ADV TOP
ADV LEFT

hovězí medová žebírka (foto)*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Dypecek » neděle 20. únor 2011, 15:40
tohle asi bez spolupráce řezníka nepůjde, je to škoda že takto naporcované maso je problém :(, takže zajděte k řezníkovi a nechte si nachystat hovězí žebra jako na polívku ale v na jednitlivé kousky cca 15 cm a ať vám tam nechá kousek tuku nahoře :)

co budet potřebovat pro 2 dospělé
3/4 kila hovězích žeber ( budou to 3 kousky cca)
zelenina , koření a sůl na hovězí vývar jak ho děláte
lžíce červeného balsamikového octa
lžíce medu
citronový nebo pomerančový pepř ( v případě nouze hrubě mletý normální )
hrubozrnná sůl

pokud rádi ostřejší tak k seznamu připiště šťávu z půlky limety a 1/2 lžičky a víc podle chuti chiili mletého



hovězí omyjte a dejte vařit jako na polívku, cca po hodině by maso mělo být v takovém stavu že je tvrdé jako bota a už bude měkknout ( záleží jaké bude maso takže čas je oriěntační, může to být dýl )

zatímco se polívka vaří udělejte si patlání z medu, balsamika a koření.

polo udělané maso vyjměte z hrnce a jeden kousek tam nechte vařit dál ( bude na polívku ), ty dva kousky dejte do zapékací misky a popatlejte :), posypte pomerančovým pepřem a podlejte maličko vývarem z té polévky, dejte do předehřáté trouby cca na 160 st nazakryté péct, průběžně polévejte výpekem a pokud je potřeba přidejte vývar. Cca po hodině( nebo prostě do hotova a měkkého masa ) to bude vypadat nějak takto

Obrázek

posypte hrubou solí a nechte v troubě udpočinout už bez pečení cca 15 min. mezi tím si nakrájejte chleba a okurečky s hořčicí a křenem a můžete to svému masožravci servírovat :)

jako bonus budete mít výbornou silnou hovězí polívku


poz.: žebra se dají i grilovat, jen je příprava zdlouhavější- předvařte si je do toho stavu odcházející tuhosti, vyjměte popatlejte a nechte schládnout a nechte odležet přes noc, jen marinády budete potřebovat 2x tolik a doporučuju ji osolit. Pak maso dáte do alobalového balíčku a šup s ním na hodinku a půl na gril :)

dobrou chuť
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Matulienka » neděle 20. únor 2011, 15:50
V podstatě ihned mi bylo jasné, kdo ten receptík dává)))
Mňamky)
Uživatelský avatar
Matulienka
Moderátor dlouhodobých diskusí
Moderátor dlouhodobých diskusí
 
14409 příspěvků
22. září 2006
Příspěvekod Marka » neděle 20. únor 2011, 17:26
Matulienka píše:V podstatě ihned mi bylo jasné, kdo ten receptík dává)))
Mňamky)


přesně!
:)

Dyp díky. Určitě někdy uděláme!

Marka
Obrázek
Uživatelský avatar
Marka
Diskutérka
Diskutérka
 
2926 příspěvků
21. září 2006
ÚB 2006
Příspěvekod Dib » pondělí 21. únor 2011, 12:21
nechutné, opravdu nechutné.. já fandím bezchutnosti a bezbarevnosti.
(a zajícům??)

:kluk:
Uživatelský avatar
Dib
Drbna
Drbna
 
4459 příspěvků
15. listopad 2006
tělem dobříš, srdcem valašsko

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy