ADV TOP
ADV LEFT

SOJOVÉ MASO

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Pajca » pondělí 28. květen 2007, 18:56
Ahoj holky,chtěla bych zkusit uvařit sojové maso,ale spoustu let jsem to nedělala,takže kdybyste měl někdo nějaké dobré recepty a tipy na úpravu....moc děkuju a budu se těšit! ;)
Pajča
Obrázek
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Pajca
Krafařka
Krafařka
 
847 příspěvků
08. leden 2007
Pardubice
Příspěvekod Breberka » pondělí 28. květen 2007, 19:04
Ahoj,
taky by mě to moc zajímalo.
Já jsem ho pro změnu nikdy nevařila, jen mi moc chutná.

Je asi rozdíl, když se koupí ochucené a bez příchuti, že?..............

Tak, prosím, poraďte.
Díky, Breberka
Uživatelský avatar
Breberka
Klábosilka
Klábosilka
 
491 příspěvků
18. březen 2007
Příspěvekod Klariana » pondělí 28. květen 2007, 19:44
Je to jednoduchý, prostě ho upravíš jako normální maso, akorát ho musíš
předpřipravit. Dřív jsem ho nakládala předem,ale je to zbytečný. Základ je sojovka a zel. bujon (já používám bio) a pak podle toho,co z něj budeš dělat,tak šoupneš koření. Pokud chceš dělat třeba guláš nebo omáčku, tak je dorý hodně kmínu a papriky,pokud třeba činu,tak kari apod. Zaleješ to horkou vodou a dáš vařit. Mně se osvědčilo, nechat tu vodu s kořením třeba dvakrát úplně vyvařit a pak ještě maso osmahnout ( nejlíp na cibulce),aby se to koření zatáhlo dovnitř a při další úpravě se nepustilo. Pak nemá to maso typickou sojovou chuť - ble. No a pak pokračuješ podle receptu. My máme rádi třeba plátky přelitý omáčkou z nivy a smetany nebo špízy anebo klasický roštěnky.
Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
Klariana
Krafařka
Krafařka
 
630 příspěvků
15. únor 2007
Varnsdorf
Příspěvekod Benjulka » pondělí 28. květen 2007, 20:21
Já sojové maso dělám v 1/2l vody a 1masoxem.Vařit asi 15minut
Pak hodně vymačkat tu vodu. No a pak použiješ jako normoš maso.
Dělávala jsem i karbenátky ze sojového granulátu a zeleniny, taky mňamka.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Benjulka
Treperenda
Treperenda
 
1097 příspěvků
21. září 2006
Orlová
Příspěvekod Bublina » pondělí 28. květen 2007, 23:47
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Mahynka » úterý 29. květen 2007, 09:20
Já dělám sojový maso jako segedin ;)
Mahynka
Howgh
Howgh
 
6514 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Mahynka » úterý 29. květen 2007, 09:21
Nebo ho občas taky děláme jako čínu se zeleninou a omáčkou z kečupu mňááám
Mahynka
Howgh
Howgh
 
6514 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Efča » úterý 29. květen 2007, 09:42
Benjulka píše:Já sojové maso dělám v 1/2l vody a 1masoxem.Vařit asi 15minut
Pak hodně vymačkat tu vodu. No a pak použiješ jako normoš maso.
Dělávala jsem i karbenátky ze sojového granulátu a zeleniny, taky mňamka.


takže ho takhle připravím a pak ho ještě třeba udělám na pánvi s nějakou zeleninou nebo omajdou nebo co si vymyslím - normální doba tepelné úpravy?

Prostě ho upravím podle tvého návodu (vyndám z pytlíku, do půl litru s masoxem, povařím), pak ho vyndám, vymačkám vodu a nakládám s ním dál, jako bych měla normální (syrové) maso?
Vydražte si některou z našich BusyBags sad. Podpoříte některý z projektů Zrnek, nebo jeho provoz.
Uživatelský avatar
Efča
Howgh
Howgh
 
9317 příspěvků
13. listopad 2006
Příspěvekod Pajca » úterý 29. květen 2007, 09:49
Efča-takhle jsem to taky pochopila.Právě ho vařím k obědu,tak uvidíme,co z toho vznikne.Ale voní hezky. ;)
Obrázek
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Pajca
Krafařka
Krafařka
 
847 příspěvků
08. leden 2007
Pardubice
Příspěvekod Archienka » úterý 29. květen 2007, 10:36
Já ze sojového masa vařím poměrně pravidelně, ta jednou do měsíce ho máme, kupuju řízky, nudličky i granulát. Z granilek dělám napůl s masem sekanou, je to levné, protože běžná porce masa je tím pádem na 2 sekané zbytek nahradím sojou. Z nudliček asi klasika čínu nebi gulášek no a plátky masa většinou v nějaké výraznější šťávě nebo omáčce
Archienka
Klábosilka
Klábosilka
 
485 příspěvků
21. září 2006
Prostějov

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy