ADV TOP
ADV LEFT

Velikonoční hlavička

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Vanovam » pátek 10. duben 2009, 14:16
Velikonoční hlavička
Ingredience:
500 g vepřové plece
200 g uzené kýty nebo pečeně
100 g čerstvých špenátových listů (možno i mladá kopřiva)
300 ml mléka
6 rohlíků
6 vajec
1 lžíce sádla
špetka soli

Postup:

Den předem si uvaříme v jednom hrnci vepřovou plec se lžičkou soli (asi 90 minut),ve druhém hrnci uzené (asi 30 minut).

Hodinu před přípravou nádivky smícháme dohromady rozkrájené rohlíky na kostičky, se žloutky, mlékem, špetkou soli a necháme stát. Bílky si schováme pod fólii do lednice, ještě je budeme potřebovat.

Předehřejeme troubu na 180 °C, nakrájíme na malé kousky zchladlé maso pak přidáme namočené rohlíky, celé čisté špenátové listy.

Ušlehejte bílek v tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte ke směsi. Sádlem vymažte pekáček o velikosti 20 x 30 cm a nádivkové těsto do něj rozprostřete. Ve vyhřáté troubě pečtě 45 – 50 minut do zezlátnutí.

Po upečení nechte chvíli stát v pekáčku až po chvíli chladnutí vyklopte a nakrájejte na plátky. Podáváme s brambory a salátem nebo jen samotným salátem.


Foto dodám hned po velikonocích ;o)
[/b]
Uživatelský avatar
Vanovam
Howgh
Howgh
 
6494 příspěvků
04. listopad 2006
Petřvald u Mošnova
Příspěvekod Margott » pátek 10. duben 2009, 21:13
Tak na to se taky chystám... :) Akorát místo vepřové plece dávám jen uzené... a když neseženu kopřivu, tak petrželovou nať.
Uživatelský avatar
Margott
Diskutérka
Diskutérka
 
2598 příspěvků
02. listopad 2007
Příspěvekod Ajkav » pátek 10. duben 2009, 21:36
Dnes jsem nakoupila suroviny a o víkendu zkusím podobnou. V té na kterou mám recept je ještě kuřecí maso. ;)
Uživatelský avatar
Ajkav
Kecka
Kecka
 
1997 příspěvků
14. leden 2008
Rtyně v Podkrkonoší
Příspěvekod Lucka73 » sobota 11. duben 2009, 06:45
Tak u nás se dělá hlavička z uzeného a pak z vařeného vepřového masa. Rohlíky se namáčejí do vývaru z masa a jako "zelený" se dá použít opravdu všechno možný - kopřivy, listovej špenát, ale klidně i třeba petržel a nebo libeček z mrazáku (když je třeba jako loni ještě venku hromada sněhu).

A nic neděláme předem - prostě se uvaří maso, nechá schladnout a pak se všechno smíchá a upeče - nerada mám něco rozdělanýho...


Ale dobrota je úžasná

a fotka naší hlavičky (tahle je tuplem zvláštní, páč je od maminky ;))

Obrázek
Uživatelský avatar
Lucka73
Howgh
Howgh
 
8402 příspěvků
11. listopad 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy