ADV TOP
ADV LEFT

Pomalá svíčková z trouby*

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Milu » sobota 19. březen 2011, 10:48
Holky a to ji děláte den předem, nebo vstáváte v 6 ráno? Když se má péct 6 hodin.
Utrpí recept, poukd budu péct rychleji při více stupních?

My svíčková říkáme i omáčce ke králíkovi. Já ji tedy dusím, nikoli peču s velmi podobnými ingrediencemi.
Uživatelský avatar
Milu
Krafařka
Krafařka
 
749 příspěvků
01. říjen 2006
Nymburk
Příspěvekod Tobia » sobota 19. březen 2011, 17:00
Renatap píše:Vypadá to zajímavě.
A vodu tam nedáváte vůbec? Ani na začátku před přikrytím?

Já takhle dělám guláš, a vody se tam dává poměrně dost.


Ahoj, do té pomalé varianty se žádná voda nedává, jen jak jsem napsala - zelenina + maso. Oboje tím pomalým pečením při teplotě kolem 100C pustí pomalu šťávu a je to výborné. S přídáním pak té smetany je omáčky dost a ta rozmixovaná zelenina to zahustí na krásně hustou omáčku.


Tobia
Naposledy upravil Tobia dne 19. březen 2011, 17:07, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Tobia » sobota 19. březen 2011, 17:06
Milu píše:Holky a to ji děláte den předem, nebo vstáváte v 6 ráno? Když se má péct 6 hodin.
Utrpí recept, poukd budu péct rychleji při více stupních?

My svíčková říkáme i omáčce ke králíkovi. Já ji tedy dusím, nikoli peču s velmi podobnými ingrediencemi.


Milu, kouzlo pomalého pečení je v tom, že se při těch málo stupních (ale dosti dlouhé době) to maso udělá tak neskutečně dobře do měkka a šťavnata. Já tím pomalým pečením poprvé před dvěma lety pekla kachnu (taktéž podle Flo) a v životě jsme tak dobrou upečenou kachnu neměli, to maso bylo nepopsatelné.

Já si buďto zeleninu, maso a spol připravím do pekáče a vrazím to do lednice večer a ráno si přivstanu, vrazím do trouby, tu nastavím a jdu to dospat :) a nebo dělám den předem. Svíčková (každá) je druhý den ještě lepší, když se rozleží. Takže je to na tobě.

Kouzlo tohodle receptu tkví v tom, že člověk namastí všechno do jednoho pekáče, nemusí nic smažit u ničeho stát, zabouchne za tím dveře od trouby a na pár hodin má ruce volné na cokoli jiného. A konečná dodelávka nezabere ani dvacet minut.

Tobia
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Cherry » sobota 19. březen 2011, 21:32
Holky jste mě tak navnadily, že manžel má zítra oslavu svátku, tak jí udělám. Běda baby, jestli se mi nepovede. :D
Já jsem právě myslela, že si to za chvilku připravím , ráno si přivstanu, zapnu a půjdu se dospat. (dneska je úplněk, budu to potřebovat). :grr:

jen fakt tam nemám dát ani malinko vody? Koupila jsem hovězí kýtu.
Uživatelský avatar
Cherry
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
6299 příspěvků
24. září 2006
Pařezová chaloupka
Příspěvekod Radunka » sobota 19. březen 2011, 23:26
Díky za recept, je připraveno v lednici a dávám budíka asi na pátou ranní kdy pekáček poputuje do trouby a já ještě do postele :)
Uživatelský avatar
Radunka
Diskutérka
Diskutérka
 
2650 příspěvků
21. září 2006
Chrudimsko
Příspěvekod Sonimila » neděle 20. březen 2011, 09:34
svíčková i gulášek jsou nejlepší nejdříve od druhého dne.... takže já bych spíš pekla den předem a ráno si přispala :-)
Uživatelský avatar
Sonimila
Klábosilka
Klábosilka
 
310 příspěvků
10. listopad 2006
Praha
Příspěvekod Tobia » neděle 20. březen 2011, 11:12
Holky, doufám, že se vám dneska svíčková povede a jen se oblíznete. :)

Cherry - svíčkovou dělám vždycky z kližky, je fakt, že kýta je trochu sušší maso, ale zase už jsem pomalu pekla kýtu vepřovou a taky bez vody a udělala se do měkka a šťávička byla, tak myslím, že to bude ok.

U nás je dneska v troubě kuřecí roláda .. u které jsem to přehnala s náplní a tak spotřebovala asi 2km provázku, než jsem jí dala jakýs takýs zamotaný tvar. Uf! :)

Poreferujte pak, jak se vám svíčková povedla.

Hezké dopoledne a u oběda dobrou chuť!

T.
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Radunka » neděle 20. březen 2011, 11:40
No, je 11,30 a já mám hotovo!
Pro moje chuťové buňky je fakt luxusní, na manželovo a dětí hodnocení si počkám za chvíli. Takhle brzo jsem snad nikdy neměla hotový oběd, jsem spíš taková, že v 11h začínám vařit a pak nestíhám:)
Budeme ji mít s houskovým i br knedlíkem, už se těším, takže jdu prostřít a nahnat je ke stolu :olizujícísesmajlík:

p.s. dělala jsem ze dvou zmražených pytlíků, neměli pod svíčkovou, tak jsem vzala Francouzkou směs jestli se nepletu, tam byla mrkev, celer, petržel a troška porku, takže prakticky to stejné.
Vodu jsem nedávala vůbec, maso vepřovou panenku a kýtu (máme rádi suché libové maso), šťávy bylo dost a dost.
Anetka 1/2007
Terezka 7/2009
Sárinka 10/2012
Uživatelský avatar
Radunka
Diskutérka
Diskutérka
 
2650 příspěvků
21. září 2006
Chrudimsko
Příspěvekod Cherry » neděle 20. březen 2011, 13:14
Tak jsem tady s výsledkem.
Vstala jsem v pět, vrazila maso do trouby a šla spát.
Vytahovala jsem asi ve 12.
K tomu jsem udělala hrníčkové knedlíky od Diny.
Vynikající i dětem chutnalo a to je co říct.


Obrázek
Neplač, že to skončilo,
směj se, že se to vůbec stalo ...


Obrázek

Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
Cherry
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
6299 příspěvků
24. září 2006
Pařezová chaloupka
Příspěvekod Tobia » neděle 20. březen 2011, 13:58
Holky,

tak to mě moc těší, že jste si pochutnaly a že chutnalo i manželům a dětem :)

Cherry - díky za fotku!!

Tobia
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Zuziky » pondělí 21. březen 2011, 23:05
no, damy, ja si tady zase priste takhle v pondeli navecer prectu recept :grr:

(aneb 6 hodin peceni uplyne chvilku po pulnoci :D :D :D :D ) ovsem voni to luxusne uz ted!!!
(a maso mame bio hovezi- z mladeho bycka, falesnou svickovou, tak jsem zvedava )
Uživatelský avatar
Zuziky
Klevetnice
Klevetnice
 
3047 příspěvků
21. září 2006
severní Morava
Příspěvekod Sh. » neděle 08. květen 2011, 12:24
dělala jsem dnes...večer jsem nachystala, šoupla do lednice, v půl pátý ráno jsem nakojila a strčila to do trouby....přesně ve 12 jsem vyklápěla Dininy hrníčkové knedlíky...fakt luxusní záležitost...jen té smetany jsem dala víc, máme rádi hooooodně omáčky :mnam: :mnam: :mnam:

manžel si pochvaloval měkkoučké měsíčko, tchán se olizoval až za ušima :)
Uživatelský avatar
Sh.
Klevetnice
Klevetnice
 
3090 příspěvků
27. únor 2009
Brno
Příspěvekod Tobia » pondělí 09. květen 2011, 09:21
Sh. píše:dělala jsem dnes...večer jsem nachystala, šoupla do lednice, v půl pátý ráno jsem nakojila a strčila to do trouby....přesně ve 12 jsem vyklápěla Dininy hrníčkové knedlíky...fakt luxusní záležitost...jen té smetany jsem dala víc, máme rádi hooooodně omáčky :mnam: :mnam: :mnam:

manžel si pochvaloval měkkoučké měsíčko, tchán se olizoval až za ušima :)


Sh. - tak to mě těší :) :)

T.
Uživatelský avatar
Tobia
Kecka
Kecka
 
1812 příspěvků
25. září 2006
Praha
Příspěvekod Evkam » sobota 21. květen 2011, 13:12
Ahoj, moc děkuju za tip na bezpracný oběd :hura: Vstala jsem v 5.45, v 6 vše v troubě a mohla jsem jít zase spát :D Hrnkové knedlíky děláme často, jsou taky raz dva, po poledni jsme obědvali. Opravdu vynikající, svíčkovou jsem dělala poprvé v životě a byla lepší než od maminky 8-)
Eva
Uživatelský avatar
Evkam
Drbna
Drbna
 
4293 příspěvků
19. duben 2007
na té našé Hané só tam bochte slané :)
Příspěvekod Lo » sobota 21. květen 2011, 13:24
u nas byla tato svickova dneska k obedu.
Pekla jsem na etapy, kus vcera, kus dneska.

Svickova je vyborna!!! jinak ji uz varit nebudu..
Uživatelský avatar
Lo
Kecka
Kecka
 
1628 příspěvků
06. prosinec 2007

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy