nahoru silnejsi platek cerstveho rajcete, na to platek mozzarelly a posypat sypanou bazalkou a dat zapect az se rozpusti syr...
Uživatelský avatar
Hanka1
Treperenda
Treperenda
 
1364 příspěvků
23. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy