ADV TOP
ADV LEFT

vepřová pečeně v mléce*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Dypecek » neděle 18. říjen 2009, 20:49
holky omlouvám se ale tentokráte bez fotek, já trdlo zapomněla fotit :(

inspirace apetit - malinko upraveno, ale jen malinko, každopádně je to jednoduché až hamba a to maso je skvostně křehké !!!!

suroviny pro 4 osoby :
cca 3/4 kila vepřové kotlety s kostí vcelku
cca 1/2 litru mléka ( nejlépe plnotuč )
sůl, citrónový pepř ( pokud nemáte stačí obyč)
čerstvý tymián cca 2 větvičky
česnek - 3 stroužky českého, čínského palička
šalotka cca 3 kousky ( pokud nemáte tak raději porek než cibule , na větší kousky )
případně sádlo pokud je maso hodně libové
škrob, maizena, hladká mouka - podle chuti na zahuštění omajdy


snažte se vybrat pškný kousek vepřové kotlety s kostí, může být i s panenkou, ale je lepší když bude mít trošku tuku okolo není nutné ale je to lepčejší

omýt, osušit, řádně nasoli a napepřit

pokud máte nádobu do které se vleze kotleta akorát a jde dát na sporák i do trouby máte to super, my ostatní holt zašpiníme i pánvičku.

pokud má kotleta špíček není třeba to sádlo, pokud je do hladka, rozpalte kousek sádla na pánvičce nebo v tom zapékacím rendlíku a osmahněte maso ze všech stran do zlatohněda

troubu předehřejte na cca 150 st

pokud jste dělali maso na pánvi tak maso i celý obsah výpeku a sádla přendejte do zapékací nádoby akorát na to vaše maso - nejlepší je aby bylo co nejvíc natěsno a ukrylo se celé

do zapékací nádoby přidejte větvičky tymiánu, šalotku a česnek a zalejte mlékem co nejvíc to jde a zapíchněte teploměr pokud máte a dejte do trouby péct

po cca 1/2 hodince maso obraťe a pečtě dál, po další 1/2 hodině zase obraťtě a teplotu dejte na 180 st.

pečtě do vnitřní teploty cca 80% nebo pokud neteče krev a polévejte podle potřeby výpekem

celkem by vám pečení mělo trvat cca 2 hodiny, záleží samo na troubě

jak je masíčko hotové, vyjměte ho z pekáčku, a zabalte do alobalu na 15 minutek odpočinout

šťávu zceďte, vyvařte na potřebnou hustotu případně zahustěte lehce škrobem ( mno může být i mouka no :)

hotovo, popis složitější než příprava, fakt jednoduché ! nebojte se případné sraženiny v mléce, stejně to scedíte, ale díky tomu mlíku je to vepřové fakt delikátně křehké i když je to kotleta


jako přílohu doporučuju šťouchané brambory a dýňovou kaši

dobrou chuť
Naposledy upravil Dypecek dne 18. říjen 2009, 21:06, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Lucka73 » neděle 18. říjen 2009, 21:04
Zní to teda exkluzivně!!! Dávám pochvalu za recept a šťouchanec do zad, že to je bez fotky ;) - budeš muset napravit ;) :)

Stejně je zajímavý, jak se vracíme zpátky k tomu, co moje babička používala skoro pořád - kombinace maso+mléko (jogurt) - dělá maso šťasvnatější a křehčí.... ;)
Uživatelský avatar
Lucka73
Howgh
Howgh
 
8402 příspěvků
11. listopad 2006
Příspěvekod Hanazana » neděle 18. říjen 2009, 21:05
kačko, mňaaaam!! Škoda že není i fotka, měla bych pavlovův reflex! 8-)
Uživatelský avatar
Hanazana
Drbna
Drbna
 
4313 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Dypecek » neděle 18. říjen 2009, 21:08
holky no jo, když já nějak dneska nebyla ok a nepředložěně nechala chlopka odejít s foto přéstrojem ven :holka:
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Tapi » pondělí 19. říjen 2009, 05:40
tak já s dovolením připojím odkaz, kde je i foto.
http://dolcevita.blog.cz/0901/veprove-m ... ne-v-mlece

dyp děkuji za připomenutí.
Uživatelský avatar
Tapi
Klábosilka
Klábosilka
 
513 příspěvků
25. březen 2007
Valašsko
Příspěvekod Dypecek » pondělí 19. říjen 2009, 06:17
tapi super. děkuju
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Malta » pondělí 19. říjen 2009, 08:12
Koukla jsem i na ten odkaz s fotkama a nestiham polykat sliny, co mi to delate!
Uživatelský avatar
Malta
Klevetnice
Klevetnice
 
3421 příspěvků
21. září 2006
Malta
Příspěvekod Tobia » pondělí 19. říjen 2009, 19:55
Ahoj, recept jsem dle Apetitu ozkoušela také a můžu se připojit k Dypečkovi, že je to děsně jednoduché a mooooc dobré :-)) My k tomu měli bramborové nočky a taky paráda.

Tobia
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy