ADV TOP
ADV LEFT

jehněčí kotletky na černém pivu (foto)**

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Dypecek » sobota 21. březen 2009, 19:33
holky za chvilku jsou velikonoce, což je sezóna jehněčího a kůzlečího masa, tak vám sem hodím jednu mňamku z jehněčíh kotletek. Je to jednoduché, moc dobré

budete potřebovat

jehněčí kotletky - 2 kousky na osobu
černé pivo ( cca sklenička )
koriandr celý - semínko - cca lžíce
česnek ( hodně, aspoň půl paličky )
sůl, pepř

zapékací misku


kotletky omyjeme, osušíme, osolíme , opepříme a poklademe do zapékací misky pokud možno dost natěsno. Posypeme koriandrem a utřeným česnekem. Zalijeme pivem tak aby byly ponořené a dáme do trouby péct na 180 st cca 40min do růžova.

Obrázek


Jako přílohu doporučuju šťouchané brambory s cibulkou a zbytek toho pivka :-)

Obrázek

dobrou chuť
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Matulienka » sobota 21. březen 2009, 20:12
Dyp..holka, já věděla, že budu slintat. Hi hi, že bych se pozvala na obídek na svátky?
Uživatelský avatar
Matulienka
Moderátor dlouhodobých diskusí
Moderátor dlouhodobých diskusí
 
14409 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Dib » sobota 21. březen 2009, 20:22
dypečku, ty jsi záhada.. sezóna jehněčího a kůzlecího??? kde ty žiješ? já už jsem se jednou ptala, tak teď pro jistotu odpovím sama. ty asi bydlíš na jiné planetě. myslím na tebe často, minimálně každý druhý víkend, když mě chytne labužniký amok a dumám jak uvařit něco eňoňuňovymazleného, třeba z tvých receptů. jenže nejexotičtější je tu čtyřikrát do roka telecí a mražený mořský okouník v plusu.
ale ne, teď už tu občas bývá čertsvý losos. o stovku na kilo víc než stojí v kauflandu..
díky za recept :-D
Uživatelský avatar
Dib
Drbna
Drbna
 
4459 příspěvků
15. listopad 2006
tělem dobříš, srdcem valašsko
Příspěvekod Dypecek » sobota 21. březen 2009, 20:28
Dib .... hele nebudeš tomu věřit ale zrovna tyhle kotletky jsem koupila v albertu za neuvěřitelných 125 korun za kilo v akci. Ale díky moc za chválu ;) :erik:
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Matulienka » sobota 21. březen 2009, 20:28
Dypecek píše:Dib .... hele nebudeš tomu věřit ale zrovna tyhle kotletky jsem koupila v albertu za neuvěřitelných 125 korun za kilo v akci. Ale díky moc za chválu ;) :erik:


že nedáš echo teto))))
Uživatelský avatar
Matulienka
Moderátor dlouhodobých diskusí
Moderátor dlouhodobých diskusí
 
14409 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Dib » sobota 21. březen 2009, 20:31
správně!! dypeček si založí diskuzi,bude psát inspirativní výcucy nejzajímavějšího z jejich týdenního menu plus aktuální rady kde co netradičního v našich tradičně stoatých vodách :-D
Uživatelský avatar
Dib
Drbna
Drbna
 
4459 příspěvků
15. listopad 2006
tělem dobříš, srdcem valašsko
Příspěvekod Dypecek » sobota 21. březen 2009, 20:35
Dib píše:správně!! dypeček si založí diskuzi,bude psát inspirativní výcucy nejzajímavějšího z jejich týdenního menu plus aktuální rady kde co netradičního v našich tradičně stoatých vodách :-D


hm to by sis moc nepošmákla hele :-), klasika 2x týdně nějaká ryba s brokolicí v páře nebo br kaší a mezi tím nějaký kuře, tofu a hlavně aby to bylo rychlý a mladá to jedla :-)
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Frndulka » sobota 21. březen 2009, 21:13
To vypadá výborně 8-) :hura: . Máme rádi jehněčí, takže určitě vyzkouším :).

M.
Uživatelský avatar
Frndulka
Drbna
Drbna
 
4562 příspěvků
20. září 2006
Prágl
Příspěvekod Namape » sobota 21. březen 2009, 21:28
Dypečku, prosím tě, jak vaříš s tofu? Nebo děláš jen studenou kuchyni s tímto?
Uživatelský avatar
Namape
Kecka
Kecka
 
1695 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Dib » sobota 21. březen 2009, 21:48
namape, eště než si to přihasí originální a chutný dypeček :-D, tak mám vsuvku..
doporučuju na tofu sezamový olej. zkusila jsem a je to velmi povyšující úprava :-) naložím kostičky do sojovky (teda shoyu) a seznamového oleje, na půl hodiny, pak osmahnu na tom sezamovém oleji (nebo olivovém) trochu pórku, přihodím tofu i s marinádou, podusím, pak přidám sezamové semínka a trošku smetany (gran cucina, skoro rostlinná) a přidám předem povařenou brokolici (nebo zelené fazolky). naložím na těstoviny a vychutnávám :-D
ten sezamový olej je jeden z mála těch zdravých, za studena losovaných, který se dá použít i v teplé kuchyni. má jemně oříškovou chuť, k tofu se fakt moc hodí..
eště přidám subjektivní přesvědčení, že bio tofu od bio nebio (plus, poslední zásoby :-( ) je nejchutnější :-D
Uživatelský avatar
Dib
Drbna
Drbna
 
4459 příspěvků
15. listopad 2006
tělem dobříš, srdcem valašsko
Příspěvekod Dypecek » sobota 21. březen 2009, 22:19
nomape: hele já s tofu pracuju jako s kuřetem, jen se dělá asi ta 10x rychleji- stačí ohřát :-). Určitě zkus něco jako psala dib ( mmch óooo jaký kompliment na sobotní noc ) - já používám teriaki sojovky jako marinády jsou super a koupíš je i v hypernově nebo tescu. orestuješ nějakou zeleninu, přihodíš naložené tofu , krátce podusíš a dáš to na nudle, rýži, cus cus nebo u nás stále oblíbenější bulgur. Já mám osobně nejraději tofu s řasou nebi klasik. Vali miluje třeba uzené nastrouhané jako sýr na nudle :-)
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Potápka » sobota 21. březen 2009, 22:22
Jé, další super receptík na skopové - díky ;) Mám v mrazáku celé jehně a přeci jen na česneku se to pořád jíst nedá.
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006
Příspěvekod Moninda » neděle 22. březen 2009, 09:23
Dypečku,jehněčí miluju!super recept:-)
Uživatelský avatar
Moninda
Diskutérka
Diskutérka
 
2318 příspěvků
21. září 2006
Mělnicko

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy