ADV TOP
ADV LEFT

Pepper steak (FOTO)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 18. březen 2010, 12:48
Recept je určen pro pomalý hrnec, ale dost dobře se dá připravit i klasicky.

Pepper steak

2 plátky svíčkové
sušený česnek
3 lžíce oleje
1/2 kostky Masoxu
1/4 hrnku horké vody
1 lžíce Solamylu
1/2 hrnku krájené cibule
2 zelené papriky
1 plechovka krájených rajčat
3 lžíce sójové omáčky
1 lžička cukru
1 lžička soli

Maso nakrájíme na nudličky a posypeme sušeným česnekem. Osmahneme na pánvi na oleji, až se maso zatáhne. Vše nalijeme do pomalého hrnce. Masox rozpustíme v horké vodě a v troše studené vody rozmícháme Solamyl. Nalijeme do slow cookeru na maso. Přidáme nakrájenou cibuli, papriky nakrájené na nudličky, vyklopíme rajčata (i se šťávou), sójovou omáčku, cukr a sůl.
Vaříme na program HIGH 3-4 hodiny, na program LOW 6-8 hodin.

Pokud by se pokrm připravoval klasicky, na oleji osmahneme cibulku, přidáme maso posypané sušeným česnekem a osmahneme, aby se zatáhlo. Přilijeme Masox rozpuštěný ve vodě, přidáme krájená rajčata a papriky, sójovou omáčku, cukr a sůl a dusíme, dokud maso nezměkne (v případě potřeby přilijeme vodu). Poté zahustíme Solamylem rozmíchaným v troše vody a krátce povaříme.

Obrázek
Seznam LISTOPAD 2006 : str.5891
Ondřej Daniel se narodil 16.11.2006 v 10:16 hodin, 3340 g, 52 cm
ObrázekObrázek
Markéta Kateřina se narodila 31.12.2008 v 16:58 hodin, 3300 g, 52 cm
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Potápka » čtvrtek 18. březen 2010, 12:52
Kde je ten olizující se smajlík? ;)

Mám tu roštěnec, tak to udělám z něj, určitě to bude dobrota.
Uživatelský avatar
Potápka
Klevetnice
Klevetnice
 
3742 příspěvků
26. září 2006
Příspěvekod Ishanek » čtvrtek 18. březen 2010, 12:54
Hmm, těšila jsem se na flákotu masa a ony to jsou nějaké nudličky. No aspoň si rozšířím obzory. :D
Uživatelský avatar
Ishanek
Drbna
Drbna
 
4570 příspěvků
02. červenec 2008
Prágl
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 18. březen 2010, 13:06
No on ten název mate, ale ono se to tak opravdu jmenuje. Když jsem to viděla prvně, též jsem si představovala kolečko masa vysoké aspoň 5 centimetrů... :D
Ale je to fakt vynikající.

Jen ještě malá poznámka - když jsem to dělala poprvé, dělala jsem to podle receptu v angličtině a nějak jsem si špatně přeložila ty papriky a místo 2 klasických zelených paprik jsem tam nacpala 2 zelené feferonky :D . Museli jsme to zapíjet pivem :D , ale bylo to vynikající i takhle. Takže kdo má rád ostré, může vyzkoušet i to :) .
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Xsamotar » čtvrtek 18. březen 2010, 13:24
To je zvěrstvo... steak a oni jsou to nudličky :( To je spíš jak čína... Ale možná to o víkendu zkusím... ještě nemám nic vymyšlenýho :)
Uživatelský avatar
Xsamotar
Kavárenská povalečka :-)
 
22157 příspěvků
30. září 2008
Mladá Boleslav
Příspěvekod Cherry » čtvrtek 18. březen 2010, 14:09
Bože Krti co ty mi to děláš? Jen jsem viděla nadpis měla jsem podezření na tebe. Vypadá to skvostně, manža má v neděli svátek, přijedou hosti a uvařím to. Mňam. ;)
Uživatelský avatar
Cherry
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
6299 příspěvků
24. září 2006
Pařezová chaloupka
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 18. březen 2010, 14:38
Nojo, jak jde o flák masa, tak jsem hned v podezření, co? :D
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Marketab » čtvrtek 18. březen 2010, 14:58
Díky za tip.
Markéta, Markétka a Jiřík
ObrázekObrázek

Markétky porod

ObrázekObrázek

Obrázek -12,4 kg Obrázek
Uživatelský avatar
Marketab
Diskutérka
Diskutérka
 
2603 příspěvků
21. září 2006
Jižní Čechy
Příspěvekod Macidlo » čtvrtek 18. březen 2010, 15:30
Můžu pls vědět co je pomalý hrnec? Jinak to teda vypadá fakt mňamózně, taky prubnu, i když pořádnou flákotu mám radši :-)
Uživatelský avatar
Macidlo
Žvatlalka
Žvatlalka
 
246 příspěvků
22. červen 2008
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 18. březen 2010, 15:48
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Macidlo » čtvrtek 18. březen 2010, 16:36
Hm, tak to fakt vidím prvně. Krtonožko Ty v něm vaříš? Spokojenost?
Uživatelský avatar
Macidlo
Žvatlalka
Žvatlalka
 
246 příspěvků
22. červen 2008
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 18. březen 2010, 16:55
Macidlo, spokojenost naprostá :hura: . Vařím v něm poslední dobou hodně často, klidně i 2x týdně. Ráno to tam všechno naložím, zapnu a v poledne tahám hotový oběd :) . Dají se v tom skvěle dělat různé masové směsi, ideální na omáčky, dá se tam dát třeba i ryba, brambory a zelenina - všechno najednou, dokonce jsem v něm dělala už i polévku. Ideální na léto, kdy lítáme často venku a nemám čas na vaření, ráno to jen zapnu a jdu si po svých. Maso se tam dá klidně dát i zmrzlé na kost, hovězí se z něj rozpadá jedna báseň. Já si ho opravdu nemůžu vynachválit :) .
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Macidlo » čtvrtek 18. březen 2010, 17:16
Hm, dle toho odkazu a tvýho popisu se jeví fakt úžasně :hura: , fakt se mi líbí. Ale se mnou je potíž, se dycky pro něco nadchnu, koupím a pak to nepoužívám. Mám nádobí Zepter, ale vařím v něm úplně klasicky jako v jakýmkoliv jiným hrnci. Cca před měsícem jsem si koupila elektrický papiňák, no a ještě jsem nebyla schopná ho ani jednou vyzkoušet, radši vařím klasicky :-(. Chjo.
Můžu ještě vědět kolik ten pomalý hrnec asi stojí? Docela by se mi to líbilo jako dárek pro maminu k narozkám, určitě by ho využila na chatě, kde pobývají dycky celý léto a jsou věčně venku, takže by určo uvítala, kdyby se nemusela vařením příliš zaobírat a hrneček by vařil sám :-)
Uživatelský avatar
Macidlo
Žvatlalka
Žvatlalka
 
246 příspěvků
22. červen 2008
Příspěvekod Krtonozka » čtvrtek 18. březen 2010, 18:18
Macidlo, taky mi trvalo delší dobu, než jsem ho začala pravidelně používat, ale jak to jednou zkusíš, že to je bez práce, pak už se k tomu člověk lehko vrací :) .

http://www.srovnanicen.cz/q/pomaly%20hrnec/ - tady je pár odkazů a srovnání cen. Upřímně řečeno to není zrovna levná záležitost a kdybych si to měla kupovat tady u nás v ČR, tak bych si ho asi nekoupila. Tedy pokud bych neměla možnost ho nejdřív vyzkoušet, pak bych ty peníze obětovala :D . Já ho mám ze zahraničí a tam vyšel na cca 900 Kč s nádobou na 6,5 litru.
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Lindusa » čtvrtek 18. březen 2010, 19:46
Recept vyborny, potvrzuji :) , nicmene protestuji proti "plytvani" svickove :) . staci na to "obycejne" hovezi, klidne i predni. Proste co mrazak vyvrhne :) . L.
Uživatelský avatar
Lindusa
Howgh
Howgh
 
9673 příspěvků
22. září 2006
USA, VA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy