ADV TOP
ADV LEFT

játra

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Filipka » pondělí 19. březen 2007, 15:27
Ahoj, potřebuju radu.Chci udělat játra, ale potřebuju aby k tomu bylo hodně omáčky.Zkusila jsem zahustit jíškou ale přijde mi že z toho je hrozně cítit mouka.Díky
Filipka
Žvatlalka
Žvatlalka
 
203 příspěvků
19. únor 2007
Příspěvekod Gondwana » pondělí 19. březen 2007, 15:32
Nechej tu šťávu pořádně provařit, mouka se pak spojí s vývarem z masa a nebude tolik mouková, případně tam přidej trochu masoxu, Wurtzlu, solčanky nebo nějaké směsi na dochucování.
Gondwana
Howgh
Howgh
 
6500 příspěvků
27. září 2006
Nejtmavější město na Bečvě
Příspěvekod Gabule » pondělí 19. březen 2007, 15:32
A co takhle hotovou jíšku nebo zahusti starou chlebovou kůrkou,tuším že se tak hustí i guláš apod.
Gabka
ObrázekObrázek
[url=http://lilypie.com]ObrázekObrázek
Obrázek
Gabule
Treperenda
Treperenda
 
1037 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Labouche » pondělí 19. březen 2007, 15:40
Ahojky, já zahušťuju pouze hotovou jíškou od Knora - je super. :hura:
Lucka
Uživatelský avatar
Labouche
Krafařka
Krafařka
 
852 příspěvků
22. září 2006
somewhere over the rainbow
Příspěvekod Veronika » pondělí 19. březen 2007, 15:45
Ja jsem cetla recept na jatra, na ktera se delala omacka z tatarky a vina (jako, ze se tam ta tatarka dala za tepla do tech jater podusenych na vine) a pry to melo delat jemne smetanovou omacku. Nemam to vyzkousene, ale zaujalo mne to a schovala jsem si ho az budu mit nejaka ta jatra.
Veronika z Předsnažilek Obrázek
Uživatelský avatar
Veronika
Howgh
Howgh
 
6072 příspěvků
15. říjen 2006
České Budějovice
Příspěvekod Zuziky » pondělí 19. březen 2007, 15:46
Kdyz uz jsme u te jatry, musim se "pochlubit" receptem na pecenou jatru s nivou :)

Kureci jatru nakrajime na kousky, okorenime provensalskym korenim, malinko osolime a opeprime, dame do vymazaneho a vysypaneho pekacku, nahoru poklademe platecky nivy a dame do vyhrate trouby- mam plynovou, predehrivam na stredni stupen, malinko podlijeme vodou a peceme 15-20minut...Je to mnamkaaa :hura:
Uživatelský avatar
Zuziky
Klevetnice
Klevetnice
 
3047 příspěvků
21. září 2006
severní Morava
Příspěvekod Ro » pondělí 19. březen 2007, 16:06
Pokud ti játrová omáčka přijde málo játrová, tak vem pár podušených kousků a s tou šťávou umixuj a vrať do omáčky - to je zjednodušená varianta,.
Jinak já dávám dusit dvě třetiny jater na kousky na cibulku, dusím dlouho bez přilití vody, aby byly měkkounké a pustily dost šťávy. Pak zaliju vodou a nechám zase asi 15-20 minut přiklopené vařit, jediné koření je sladká paprika. Poté tam přidám poslední gtřetínu jater, ale buď naškrabané nebo umixované, tehdy už vzápétí dosoluji, přidám vegetu a na závěr lehce zahustím zákletkou a přidám sladkou nebo kys. smetanu nebo mlíko nebo taky nic - podle nálady a podle plánované přílohy. Omáčky s výraznou játrovou chutí takto vznikne hafo.
Uživatelský avatar
Ro
Drbna
Drbna
 
4685 příspěvků
18. září 2006
Příspěvekod Brona » pondělí 19. březen 2007, 16:24
To je mouka rozmíchaná ve vodě ale může být i mléko,je to lehčí není v tom žádný tuk,jinak pokud je to cítit moukou tak je to málo povařený.
BRONA z PŘEDSNAŽILEKObrázek
Uživatelský avatar
Brona
Diskutérka
Diskutérka
 
2593 příspěvků
20. listopad 2006
Krupka
Příspěvekod Krtonozka » pondělí 19. březen 2007, 16:35
Já jsem nedávno zkusila tento recept a moc nám chutnalo :

Ondřejovská játra

500 g vepřových jater
50 ml červeného vína
1 bobkový list
1/2 lžičky tymiánu
1/2 skleničky kečupu
pepř
0,2 l šlehačky
200 g oleje
sůl

Játra očistíme, nakrájíme na plátky a po obou stranách poprášíme pepřem. V kastrolu si rozehřejeme olej a játra na něm krátce po obou stranách osmahneme. Přidáme bobkový list, tymián, kečup a červené víno. Společně podusíme asi 5 minut a pak přelijeme šlehačkou. Ještě chvíli povaříme, sundáme z plotny a těsně před podáváním trochu osolíme.
Seznam LISTOPAD 2006 : str.5891
Ondřej Daniel se narodil 16.11.2006 v 10:16 hodin, 3340 g, 52 cm
ObrázekObrázek
Markéta Kateřina se narodila 31.12.2008 v 16:58 hodin, 3300 g, 52 cm
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)
 
33040 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Marketab » pondělí 19. březen 2007, 16:46
AHojky,
tak já játra hodím na orestovanou cibulku, nechám pěkně vydusit, podlívám, přidám masox, nebo podravku, nebo jen osolím a okmínuju drceným kmínem a trochu černého pepře. Zahušťuju taky hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, musí být pořádně rozmíchaná, bez hrudek a přes vidličku zakarbuju do omáčky. Ta mouka je tam třeba nechat povařit.
Rýži k tomu a je to mňamka a docela rychlovka!!
Markéta, Markétka a Jiřík
ObrázekObrázek

Markétky porod

ObrázekObrázek

Obrázek -12,4 kg Obrázek
Uživatelský avatar
Marketab
Diskutérka
Diskutérka
 
2603 příspěvků
21. září 2006
Jižní Čechy
Příspěvekod Tynda » pondělí 19. březen 2007, 23:09
Ahoj,
tak já jednu variantu jater dělám tak,že je den dopředu nakrájím na kousky,okořením - pepř,červ.paprika,tymián,oregano,přidám česnek (2 stroužky),zaliju worchestrem a přidám asi 2 lžíce Solamylu na čínu a trošku oliv. oleje.Druhý den nakrájím cibuli,orestuji a na ni dám naložená játra,pořádně osmahnu a nakonec do nich dám trošku vody a povařím,podusím.Solamyl udělá takovou omáčku.Úplně nakonec před dovařením přidám nakrájený pórek na kolečka a dosolím.Pór už moc nevařím.Někdy dám i arašídy.Je to taková čína a změna.Dá se to dělat i s kuřecím masem.
Obrázek
Obrázek
Tynda
Klábosilka
Klábosilka
 
499 příspěvků
21. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy