ADV TOP
ADV LEFT

Tatarák*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Gaia » čtvrtek 14. leden 2010, 00:48
Moje jedna příbuzná maso na tatarák neškrabe, ale strouhá na hrubším struhadle. Prý to taky funguje a je to menší práce. Sama jsem to ale nikdy nezkoušela, takže je to rada z druhé ruky.

Topinky na pánvi nemůžu, je mi po nich zle jak jsou mastné. Takže nasucho v troubě a potřít máslem, sádlem s česnekem a nebo v toustovači, to taky jde.

Dala bych si hned, vypadá to báječně. :-*
Uživatelský avatar
Gaia
Diskutérka
Diskutérka
 
2295 příspěvků
30. říjen 2006
Příspěvekod Vulpes » čtvrtek 14. leden 2010, 07:57
Ad ingredience - za sebe tam zásadně nedávám kečup, přijde mi, že to chuťově shodí na úroveň hamburgeru....
-ale naopak tam (pro někoho netradičně) zásadně dávám ZELENÉ tabasco :) (to červené k tomu klidně taky) Dá tomu dost šmrnc!
- a taky se dá jako pojivo přidat trochu olivového oleje (tím se dají taky dobře "zachránit" tataráky v některých restauracích, když máte pořád ten pocit, že to furt ještě není ono...)

Vypadá to, že půjdu nakoupit...a příští týden si ho taky upatlám! :D
Vulpes
Krafařka
Krafařka
 
828 příspěvků
15. květen 2008
Kladensko
Příspěvekod Leniska » čtvrtek 14. leden 2010, 08:08
E-liska píše: nejlepší topinky jsem jedla od "Kočků". To jsou výrobci keramiky (mmch úžasný!), kteří u svého prodejního stánku vždy mají kamínka na dřevo s plotnou, kde na sucho dělají topinky a mažou rozpuštěným sádlem se slovenským česnekem. Česnek strouhají na svém "pantentovaném" keramickém struhátku-super vynález! 8-)


Jééé, ty asi znám. V létě jsem si u nich v Rožnovském muzeu kupovala obří hrnek s krásnou kočkou a za odměnu jsem dostala topinku s česnekem, opečenou na kamínkách vedle stánku... Vynikající.

A tatarák taky můžu... Ale sama ho nedělám, asi bych ho ani nezvládla ochutit, pokud bych neměla jasně dané kolik gramů čeho... :D
Uživatelský avatar
Leniska
Howgh
Howgh
 
5975 příspěvků
13. říjen 2007
Valašsko
Příspěvekod Oakie » čtvrtek 14. leden 2010, 10:00
Gehenna píše:(Hele, jako ale... ten člověk tu je jak dlouho? měsíc?, a už má jasno stran Gehenny? To je vrchol negalantnosti :D )

stačila jedna debata začínající slovy zjistily jsme s Gond, že víme vlastně všechno, nebojte se zeptat, a následný rozbor žáby vs vzduch :D
mimochodem, už tolikrát se mi povedlo kliknout na nos když byl červený a nikdy jsem nic nevyhrál, dost obtížně nastavená gamesa :)

E-liska píše:nejlepší topinky jsem jedla od "Kočků". To jsou výrobci keramiky (mmch úžasný!), kteří u svého prodejního stánku vždy mají kamínka na dřevo s plotnou, kde na sucho dělají topinky a mažou rozpuštěným sádlem se slovenským česnekem. Česnek strouhají na svém "pantentovaném" keramickém struhátku-super vynález! 8-)

No sádlo se strouhaným česnekem, to musí být bomba! Já vždy přemýšlím jak na topinku dostat víc česneku, když už ty "ostruhy" potíráním česnekem změknou ...

Gaia píše:Topinky na pánvi nemůžu, je mi po nich zle jak jsou mastné. Takže nasucho v troubě a potřít máslem, sádlem s česnekem

nasucho v troubě je super tip, rozehřát gril a šup tam s chlebem, to zkusím ...

Leniska píše:A tatarák taky můžu... Ale sama ho nedělám, asi bych ho ani nezvládla ochutit, pokud bych neměla jasně dané kolik gramů čeho... :D

to podle mě nejde říct kolik a čeho dát do tataráku, to chutná každému jinak, já osobně dávám dost málo koření protože miluji tu chuť masa, ale třeba moje zubařka tam nahází všechno co na talíři dostane a taky je moc spokojená ;)
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009
Příspěvekod Betula » čtvrtek 14. leden 2010, 11:21
Já topinky ráda dělám tak, že krajíčky chleba pomažu mašlovačkou olivovým olejem a šoupnu do trouby.
Uživatelský avatar
Betula
Kecka
Kecka
 
1567 příspěvků
29. září 2006
ČR
Příspěvekod Sepishek » čtvrtek 14. leden 2010, 13:51
Tecou mi sliny :-) Tu variantu z lososa jsem jeste nezkousela. Pripravuje se stejne?
Uživatelský avatar
Sepishek
Pískle
 
2 příspěvků
19. srpen 2009
Příspěvekod Pedimi » čtvrtek 14. leden 2010, 14:00
Mńáááááám..chodím na něj do Steak housu a je škrábanej a luxusní !!!

jinak jako TIP na mastné topinky..PRÝ po upečení stačí na vteřinu ponořit do horké vody...jako že na vidličce rychle ponořit ahned vytáhnout na ubrousek..nezkoušela jsem,slyšela jsem ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
Pedimi
Královna blikaček :-)
Královna blikaček :-)
 
5987 příspěvků
23. červen 2007
Sokolov
Příspěvekod Matulienka » čtvrtek 14. leden 2010, 18:03
Sem, sem..já na něj mám dnes snad i nárok))) :D
Uživatelský avatar
Matulienka
Moderátor dlouhodobých diskusí
Moderátor dlouhodobých diskusí
 
14409 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Gehenna » čtvrtek 14. leden 2010, 19:31
Sepishek píše:Tecou mi sliny :-) Tu variantu z lososa jsem jeste nezkousela. Pripravuje se stejne?


Ryba jako ryba, ne? :)
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/tartara-di-tonno/
Uživatelský avatar
Gehenna
B-C Kašpar
 
26184 příspěvků
13. prosinec 2007
Nobody knew where I was and now I am no longer there.
Příspěvekod Oakie » čtvrtek 14. leden 2010, 20:13
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009
Příspěvekod Diny » čtvrtek 14. leden 2010, 20:27
Téda, jak mi tohle mohlo uniknout???

O tataráku sním, co jsem otěhotněla před šesti lety .. a od té doby prostě NIC, buď jsem byla těhotná, nebo kojila nebo ... já už nevím ...

Ale tohle je prostě bezkonkurenční recept, že snad seberu odvahu a udělám si ho!!

Díky Oakie!!! :)

Diny
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Makina » čtvrtek 14. leden 2010, 20:33
Mně z tataráku nejvíc chutnají ty topinky :D :D . Recept vypadá luxusně, ale asi to fakt nedám. Nepřekonám to v sobě.
Ale mám kamarádku, která zbožňuje syrové maso! Při výrobě karbanátků vždycky padne jeden syrový.... :D :D
Uživatelský avatar
Makina
Kecka
Kecka
 
1625 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Oakie » čtvrtek 14. leden 2010, 21:02
Klarkas píše:A kdybys mě chtěl pozvat na večeři 8-) , tak nemůžu neb jsem též samodruhá :grr:

my monogamní jedinci teda cizí pani domů ani nezveme, ale stejně jsem si odfouk Obrázek
(děti stejně všechno vykecaj :-? )
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy