ADV TOP
ADV LEFT

Mleté maso

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Hanka82 » pátek 15. červen 2007, 13:49
Ahoj holky
Prosím o radu na nějaký recept co s mletým masem.Vždycky z něj dělám karbanátky a už to je nuda :roll:
Díky,chci to udělat k večeři ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
Hanka82
Klevetnice
Klevetnice
 
3722 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Katkan » pátek 15. červen 2007, 13:57
Ahojda,

dělám z něho omajdu ke špagetám. Na rozpálenou pánev nakrájenou cibuli, hodím na to maso a prudce opékám až je sypké. Osolím, trošku opepřím, trochu kmínu, sojovku, klidně i trochu kečupu. Podleju a podusím. Potom zahustím trochou solamylu. Dám na špagety, posypu sýrem,... mňam!

Nebo dělám zapečené cukety. Podélně rozříznu, dám do vymazané zapékací misky, navrch osmažené mleté maso s cibulkou (koření dle chuti), zasypu strouhaným sýrem, přilopím vrškem cukety a dám do trouby zapékat. K tomu brambory.

Katka
ObrázekObrázek
Katkan
Klábosilka
Klábosilka
 
450 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Baboo » pátek 15. červen 2007, 13:59
Lasagne ;)

B:
B: a booblinky
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Baboo
Kecka
Kecka
 
1885 příspěvků
21. září 2006
Minor Outlying Islands
Příspěvekod Sipkova » pátek 15. červen 2007, 14:00
Vesele fazolky
1 konzerva cerv. fazoli ve vl. stave
4 vetsi cibule
1/4 kg ml. masa
150g anglicke slaniny
2 strouzky cesneku
200ml kecupu
bobkovy list, pepr, bazalka

Fazole prevarime s bobkovym listem a jednou rozpulenou cibuli. Na slanine zesklovatime zbytek cibule, pridame mlete maso, pepr a bazalku a podusime do mekka. Okorenime, dosolime a pridame kecup a fazolky, ktere jen kratce prohrejeme. Podavame s brambory nebo ryzi.

P.S. ja se po tom muzu vylozene utlouct ;) sakra chce to olizovaciho smajlika...
Obrázek Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Sipkova
Prostě Konev :-)
Prostě Konev :-)
 
7550 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Hanele » pátek 15. červen 2007, 15:55
Zapečené s brambory, bešamelovou nebo sýrovou omáškou a květákem nebo brokolicí..

rozmrazené maso dáš do pekáčku do trouby - rozprostřené po dně, bez dalšího tuku

dáš si vařit brabory /výborné jsou, když k nim přidáš na kostičky nakrájenou mrkev/ a brokolici nebo květák..

odskočíš skontrolovat, co se děje na BC

uděláš bešamelovou omáčku - na másle (Hera) osmažíš hladkou mouku - pěknou zásmašku, přidáš vegetu a nastrouháš muškátový oříšek a zaleješ mlékem (a máš bešamel) když ji uděláš řidší můžeš tam přidat pár čtverečků taveného sýra (nebo hrst nastrouhaného tvrdého sýra), rozmícháš a máš sýrovou omáčku - sýrová je lepší s brokolicí, bešamelová s květákem, ale je to v celku jedno..

vyndáš pekáček z trouby - maso už je hotové, posypeš ho kořením na mleté maso - mix, nebo sůl, pepř, muškátový oříšek, majoránka, kdo má rád tak česnek... na maso nakladeš květák nebo brokolici, zaleješ omáčkou, brambory ušťoucháš, a naplácáš nahoru, zasypeš strouhankou - když není, tak sýrem a dáš do trouby pod gril lehce zapéct.. - jen zrůžovět..
je to mňamka mňamkiózní!!!!
Obrázek Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Hanele
Drbna
Drbna
 
4404 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Hanele » pátek 15. červen 2007, 15:58
jo, ačkoli to vypadá složitě, tak to trvá tak 45 minut i s návštěvou BC ;)
Obrázek Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Hanele
Drbna
Drbna
 
4404 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Nany » pátek 15. červen 2007, 16:49
Hanele hm to vypadá dost luxusně. :D díky za tip ,určo vyzkouším ,ale spíš s tou sýrovou omáčkou ,bešamel moc nemusim. ;)
Uživatelský avatar
Nany
Krafařka
Krafařka
 
809 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Hanka82 » pátek 15. červen 2007, 18:05
Holky,díky :erik:
Jitu,vyzkoušela jsem tvůj recept a je to :hura: :-*
Hanela,tvůj určitě vyzkouším taky ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
Hanka82
Klevetnice
Klevetnice
 
3722 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Dede » pátek 15. červen 2007, 18:12
Ahoj,
ja ma taky jeden, ale nazev po me nechtej. Ve francouzstine se to jmenuje ,,hache parmentier,,
Mlete veprove maso das do pekacku a nechas osmahnout v troube. Pak na to das bramborovou kasi a posypes strouhanym syrem a nechas zapect. A mas hotovo.
Co se tyka ochuceni toho mleteho, tak ja kupuju uz ochucene, ale nekdy tam dam majoranku.
Zkusila jsem to i s mletym hovezim, tak pul veproveho a pul hoveziho, ale to je takove sussi nez jen to veprove.

Ty zapecene cukety taky delam jako Katkan, ale nepriklapim to vrskem cukety.
Tak dobrou chut
Dede
Uživatelský avatar
Dede
Klábosilka
Klábosilka
 
581 příspěvků
26. září 2006
Francie
Příspěvekod Pettie » pátek 15. červen 2007, 18:21
Já jsem nedávno osmahla jen mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem a promíchala se špagetama a taky to šlo :) I miláček si to pochvaloval ;)
Uživatelský avatar
Pettie
Howgh
Howgh
 
15378 příspěvků
18. duben 2007
Brno
Příspěvekod Sipkova » pátek 15. červen 2007, 18:46
Hanka24 píše:Holky,díky :erik:
Jitu,vyzkoušela jsem tvůj recept a je to :hura: :-*
Hanela,tvůj určitě vyzkouším taky ;)

Jeee tak to jsem moc rada, je to rychly a fakt mnamy ;) Jsem rada ze chutnalo.
Obrázek Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Sipkova
Prostě Konev :-)
Prostě Konev :-)
 
7550 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Hanka82 » pátek 15. červen 2007, 18:51
Jitu,rychlost a jednoduchost je pro mě hlavní kritérium :oops: :D
Tohle bylo fakt mňam :-*
Peťo,kde je olizovací smajlík?
Obrázek
Uživatelský avatar
Hanka82
Klevetnice
Klevetnice
 
3722 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Evelion » pátek 15. červen 2007, 19:38
Jituli
Tvůj recept kopíruju :) fazole milujem a tohle zní fakt luxusně ;)
Hned příští týden vyzkouším, díky moc.
Evča + Matyáš (11,5let)
Uživatelský avatar
Evelion
Klevetnice
Klevetnice
 
3035 příspěvků
21. září 2006
Příbram
Příspěvekod Cinq » pátek 15. červen 2007, 20:11
Plnena rajcata...

Koupim si velka rajcata(co nejvetsi)...uriznu jim vrsek(u toho jak je tam ta stopka)aby to bylo jako cepice.Vnitrek vydlabu.
Kdyz je mas vsechny vydlabane,tak je uvnitr posolim a do kazde dam plnou kavovou lzici ryze(syrove),tak aby bylo dno schovane(obcas dam jeden a pul lzicky),pak zbytek rajcata naplnim mletym masem(az po okraj),pokapu oliv.olejem,priklopim to tou cepici zpatky a opet kapnu oliv.olej.
Naskladam je do pekace,jednu vedle druhe(muzou se dotykat,zadny problem) a dam pect do trouby na 180 st. asi na 1hodinu...proste az ty cepky zacnou byt trochu cerne.
Priloha bud ryze nebo bageta.

Pokud by jsi chtela,zitra vecer bych ti mohla ukazat fotky,budeme je delat zitra k obedu.

Vubec to neni narocne.Jinak do mleteho masa pridavam jeste cibulku,chleba namocene v mleku,cesnek a nadrobno nakrajenou petrzelovou nat.

Rajcata vydlabavam celkou lzici,jde to jednoduse...i dcera se u toho vyradi :D
Ale jeste jsem neprisla na to,co udelat s tim vnitrkem(dcerka s pritelem si delaji dzus,ale mne to prijde nechutne :roll: :D
Denisa 17/06/1999
Gabriel 08/08/2006
Balthazar 23/12/2011
Cinq
Klevetnice
Klevetnice
 
3413 příspěvků
21. září 2006
Francie
Příspěvekod Makina » pátek 15. červen 2007, 20:18
MUSAKA:
mleté maso osmažíme na oliváku,cibulce a česneku, přidáme mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl a trochu protlaku. můžeme nechat do druhého dne v ledničce rozležet.

na dno vymazaného pekáčku vrstvu brambor na plátky, na ně pórek na kolečka a rajčata, nejl. ve vlastní štávě z plechovky, na to maso a na povrch opět brambory, cca hodinu zapékáme v troubě na plný výkon, nakonec strouhaný sýr.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Makina
Kecka
Kecka
 
1625 příspěvků
21. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy