ADV TOP
ADV LEFT

JEHNĚČÍ

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Frndulka » středa 21. březen 2007, 20:16
Ahojky,

dávám Vám sem recept na výborné jehněčí, je to můj oblíbený a jednoduchý recept, po kterém se všichni olizují ;)

Asi 1 kg jehněčí kýty omyju, osuším, posolím a dám vcelku do pekáče. Na maso nakrájím máslo (asi 50g, možná víc...)

Obrázek

Přiklopím, NEPODLÉVÁM!!!! a dám péct do trouby do měkka. Peču to cca 2hod na 170 stupňů v horkovzdušné troubě. Asi po půlhodinách maso otáčím a polévám puštěnou šťávou.

Mezitím si připravím omáčku: do mísy vyklepnu dva kelímky zakysané smetany a do ní zašlehám 4 vejce, 6 stroužků prolisovaného česneku a hrst sekané petrželky.

Obrázek

Upečené měkké maso vyndám na prkýnko, nechám částečně vychladnout a nakrájím na plátky. Šťávu nechám v pekáči.

Obrázek

Nakrájené maso vrátím zpátky do pekáče a zaliju ho připravenou omáčkou.

Obrázek

Dám zpátky do trouby a přiklopené zapékám na 2OO stupňů asi dvacet minut.

Jako přílohu dávám vařené brambory, ale bylo by to dobré i s rýží.

Obrázek

dobrou chuť!!!

Martina
Uživatelský avatar
Frndulka
Drbna
Drbna
 
4562 příspěvků
20. září 2006
Prágl
Příspěvekod Bublina » středa 21. březen 2007, 21:28
Ňam, Martino, asi to o víkendu konečně vyzkouším 8-) .

A přidám recept na jehněčí guláš:
Na tuku osmahneme cibulku do růžova (mělo by jí být dost, aspoň 1/4 váhy masa). K cibuli přidáme na plátky nakrájený česnek a jenom lehce osmahneme. Přidáme jehněčí maso nakrájené na kostky a necháme zatáhnout. Pak přidáme houby (nemusí být) a pokrájená oloupaná rajčata. Osolíme, opepříme a necháme dusit, dokud maso není měkké, podléváme horkou vodou. Pak přidáme na proužky nakrájené papriky (nejlepší jsou tenkostěnné bílé) a zahustíme buď tmavou jíškou nebo nastrouhaným tvrdým chlebem. Dochutíme solí, pepřem, případně rozlisovaným česnekem.

Podáváme s bramborovými noky, ale jde i s br-knedlíkem nebo brambory.

Maso musí být úplně očištěné od loje a blan, aby nebylo příliš cítit skopvým - o zbytek někomu nepříjemné vůně a chuti se postarají rajčata a papriky :).

Až ho budu dělat, slibuju, že sem dodám fotku :).

Iva
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Anaj » čtvrtek 22. březen 2007, 09:44
My si pochutnáváme na jehněčím po anglicku.

Den předem naložím jako na svíčkovou + rozmarýn. Pak upeču v troubě.
A k tomu brabmory, hrášek, baby karotka a MÁTOVÁ OMÁČKA

hrníčkový recept:
1 hrnek máty (já jsem spařila 2 balíčky mátového čaje Teekane)
3/4 hrnku hovězího vývaru (já jsem nechala jen vodu)
1/3 hrnku nasekané šalotky
6 lžiček vinného octa (ten jsem taky neměla, tak jsem dala obyč)
1/4 hrnku cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu (v receptu psali tablespoonful, ale z toho pak byl klíh, malé lžičky byly tak akorát)
sůl
pepř

Mátu, vývar, šalotku, ocet a cukr povaříme, dokud se všechno nerozpustí, pak zajkryjeme a necháme 2 hodiny odležet (stačilo 15 min)
Pak přimícháváme škrob, dokud to nezhoustne a nezprůhlední (asi 2 min)
pak přidáme 2 lžičky čerstvé máty

Mátové omáčky se dává jen trošička, jako čatní nebo majonézy, ale je to MOOOC dobrý. Pochutnávali si i největší nevěřící tradicionalisti.

Ale kde brát to jehněčí????
Uživatelský avatar
Anaj
Klábosilka
Klábosilka
 
336 příspěvků
20. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy