ADV TOP
ADV LEFT

RAJSKÁ OMÁČKA **

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Frndulka » neděle 27. květen 2007, 12:50
Rajská omáčka:

Do papiňáku dáme zadní hovězí maso, cibuli, nové koření, bobkový list a sůl. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Vývar přecedíme do hrnce, uvedeme k varu, přidáme velký rajčatový protlak (nebo dva malé), zahustíme předem připravenou máslovou jíškou a alespoň deset minut povaříme. Po odstavení dle chuti osladíme a přilijeme 1dl sladké smetany. Do omáčky dáme uvařené maso nakrájené na plátky.
Příloha – těstoviny nebo houskový knedlík.

Pokud nemáte rádi hovězí maso, lze udělat omáčku s kuličkami z mletého masa (čufty).

Obrázek

Martina
Uživatelský avatar
Frndulka
Drbna
Drbna
 
4562 příspěvků
20. září 2006
Prágl
Příspěvekod Kavi » neděle 27. květen 2007, 13:30
Já rajskou dělám tak,že osmahnu cibulku,mrkev,petržel celer,nové koření,pepř a bobkový list a co je důležitý,tak celou skořici,zaliju vývarem,dusím.Pak dám drcený rajčata,nebo protlak,osolím,osladím,scedím.K tomu těstošky,nebo knedlík a vařený hovězí,nebo plněný papriky.
Uživatelský avatar
Kavi
Howgh
Howgh
 
7957 příspěvků
22. září 2006
Brno
Příspěvekod Vochemerle » neděle 27. květen 2007, 14:55
U nás se přidává strouhaný perník, jednou jsem ho neměla a rumové perníčky taky nejsou špatný. Smetanu teda nedávám.
Obrázek
Uživatelský avatar
Vochemerle
Klevetnice
Klevetnice
 
3612 příspěvků
18. prosinec 2006
soutok Labe a Orlice
Příspěvekod Klariana » pondělí 28. květen 2007, 11:38
Tak my dáváme navíc ještě skořici a hřebíček a je to delikatesní. Mňam!
Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
Klariana
Krafařka
Krafařka
 
630 příspěvků
15. únor 2007
Varnsdorf
Příspěvekod Lucca » úterý 29. květen 2007, 10:24
Holky vy mi teda děláte chutě ... dneska jsem v kanclíku bez oběda, tak asi budu okusovat tužky :-D ;)
Uživatelský avatar
Lucca
Pískle
 
25 příspěvků
01. březen 2007
Praha
Příspěvekod Marinka » úterý 29. květen 2007, 10:27
My taky dáváme skořici a hřebíček a je nádherně voňavá! :)
Uživatelský avatar
Marinka
Drbna
Drbna
 
4766 příspěvků
23. září 2006
Vsetín
Příspěvekod Archienka » úterý 29. květen 2007, 10:40
Já dělám rajskou omáčku jako KAVI, na takovém jakoby svíčkovém základu se skořicí, přidávám ještě na špičku nože mleté Nové. Je to pracnější postup, ale nám moc moc chutná pávě takhle
Archienka
Klábosilka
Klábosilka
 
485 příspěvků
21. září 2006
Prostějov
Příspěvekod Lalinka » úterý 14. srpen 2007, 06:04
Tak jájsem teda nikdy o celé skořici v rajské omáčce neslyšela, ale je to zajímavé, předpokládám, že se ke konci vytáhne? :D Nebo si na ni někdo pochutná? :)
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lalinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2072 příspěvků
02. červen 2007
Domoradovice, Opava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy