ADV TOP
ADV LEFT

Vepřové medailonky na sektu*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Vochemerle » neděle 27. prosinec 2009, 12:09
Jako vždy jsem od Ježuchy dostala kuchařku, takže první pokus.

Potřebujeme: vepřovou panenku (pro 1 1/2 strávníka měla 400 gr)
sekt, sůl, pepř, hl. mouku, máslo
mandle nebo lupínky (pražené, nebo opražit a osolit)

Maso nakrájíme na medailonky, mírně poklepem a v misce zalijeme sektem (pokud nemáme zbytek a nebudeme ten den řídit, můžeme načít novou lahev a zřídit se u vaření :D ). Marinujeme asi hodinku, dvě.
Pak vyndáme ze sektu, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvičce rozpustíme máslo a celkem rychle opečeme, maximálně tak 5 minut po každé straně.
Na talíři bylo v receptu podáváno s rýží (pro nás byla indiánská) a posypáno opraženýma osolenýma mandličkama.

Chuťově maso trochu připomíná vinnou klobásu, ale není to tučné a manžel si mlaskal, že konečně trochu odlehčené jídlo a nebude funět.

Obrázek

:D Dobrou chuť :D
Uživatelský avatar
Vochemerle
Klevetnice
Klevetnice
 
3612 příspěvků
18. prosinec 2006
soutok Labe a Orlice
Příspěvekod Winterska » neděle 27. prosinec 2009, 14:44
jak upražit mandličky v domácím prostředí?
děkuji
Uživatelský avatar
Winterska
Klábosilka
Klábosilka
 
387 příspěvků
28. prosinec 2006
Praha 9
Příspěvekod Vochemerle » neděle 27. prosinec 2009, 15:02
Já je dělám normálka na oleji na pávničce, když jsme jich v hospodě dělala kila, tak ve friťáku. Minutka v rozpáleném oleji, pak v kovovém cedníku oklepat a osolit. Mluvím teda o oloupaných mandličkách.
Uživatelský avatar
Vochemerle
Klevetnice
Klevetnice
 
3612 příspěvků
18. prosinec 2006
soutok Labe a Orlice
Příspěvekod Oakie » neděle 27. prosinec 2009, 15:37
No super důvod proč otevřít láhev a nebýt za násosku, a ještě udělat něco dobrého :-). Opravdu medailonky nechat na pánvi tak dlouho?
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009
Příspěvekod Vochemerle » neděle 27. prosinec 2009, 15:55
Oakie píše:No super důvod proč otevřít láhev a nebýt za násosku, a ještě udělat něco dobrého :-). Opravdu medailonky nechat na pánvi tak dlouho?


Nevím, se stopkama nevařím. Chvilku jsem je pekla, pak ještě maličko pod pokličkou, nevím jak dlouho to bylo. Ale jedí to i děti, takže nedělám na polo, ale úplně.
Uživatelský avatar
Vochemerle
Klevetnice
Klevetnice
 
3612 příspěvků
18. prosinec 2006
soutok Labe a Orlice
Příspěvekod Sylvah » čtvrtek 31. prosinec 2009, 19:33
Ahoj,
měli jsme teď coby silvestrovskou večeři.

Udělala jsem k tomu šťávu k rýži a všichni si to pochvalovali (mandle teda nebyly, vymyslela jsem to až dnes....) - zbytek marinády na pánev po smažení, ještě trošku vody, sektu, cukru a soli....mňam!!!!

K délce restování - dělala jsem z každé strany maximálně 2 minuty, déle by to bylo tvrdé.....
Uživatelský avatar
Sylvah
Drbna
Drbna
 
4009 příspěvků
20. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy