ADV TOP
ADV LEFT

Celá kýta - jak upéct?

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Jaell » středa 09. květen 2007, 06:46
Ahojky,
mam na vas prosbicku. Muj manzel je totalni masozravec, coz se o me rict neda a tak s tou pripravou masa trosku pokulhavam. Vcera si manza ,,porucil,, upect maso vcelku. A ted jak na to, aby tam byla i dobra stava na brambory. V receptari jsem zadny recept nenasla. No i kdyz jsem ho proletla rychle, pac s neposednym ditkem na kline, ktery chce psat s vami to moc dobre nejde. Poradite?

Diky diky diky

Jaell
Uživatelský avatar
Jaell
Klábosilka
Klábosilka
 
365 příspěvků
13. leden 2007
Příspěvekod Kavi » středa 09. květen 2007, 07:16
Není kýta na pečení moc suchá?
No já bych ju prdla na plech,osolila,okmínovala,hodně česneku,posypat cibulí,podlít vodou a péct,asi bych pro chuť dala do té vody bujón,aby nebyla jalová...anebo pak tu šťávu slít,dát na pánev,zahustit,trošku hořčice a povařit.
Uživatelský avatar
Kavi
Howgh
Howgh
 
7957 příspěvků
22. září 2006
Brno
Příspěvekod Lesley » středa 09. květen 2007, 07:37
Já maso vcelku nejdřív v troubě dusím mezi dvěma pekáči, právě proto, abych ho úplně nevysušila. Když nad tím přemýšlím, tak asi 2/3 času dusím, a pak peču. Čas záleží na mase, jaké je množství a kvalita ;) , třeba "stoletá" kačena se musí dusit dýl :D .
Jinak dochucuju jako Kavi ;) .
never say never
Uživatelský avatar
Lesley
Kecka
Kecka
 
1783 příspěvků
24. září 2006
Příspěvekod Dypecek » středa 09. květen 2007, 07:47
jo dělám to jako Lesley -- napřed dusit, potom péct. Úplně nejlepší je napřed to maso orestovat na pánvy ze všech stran, aby se zatáhlo a nevypouštělo šťávu, pok to dáš na pekáč i s tím co z toho kusu flákoty vyteklo na pánev a dusíš, a6 je skoro hotové, odkryju pekáč a nechám dodělat. Nezapomeň podlévat vodou.

Pokud budeš péct kýtu zkus ji prošpikovat slaninou aby nebyla tak suchá. A cche manža fakt kýtu? Nechceš raději upéct krkovičku nebo plec? Není to tak suché.

Přeju hodně štěstí !!!
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Ivca79 » středa 09. květen 2007, 07:49
Taky doporučuju nejdřív podusit, pak opéct kůrku.
Ale většinou zpracovávám po plátcích, protože v celku to dlouho trvá ;)
Ivča + D 09/09 + F 11/11 - H 08/13
Obchůdek na Fléru - Při objednávce mimo Flér -11% sleva :)
Uživatelský avatar
Ivca79
Kavárenská povalečka :-)
 
21487 příspěvků
05. prosinec 2006
Příspěvekod Ania » středa 09. květen 2007, 08:56
Miluju pečený maso :D . Přidávám se k těm, co radí prošpikovat a kromě slaninou doporučuji i česnekem. Je to lahůdka ;)
Uživatelský avatar
Ania
Žvatlalka
Žvatlalka
 
220 příspěvků
24. září 2006
Příspěvekod Martinka » středa 09. květen 2007, 09:46
Vepřová plec á la bažant( může být i kýta)
600-800 vepřové plece
anglickou slaninu
1lžička koření divočina (já celé maso potřu)
2lžíce másla
1velká cibule
1lžíce ostrého kečupu
sůl

Vepřovou plec protáhneme proužky slaniny a potřeme kořením.Na másle osmahneme cibuli,přidáme maso,osolíme a opečeme.Přidáme kečup,podlijeme a pod pokličkou v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou nebo vývarem pečeme asi 40 minut.Pak maso odkryjeme,obrátíme a dopečeme do měkka.
Podáváme se žampionovou nebo zeleninovou rýží.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Martinka
Pískle
 
24 příspěvků
03. říjen 2006
Příspěvekod Juanca » středa 09. květen 2007, 10:18
kytu dame na plec plec do truby a peceme :D
Uživatelský avatar
Juanca
Pískle
 
48 příspěvků
03. říjen 2006
Příspěvekod Kocickamalinka » středa 09. květen 2007, 11:19
Kytu v celku dam do trouby na vymzany pekac olejem, posypu silene moc cfesnekem, kminem a cibuli nakrajenou podliju a pecu v troube....asi 1hod a pul.....zalezi jak moc velike maso je, pak vyndam, nakrajim na platky a jeste dopecu samostane platky..je to basta..jinak se taky da pect tak ze ke konci pridam k tomu masu zeli podleju a pecu zaroven..je to senzacni uplna basta muzu jen doporucit..maso pousti stavicku a zelic ma pak vynikajici chut....
[url=http://ticker.7910.org/eng][img]http://ticker.7910.org/
Uživatelský avatar
Kocickamalinka
Žvatlalka
Žvatlalka
 
118 příspěvků
21. září 2006
okr.Nový jičín

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy