ADV TOP
ADV LEFT

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ ***

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Lila » neděle 13. květen 2007, 15:11
Segedýn miluji, mňam, mňam,dělám jej stejně, jen ještě přidávám mletý kmín.

Lila
Lila + Jája 08/00 a Pája 10/04
Uživatelský avatar
Lila
Metříkový guru :-)
 
1012 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Benjulka » neděle 13. květen 2007, 22:49
Hmmmmmmm, mňam. Já dávám ještě i normální zadělávané zelí . Je toho víc a není to tak kyselé ;)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Benjulka
Treperenda
Treperenda
 
1097 příspěvků
21. září 2006
Orlová
Příspěvekod Lila » pondělí 14. květen 2007, 09:44
K tomu zelí - dávám normální sterilované, protože by mi to chlapi jinak nejedli, nemají rádi kyselé zelí, ale já kyselé mám ráda!
Lila + Jája 08/00 a Pája 10/04
Uživatelský avatar
Lila
Metříkový guru :-)
 
1012 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Labouche » čtvrtek 17. květen 2007, 22:51
Ahoj,
já papriku dávám na osmahlou cibulku, vložím maso, lžičku kmínu, sůl, pepř a podravku.
A místo mouky zadělávám hotovou tmavou jíškou od Knorra. Tu mouku tam v těch omáčkách cítím a není to ono 8-)
Lucka
Uživatelský avatar
Labouche
Krafařka
Krafařka
 
852 příspěvků
22. září 2006
somewhere over the rainbow
Příspěvekod Marinka » pondělí 20. srpen 2007, 10:40
Mňam, mňam, jedno z našich nejoblíbenějších jídel!! :) Taky ještě přidávám trochu mletého kmínu a špetku pepře a zelí jen kysané, ale je třeba ho před použitím dobře propláchnout..
Nejraději ho mám s chlebem nebo s hrnkovýma knedlíkama :)
Uživatelský avatar
Marinka
Drbna
Drbna
 
4766 příspěvků
23. září 2006
Vsetín
Příspěvekod Lalinka » pátek 21. září 2007, 16:50
Holky a vy to maso v tom papiňáku nesolíte? Mě to vždycky udělá to, že šťávu u guláše dochutit není problém, teda i u klasického guláše. Ale maso už chutná planě, když při tom prvotním vaření nedám sůl. Jak to děláte vy?????
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lalinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2072 příspěvků
02. červen 2007
Domoradovice, Opava
Příspěvekod Lila » sobota 22. září 2007, 15:46
já maso osolím a napepřím ještě na prkýnku. Nakrájím, posolím, opepřím ...
Lila + Jája 08/00 a Pája 10/04
Uživatelský avatar
Lila
Metříkový guru :-)
 
1012 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Radunka » sobota 01. prosinec 2007, 12:36
mám dotázek - jak dlouho v papiňáku je to do poloměka? Tak 20min, nebo míň?
Anetka 1/2007
Terezka 7/2009
Sárinka 10/2012
Uživatelský avatar
Radunka
Diskutérka
Diskutérka
 
2650 příspěvků
21. září 2006
Chrudimsko
Příspěvekod Zurecek » sobota 05. leden 2008, 10:10
tak já zapla kvůli tohohle segedinu PC, už dávno se mi o něm zdálo a momentálně mi tu kape slina na klávesnici...doufám, že se mi povede!
Uživatelský avatar
Zurecek
Treperenda
Treperenda
 
1498 příspěvků
21. září 2006
v mojí milované Ostravě
Příspěvekod Babátko » sobota 05. leden 2008, 11:16
To vypadá úžasně-zkusim ho hned příští víkend :D
Obrázek

Obrázek
Seznámek červen 2011 str. 33

3 měsíce - 6940g a 64,5cm
4 měsíce - 7880g a 67cm
5 měsíců - 8940g a cca 70cm
6 měsíců - 9670g a 72,5cm
7 měsíců - 10370g a 74cm
8 měsíců - 11450g a 76cm
12 měsíců - 11780 a 80 cm
Uživatelský avatar
Babátko
Diskutérka
Diskutérka
 
2206 příspěvků
12. listopad 2007
Plzeň
Příspěvekod Cebinka » pondělí 07. leden 2008, 00:23
Segedín miluju, škoda, že ho manžel nemusí, proto ho nevařím tak často , jak bych ráda.

RADUNKO - když je maso na kostičky, tak v papiňáku určitě bude stačit 20-30min. Hodně záleží na druhu masa. Mám ráda, když se skoro rozpadává, než žvýkačky, ale v papiňáku je to fakt rychlý, akorát dej bacha, abys nedala málo vody, jako já, když jsem tam dělala mletý na špagety, normálně se mi voda vyvařila a maso se připálilo... mimochodem, nemáte některá recept, jak vyčistit připálené dno hrnce?????????????????? :-? :-? :-?
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. leden 2008, 16:20
Tak už jsem zvládla vydrhnout spálené dno hrnce. Vyštrachala jsem tady na fóru radu - sůl + ocet, nechat ve studené vodě v hrnci přes noc, ráno jen umýt drsnou stranou houbičky. Fakt to funguje. Koulela jsem oči :? :? :D
Naposledy upravil Cebinka dne 10. leden 2008, 16:36, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Veronika » čtvrtek 10. leden 2008, 16:25
Na pripaleny hrnec pry pomaha povarit v nem zeli (coz je obdoba octove vody).

A ja davam segedyn pect do trouby, bo nemame papinak a taky to neni marny.
Veronika z Předsnažilek Obrázek
Uživatelský avatar
Veronika
Howgh
Howgh
 
6072 příspěvků
15. říjen 2006
České Budějovice
Příspěvekod Zurecek » čtvrtek 10. leden 2008, 22:17
Zurecek píše:tak já zapla kvůli tohohle segedinu PC, už dávno se mi o něm zdálo a momentálně mi tu kape slina na klávesnici...doufám, že se mi povede!
byl báječný a povedl se ....měli jsme ho nakonec na 2 dny..ještě teď mi kape slina na klávesnici ;)
Uživatelský avatar
Zurecek
Treperenda
Treperenda
 
1498 příspěvků
21. září 2006
v mojí milované Ostravě
Příspěvekod Kalerat » pátek 11. leden 2008, 18:04
Segedin mám ráda a dnes ho dělám, tak jsem zvědavá jak se mi povede :D
Uživatelský avatar
Kalerat
Diskutérka
Diskutérka
 
2535 příspěvků
27. říjen 2006
Brno

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy