ADV TOP
ADV LEFT

Uzená křížová kost

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Ty » středa 27. červen 2012, 19:51
Holky, prosím poraďte - přistála mi v lednici uzená křížová kost. Je to taková guča (jako koleno) kost z toho žádná nečučí..
Nevíte někdo, jak to vypadá uvnitř? Kdyžbych to povařila, namarinovala a upekla (grilovala) půjde to nějak nakrájet?
Nebo co s tím? Prosím neraďte obírat na šunkofleky nebo tak..to u nás nehrozí

achjo, co jsem komu..

Kód dveře : jo, za ty bych s tím nejraději flákla, kocourkov by se olizoval.

DÍK!

Jana
Uživatelský avatar
Ty
Krafařka
Krafařka
 
651 příspěvků
07. srpen 2010
Příspěvekod Coka » středa 27. červen 2012, 19:57
uvařit v tlakovém hrnci a dá se normálně krájet, moc tam té kosti není, zbytek oberu a druhý den na šunkofleky (jen na ty šunkofleky je jí škoda, je z ní opravdu dobré maso)
Uživatelský avatar
Coka
Žvatlalka
Žvatlalka
 
276 příspěvků
20. leden 2007
Příspěvekod Ty » středa 27. červen 2012, 20:03
Aha, díky - takže říkáš málo, jo?
Já si právě přestavila že je tam uvnitř strašně moc velká kost.
Děláš k tomu hrachovou kašu nebo tak? Vyloženě letní menu.
:-?
Uživatelský avatar
Ty
Krafařka
Krafařka
 
651 příspěvků
07. srpen 2010
Příspěvekod Vladimira » středa 27. červen 2012, 20:08
Promiň za OT, ale při čtení názvu diskuse mi nešlo do hlavy, jak někdo může přijít k takovému úrazu :D Hop!
Uživatelský avatar
Vladimira
Howgh
Howgh
 
15459 příspěvků
07. červen 2009
Příspěvekod Ty » středa 27. červen 2012, 20:21
Vladimira píše:Promiň za OT, ale při čtení názvu diskuse mi nešlo do hlavy, jak někdo může přijít k takovému úrazu :D Hop!


Diskuze byla založena především k oftopikování :D
Uživatelský avatar
Ty
Krafařka
Krafařka
 
651 příspěvků
07. srpen 2010
Příspěvekod Len-til-kah » středa 27. červen 2012, 21:50
Ty píše:achjo, co jsem komu..

Víš, jak to je super maso? Kosti je tam málo a v pohodě z toho uděláš spooooustu krásných plátků (a nikde žádné tlusté). Já už se k inkriminovanému regálu v řeznictví bojím i přiblížit, nechci to kupovat moc často :D .
Uživatelský avatar
Len-til-kah
Diskutérka
Diskutérka
 
2422 příspěvků
21. září 2006
Ostrava
Příspěvekod Salsa » čtvrtek 28. červen 2012, 07:22
U nás prodávají v řeznictví tuším pod názvem uzený ocásek...viděla jsem to i jinde jako uzená špička kýty.
Je to fajn kousek-za dobrou cenu spousta libového uzeného, málo kosti.
Dělám pečené na česneku: omyju, dám do pekáče, na to spoustu česneku na plátky-tak půl až celou paličku, pod to bobkový list, dvě nová koření, pár pepřů, mám-li, dám i jalovčinky. Podliju a peču do změknutí.
Jíme s brkaší a okurkem, se zelím a brknedlíky, nastudeno s křenem a hořticí...
Uživatelský avatar
Salsa
Krafařka
Krafařka
 
835 příspěvků
09. únor 2009
Příspěvekod Ty » sobota 30. červen 2012, 14:44
díky :o)
Uživatelský avatar
Ty
Krafařka
Krafařka
 
651 příspěvků
07. srpen 2010

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy