ADV TOP
ADV LEFT

Tatarák*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Oakie » středa 13. leden 2010, 21:51
Obrázek

Nedávnou jsem se tu ptal jak škrábat maso na tatarák. Také díky vašim radám se zadařilo a dávám tímto zpětnou vazbu ;).
    - kvůli tataráku si opravdu mlýnek ani mixér pořizovat nebudu (mixér možná kvůli masovým kuličkám IKEA, které jsem tu viděl krásně popsané, uvidíme), tenhle škrábaný mi totiž chutnal rozhodně víc než mleté verze z restaurace - konečně jsem si uvědomil proč mi někdy tatarák v restauraci chutnal o hodně víc než jindy, doteď jsem to přisuzoval kvalitě masa, ale nyní si myslím že to je způsobem přípravy, tenhle je prostě krásně vláčný, takový máslový
    - tentokrát na poprvé jsem 20dkg škrabal asi 20 min, ale napotřetí to bude určitě do 10 min, není to nijak složité
    - nám stačí 20 dkg masa a dost topinek pro dva dospěláky k večeři
    - na fotce samozřejmě ještě mezi kořením chybí paprika
    - paní řeznice v Globu se moc hezky netvářila na požadavek 20 dkg svíčkové, ale když jsem následně požádal jednu pěknou panenku, tak roztála :)


1. Použil jsem 20 dkg pravé svíčkové. Je nutno maso pečlivě odblanit. Můj kousek masa velikosti steaku jsem položil na prkýnko a trpělivě po vláknech odškraboval. Vůbec to nejde špatně.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

2. Pak už jenom trochu esteticky ztvárnit, přidat žloutek, cibuli, koření dle libosti a důkladně zamíchat. Nám chutná klasicky na topinkách s česnekem (mimochodem, existuje nějaký fígl, aby topinky z pánvičky nebyly tak mastné?).
Obrázek
Naposledy upravil Oakie dne 20. prosinec 2012, 14:43, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009
Příspěvekod Dypecek » středa 13. leden 2010, 21:55
ha, vidím že jsi to zvládnul levou zadní , gratuju a lituju tvůj žlučník a moje chutě :) ;)
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Dypecek » středa 13. leden 2010, 22:03
ještě přidím, teda soráč že ti do toho lezu :)

klasika na tatarák - pepř, sůl, tabasco, kečup, žloutek, česnek, cibule, v případě potřeby kečup. Hodně lidí dává i kořtici klasika a světe div se i sójovku, no proti gustu....


to jen ba ipřesnění kdyby někdo něměl šajn co do too masa


k tominkám- jedině fakt starej chleba, rozplálit tuk a okapat an ubrousku, bohužel žlučník má rej :( , ale dělej tatarák bez topinek ne?

mám chutě, myslím že zajdu aspon pro lososa :)
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Oakie » středa 13. leden 2010, 22:13
Dypecek píše:teda soráč že ti do toho lezu :)

naopak, každá podnětná zpětná vazba je vítána, stejně jako pozitivní konstruktivní kritika :)

jinak já sojovku teda nedávám, ale worcester mi tam nesmí chybět

ad žlučník - s tím jsem zatím nikdy neměl co dočinění, ťuk ťuk na hlavu (a že by po víkendové pomalu pečené kachničce měl nárok :)), alespoň je to důvod to něčím spláchnout ;)
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009
Příspěvekod Gondwana » středa 13. leden 2010, 22:16
Tak k tobě bych se s chutí nechala pozvat na večeři :oops:
Gondwana
Howgh
Howgh
 
6500 příspěvků
27. září 2006
Nejtmavější město na Bečvě
Příspěvekod Hromi » středa 13. leden 2010, 22:17
Tedy tleskám ;) Já nikdy nedělala tatarák, páč jsem neměla přesný popis a nikdo mě nenakopl. Leč tobě se to tedy povedlo. Mám v záložkách a rozhodně do toho půjdu Díky ;)
Až někdy budeš soudit můj život, obuj si moje boty a přejdi moji cestu, zakopni všude kde já... potom můžeš soudit moje chování a tvrdit, že mě znáš!!!
Uživatelský avatar
Hromi
Howgh
Howgh
 
5016 příspěvků
24. březen 2009
Příbram
Příspěvekod Ishanek » středa 13. leden 2010, 22:17
Mi teda připadne, že ty topinky jsou míň mastné, pokud je nekoupu v oleji/rozpuštěném sádle, ale namažu zlehka sádlem po obou stranách a osmahnu na suché pánvi. A případně pak ještě okapat do toho ubrousku.
Uživatelský avatar
Ishanek
Drbna
Drbna
 
4570 příspěvků
02. červenec 2008
Prágl
Příspěvekod Ishanek » středa 13. leden 2010, 22:19
Jo a taky tady padl návrh, že kdo sem bude přidávat navečer recepty na takové dobroty, dočká se jakési újmy na těle :grr:
Protože to je jako týrání :D
Uživatelský avatar
Ishanek
Drbna
Drbna
 
4570 příspěvků
02. červenec 2008
Prágl
Příspěvekod Oakie » středa 13. leden 2010, 22:19
Gondwana píše:Tak k tobě bych se s chutí nechala pozvat na večeři :oops:

nojo, ale to by pak přišla určitě i Gehenna a to bych se teda naškrabal ... ;)
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009
Příspěvekod Ishanek » středa 13. leden 2010, 22:23
Oakie píše:
Gondwana píše:Tak k tobě bych se s chutí nechala pozvat na večeři :oops:

nojo, ale to by pak přišla určitě i Gehenna a to bych se teda naškrabal ... ;)

Gehenna je samodruhá, syrové nesmí. Já se hlásím místo ní ;)
Uživatelský avatar
Ishanek
Drbna
Drbna
 
4570 příspěvků
02. červenec 2008
Prágl
Příspěvekod Gondwana » středa 13. leden 2010, 22:24
Ano, ano a ona si do příště rozmyslí, jestli je lepší tatarák nebo těhotenství :erik:
Gondwana
Howgh
Howgh
 
6500 příspěvků
27. září 2006
Nejtmavější město na Bečvě
Příspěvekod Gehenna » středa 13. leden 2010, 22:28
Ishanek píše:
Oakie píše:
Gondwana píše:Tak k tobě bych se s chutí nechala pozvat na večeři :oops:

nojo, ale to by pak přišla určitě i Gehenna a to bych se teda naškrabal ... ;)

Gehenna je samodruhá, syrové nesmí. Já se hlásím místo ní ;)


Já se tataráku valně nesměji ani za netěhotna :-?

Jinak jsou též lidé, co dávají topinky okapat na pařáček.


(Hele, jako ale... ten člověk tu je jak dlouho? měsíc?, a už má jasno stran Gehenny? To je vrchol negalantnosti :D )
Uživatelský avatar
Gehenna
B-C Kašpar
 
26184 příspěvků
13. prosinec 2007
Nobody knew where I was and now I am no longer there.
Příspěvekod Cherry » středa 13. leden 2010, 22:35
Bože to mi nedělej na noc, normálně mi tečou sliny. Já ho zbožňuju. Letos jsme silvestr pojali bez chlebíčků a jednohubek, ale s tatarákem z argentinské svíčkové a už nikdy jinak. :erik: :D
Uživatelský avatar
Cherry
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
6299 příspěvků
24. září 2006
Pařezová chaloupka
Příspěvekod E-liska » středa 13. leden 2010, 23:10
Gehenna píše:
Ishanek píše:
Oakie píše:
Gondwana píše:Tak k tobě bych se s chutí nechala pozvat na večeři :oops:

nojo, ale to by pak přišla určitě i Gehenna a to bych se teda naškrabal ... ;)

Gehenna je samodruhá, syrové nesmí. Já se hlásím místo ní ;)


Já se tataráku valně nesměji ani za netěhotna :-?

Jinak jsou též lidé, co dávají topinky okapat na pařáček.


(Hele, jako ale... ten člověk tu je jak dlouho? měsíc?, a už má jasno stran Gehenny? To je vrchol negalantnosti :D )


Seš holt profláknutá, blikačko! :D :D :D :-*

U nás taky topinky: tak aspoň 2 dny starej chleba, olej musí být předtím, než se dá chleba hoooodně rozpálenej, a pak ještě vysát ubrouskem. "Nasucho" my neradi až na jednu výjimku: nejlepší topinky jsem jedla od "Kočků". To jsou výrobci keramiky (mmch úžasný!), kteří u svého prodejního stánku vždy mají kamínka na dřevo s plotnou, kde na sucho dělají topinky a mažou rozpuštěným sádlem se slovenským česnekem. Česnek strouhají na svém "pantentovaném" keramickém struhátku-super vynález! 8-)
Uživatelský avatar
E-liska
Drbna
Drbna
 
4588 příspěvků
16. únor 2009
Discworld
Příspěvekod Pájík » středa 13. leden 2010, 23:59
Uááááááááááá to se jako smí???????????No asi budu muset vyslat posla pro maso.....
Jinak v záchvatu diety jsem dělala topinky v topinkovači na sucho, dost dlouho to teda trvá, ale jíst se dali.
Uživatelský avatar
Pájík
Klevetnice
Klevetnice
 
3764 příspěvků
20. září 2008

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy