ADV TOP
ADV LEFT

ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY **

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Frndulka » neděle 06. květen 2007, 11:31
ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY:

Plátky zadního hovězího naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Doprostřed každého plátku dáme kousek párku, plátek špeku, malou nakládanou okurku, kousek cibule a čtvrtku vařeného vejce. Plátky i s náplní stočíme do závitků a spíchneme špejlema nebo omotáme nití. Závitky obalíme v hladké mouce.
V hrnci (nejlépe v Papiňáku) necháme rozehřát olej, na kterém necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme závitky a zprudka je po všech stranách opečeme. Zalijeme vodou (množství podle toho, kolik chcete omáčky), přidáme lžíci plnotučné hořčice, lžíci sladké mleté papriky a sůl. Dusíme, až je maso měkké.
Maso vyndáme. V hrnečku s vodou (asi 1,5dl) rozkvedláme hladkou mouku a vlijeme do vroucího vývaru přes sítko a stále mícháme. Necháme 10min povařit. Dle chuti dosolíme nebo více zahustíme. Pro zjemnění můžeme přidat pár lžic sladké smetany.
Jako příloha se hodí rýže.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Martina
Uživatelský avatar
Frndulka
Drbna
Drbna
 
4562 příspěvků
20. září 2006
Prágl
Příspěvekod Gabule » neděle 06. květen 2007, 14:26
Hmmm sbíhají se mi sliny,v úterý budou ptáčci :-)
ObrázekObrázek
[url=http://lilypie.com]ObrázekObrázek
Obrázek
Gabule
Treperenda
Treperenda
 
1037 příspěvků
23. září 2006
Příspěvekod Vall » pátek 11. květen 2007, 10:20
Tak já je dělám skoro stejně : jen nedávám kus cibule dovnitř, ale nadrobno nakrájenou dám na tu hořčici a na to pak skládám další věci, zabalený ptáčky nebalim v mouce. Na slanině, kterou vypeču udělám cibulku do sklovata a pak tam zprudka opeču ptáčky, přidám vodu a dělám v papiňáku dle stáří krávy (pokud to byla zakladatelka družstva tak dýl, ale já to podle barvy stejně nikdy neodhadnu :D ). U nás to nemá rád nikdo zahuštěný, takže omáčka je vlastně vývar, s tou cibulí.
Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
Vall
Klevetnice
Klevetnice
 
3052 příspěvků
24. září 2006
Drnek
Příspěvekod Nessinka » pátek 11. květen 2007, 10:29
U nás zvítězila lenost a děláme tzv. rozbalené ptáčky. Udělám základ na slanině osmahnu cibuli, na tom opeču plátky masa, které jsem předtím osolila, opepřila a potřela hořčicí, po osmahnutí zaliju vodou, přidám kousek bujonu a až je maso skoro měkké, přidám vejce, párky a okurky nakrájené na kostičky do výpeku a dodělám, až maso změkne. Pak popřípadě zahustím moukou rozkvedlanou s vodou a dochutím. Je to rychlejší a nemusím se balit s ptáčky...
Uživatelský avatar
Nessinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2765 příspěvků
08. leden 2007
Příspěvekod Renous » pátek 10. srpen 2007, 07:42
U náš říkáme "rozlítaný ptáčci" :D
Ty dělám ráda já,ale manžel má radši klasické,zabalené...
Jinak výborné!!!
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Renous
Klábosilka
Klábosilka
 
305 příspěvků
18. květen 2007
Vimperk
Příspěvekod Lalinka » sobota 11. srpen 2007, 06:35
Tak španělského ptáčka taky vyzkouším! Akorát nemám po ruce hovězí maso, nevíta jaké to bude z vepřového? Jako nouzovka?????
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lalinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2072 příspěvků
02. červen 2007
Domoradovice, Opava
Příspěvekod Renous » sobota 11. srpen 2007, 21:30
Z vepřového jsem dělala ptáčky taky,vůbec nevadí, jen mají malinko jinou chuť. Manžel dělal na masně,takže já 4 roky vařila všechny omáčky jen z vepřového :D
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Renous
Klábosilka
Klábosilka
 
305 příspěvků
18. květen 2007
Vimperk
Příspěvekod Lalinka » úterý 14. srpen 2007, 05:28
Ta jsem ty ptáčky vyzkoušela a byly výborné!!!!!!!!!! :hura: :hura:
Akorát mě zchladil kamarád co je kuchař, že praví španělští ptáčci vypadají úplně jinak! ?????
Prý je to z mletého masa takový váleček a podává se s cibulí nakrájeno na kolečka, hořčicí atd. Tak nevím, ale ať je název správný nebo né, bylo to mooooooc dobré!!!!!! :)
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lalinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2072 příspěvků
02. červen 2007
Domoradovice, Opava
Příspěvekod Nina » pondělí 17. září 2007, 17:20
Lalinka píše:Ta jsem ty ptáčky vyzkoušela a byly výborné!!!!!!!!!! :hura: :hura:
Akorát mě zchladil kamarád co je kuchař, že praví španělští ptáčci vypadají úplně jinak! ?????
Prý je to z mletého masa takový váleček a podává se s cibulí nakrájeno na kolečka, hořčicí atd. Tak nevím, ale ať je název správný nebo né, bylo to mooooooc dobré!!!!!! :)


to o čem mluvíš ty o tom mletým mase, tak to je čivabčiči ;)
Uživatelský avatar
Nina
Howgh
Howgh
 
9788 příspěvků
24. září 2006
s hlavou v oblacích :-)
Příspěvekod Lalinka » pátek 21. září 2007, 16:46
No vidíš a pak věř zkušeným kuchařům!!!! Sami ani nevědí co říkají a já pak tady vypadám jako .... No ale to neva. :D
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lalinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2072 příspěvků
02. červen 2007
Domoradovice, Opava
Příspěvekod Cebinka » sobota 02. únor 2008, 16:23
Tak jsme je dnes měli na oběd, akorát že hlad byl větší než touha hledat foťák, takže finální fotku pošlu až budu ptáčky ohřívat k večeři :D

Jen jsem chtěla dodat, že do omáčky ještě dávám bobkový list a do závitků dávám jen vař.vejce, okurek a párek, jinak nic. Cibule už je vývaru, a když se propasíruje nebo rozmixuje, je tam pěkně cítit. Místo soli jsme dávala Solčanku a jedl to i Tomáš a jak se olizoval ;)
ObrázekObrázek

ObrázekObrázek


ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Medlina » úterý 19. únor 2008, 10:05
Holky, a jak dlouho je v tom papiňáku děláte? Já mám s hovězím vždycky problém, aby bylo dost měkké... a tady, jak je to zabalené, se toho fakt bojím :) Ale ptáčky mám moc ráda...
Uživatelský avatar
Medlina
Pískle
 
8 příspěvků
07. únor 2008
Příspěvekod Cebinka » středa 20. únor 2008, 22:19
MEDLINO - ono záleží, jak máš ty ptáčky velké, jestli jsou ty plátky velké asi jak u Frndulky na fotkách, tak je dělej určitě 30minut. A neboj se toho, kdyby se ti zdálo maso tuhé, můžeš papiňák zase zavřít a chvilku je dodělat.
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Medlina » pátek 22. únor 2008, 13:33
Cebinko,
díky :) A ponořené je máte tak do půlky, když je zalejete? Omlouvám se, já jsem fakt začátečník, hlavně s papinákem, furt se bojím, že mi to vybuchne :D
Uživatelský avatar
Medlina
Pískle
 
8 příspěvků
07. únor 2008

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy