ADV TOP
ADV LEFT

Pirožky plněné mletým masem (FOTO)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Lucka73 » čtvrtek 29. leden 2009, 14:00
.... je to opravdová ňamka - na fotky moc nekoukejte - nějak se mi nedaří všechno zachytit reálně a při tom "chutně" ;)

300g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
80g měkkého másla
1 vejce
1/8l kysané smetany

náplň
2 cibule
stroužek česneku
100g žampionů
2 lžíce másla
300g mletépo masa
1 vejce
sůl a pepř


Mouku, prášek do pečiva a sůl v míse promícháme. přidáme máslo, vejce, smetanu a vymícháme hladké těsto.

Obrázek

Přikryjeme a necháme odpočinout...

Oloupanou ciuli, česnek a očištěné houby pokrájíme na drobno. Máslo zpěníme, přidíme, cibuli, česnek a houby a asi tak 2 minuty dusíme.
Přidáme k mletému masu.
Do hmoty zapracujeme bílek, osolíme, opepříme.

Těsto vyválíme tak na 3 mm, vykrajujeme kolečka

Obrázek

Dáme náplń, přehneme a přitlačíme (kdo má formičky - má vyhráno ;) :D)
Pirožky potíráme rozkvrdlaným žloutkem

Obrázek

Pečeme v el.troubě na 200°C 20minut.

Obrázek

Pokud to nějakým způsobem nevyjde (to mně se stává pořád :oops:) - pak se pirožky dají naplnit lecčím - sýry, uzeniny, zelí, špenát - a i na sladko - tvaroh, marmeláda, povidla....
Když zbyde masová nápln - udělám pár karbanátků....
Uživatelský avatar
Lucka73
Howgh
Howgh
 
8402 příspěvků
11. listopad 2006
Příspěvekod Vochemerle » čtvrtek 29. leden 2009, 14:09
Mňam. Co nejdřív je upeču. Pořád vzpomínám, jak za hlubokého totáče prodávali v HK na hlaváku klasické ruské pirohy a já na ně chodila.
Obrázek
Uživatelský avatar
Vochemerle
Klevetnice
Klevetnice
 
3612 příspěvků
18. prosinec 2006
soutok Labe a Orlice
Příspěvekod Gabule » čtvrtek 29. leden 2009, 14:16
Luci díky za super tip.Jo a rozumím tomu dobře že to maso se už nijak před pečením,tepelně neupravuje??Díky,určitě brzo uděláme. :hura:
Gabule
Treperenda
Treperenda
 
1037 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Lucka73 » čtvrtek 29. leden 2009, 15:22
Ne, ne - maso se dává syrový -jen se zesklovatí ta cibulka a podusí houby a šup s nima k syrovýmu masu (ona pak ta šťáva z masa provoní i to těsto...)


Jinak těsto - krásně se s ním pracuje - nijak se nelepí, pružný, vláčný - no, krása... :)
Uživatelský avatar
Lucka73
Howgh
Howgh
 
8402 příspěvků
11. listopad 2006
Příspěvekod Medulka » čtvrtek 29. leden 2009, 15:28
Mňam! Tak to vypadá prudce jedle! Voní až sem přes obrazovku!!

Dík za inspiraci.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Medulka
Treperenda
Treperenda
 
1043 příspěvků
03. listopad 2007
Šternbersko
Příspěvekod Diny » čtvrtek 29. leden 2009, 15:54
Prej - fotky se mi nepovedly...haha...tu vůni cítím až seeeeeeeeem!!! Mňam!!!:)
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Martiinkaa » čtvrtek 29. leden 2009, 16:01
páni Lucko...to muší bejt dobrota...určo vyzkouším, díky!
:kluk: Dominik 1998 :holka: Adélka 2006
Uživatelský avatar
Martiinkaa
Howgh
Howgh
 
8899 příspěvků
01. listopad 2006
severní čechy
Příspěvekod Dana klaudie » čtvrtek 29. leden 2009, 16:16
to vypadá ale nádherně a lákavě (OBLIZUJÍCÍ SMAJLÍK)
určitě vyzkouším!
Janička * 4.4.2006 3250g/49cm
Obrázek

Evička *12.6. 2011 2950g/48cm
Obrázek
Uživatelský avatar
Dana klaudie
Krafařka
Krafařka
 
715 příspěvků
17. červenec 2007
Brno
Příspěvekod Lucici » čtvrtek 29. leden 2009, 16:43
Mňam,přidávám k oblíbeným

Lucici
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Lucici
Kecka
Kecka
 
1966 příspěvků
21. září 2006
Pelhřimov
Příspěvekod Ilwen » pátek 30. leden 2009, 09:30
Tak to vypadá naprosto skvěle! BC boří mé předsudky vůči různým přísadám a úpravám jídla jeden za druhým ;) (tentokrát konkrétně vůči pečivu s masem - měla jsem traumatizující zkušenosti z různých pekáren nevalné úprovně, kde se jako student občas stravuju :grr: ) Ale tohle bych nejradši protáhla přes monitor a sežrala na místě :oops:
Uživatelský avatar
Ilwen
Krafařka
Krafařka
 
678 příspěvků
26. listopad 2008
Praha
Příspěvekod Martiinkaa » pátek 06. únor 2009, 21:28
Pirožky jsem pekla, byly výborný...teda nebyly tak pěkný jako od Lucky, ale chuť je super.
Místo hub jsem dala zbytek kysanýho zelí od oběda, nemělo to chybu.
Jen jsem nevěděla, kolik je 1/8l kysaný smetany, tak tam šla celá :)
Obrázek
Uživatelský avatar
Martiinkaa
Howgh
Howgh
 
8899 příspěvků
01. listopad 2006
severní čechy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy