ADV TOP
ADV LEFT

Neobyčejně dobré vepřové v mrkvi

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Noemmi » pondělí 31. prosinec 2012, 22:00
Původně jsem chtěla napsat, že je to dobrý recept pro naše děti, aby po vánočním hodování neutrpěly takový šok, až půjdou zase do školní jídelny. Vepřové v mrkvi podle tohoto receptu je ale tak dobré, že kdyby takhle vařily školní jídelny, ani si děti nevšimnou, že vánoční hodování skončilo. Vyzkoušejte, uvidíte!

Potřebujeme:
800g vepřového masa (nejlépe ramínko, já měla kýtu)
8 kousků mrkve
1 cibule
2 lžíce sádla (já barbar, dala olej, ale už jsem koupila sádlo :) )
sůl

Maso nakrájíme na kostičky asi 3x3 cm. Prosolíme a dáme stranou. Nakrájíme cibuli na jemno a 2 ks mrkve na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo (barbaři olej) a postupně opečeme maso. Dáme vždy jen tolik masa, aby se zprudka opékalo a když je krásně opečené, vyjmeme ho a dáme další várku. Maso odložíme stranou na bezpečné místo (jelikož takto krásně opečené s křupavou kůrčičkou bychom hned sežrali).

Po mase do hrnce vhodíme mrkev a přibližně dvě minuty opékáme. Pak přihodíme i cibuli a opékáme a opékáme a opékáme. Když se začne mrkev s cibulí připalovat, podlijeme trochou vody a pokračujeme. Restování skončíme asi po deseti minutách, kdy je zelenina krásně zlatavohnědá. Pak vrátíme maso a zalijeme vodou - do 2/3 masa. Zakryjeme pokličkou a zlehoulinka vaříme asi hodinu.

V mezičase oloupeme zbylou mrkev a nakrájíme na cca dvoucentimetrové kousky. Po hodině dušení maso scedíme a jako Popelka vyzobeme z cedníku maso a dáme stranou. Uvařenou zeleninu vrátíme do "omáčky" a rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak vrátíme i maso a přidáme nakrájenou syrovou mrkev. Vaříme ještě tak 40 minut, občas opatrně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a případně ještě špetkou mletého muškátového květu.

Podáváme s brkaší, bramborem, případně bramborovými placičkami rösti, které vidíme na obrázku a které se mi moc nepovedly :) (myšleno vzhledem, chuťově výborné).
Na placičky stačí jen uvařit brambory ve slupce (pozor, nedovařit úplně, deset minut stačí), vystydlé nahrubo nastrouhat, posolit, trochu mletého, muškátového oříšku a pak už jen tvarujeme lžící placičky, které opečeme.

Obrázek

Zdroj receptu: http://www.kucharkaprodceru.cz/dvanackr ... mrkvi.html
Uživatelský avatar
Noemmi
Drbna
Drbna
 
4585 příspěvků
03. květen 2007
Horská oblast Litoměřicka
Příspěvekod Zvědavka » pondělí 31. prosinec 2012, 22:31
ježiši , to vypadá skvěle.... díky za recept ...
Uživatelský avatar
Zvědavka
Klevetnice
Klevetnice
 
3667 příspěvků
04. leden 2008
Ostrava
Příspěvekod Kobliha82 » úterý 01. leden 2013, 07:27
Noemmi, jo, tohle je moc dobre jidlo. Kdyz jsem ho varila, neprotestoval vubec nikdo a i nejedlik si pridal!
Uživatelský avatar
Kobliha82
Howgh
Howgh
 
6604 příspěvků
24. říjen 2010
Příspěvekod Mys_mys » úterý 01. leden 2013, 07:45
:mnam: bohuzel, ted doma nemam maso. Ale vyzkousim
Uživatelský avatar
Mys_mys
Howgh
Howgh
 
10057 příspěvků
08. únor 2012
Příspěvekod Coka » úterý 01. leden 2013, 09:27
Podléváme bílým vínem. Taky skvělé.
Uživatelský avatar
Coka
Žvatlalka
Žvatlalka
 
276 příspěvků
20. leden 2007
Příspěvekod Ibu » úterý 01. leden 2013, 11:38
Už se vaří .. :hura: :hura:
Uživatelský avatar
Ibu
Klevetnice
Klevetnice
 
3995 příspěvků
21. září 2006
Písek
Příspěvekod Kacous » úterý 01. leden 2013, 12:18
Já jsem přímo milovala vepřové s mrkví ze školní jídelny :D
Uživatelský avatar
Kacous
Klevetnice
Klevetnice
 
3646 příspěvků
08. leden 2009
Příspěvekod Mamamila » úterý 01. leden 2013, 12:42
to je moje oblíbené jídlo :hura: :hura:
Uživatelský avatar
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA
 
61246 příspěvků
23. září 2006
Modžany
Příspěvekod Trirea » úterý 01. leden 2013, 14:57
Nejime veprove, cim to muzu nahradit? napada me akorat pstros, to je taky tmave maso


a devcata, jak se dela dusena mrkev na sladko? nejstarsi ted ji k hlavnim jidlum jen mrkev, vybere ostatni zeleninu, da pryc z talire a sni jen mrkev , tak ze bych zkusila i na sladko//ja to od dob jidelny nejim
Uživatelský avatar
Trirea
Howgh
Howgh
 
7574 příspěvků
28. září 2007
Příspěvekod Misicka » úterý 01. leden 2013, 17:00
Nasladko nevím, ale místo vepřového bych klidně dala krůtí nebo i kuřecí.
Uživatelský avatar
Misicka
Howgh
Howgh
 
5022 příspěvků
01. leden 2007
Česká Lípa
Příspěvekod Silkas » úterý 01. leden 2013, 21:04
Budu o víkendu dělat s kančím...Ale šlo by i hovězí, myslím.
Uživatelský avatar
Silkas
Žvatlalka
Žvatlalka
 
187 příspěvků
13. leden 2009
Brno
Příspěvekod Makina » úterý 01. leden 2013, 21:59
Trirea píše:Nejime veprove, cim to muzu nahradit? napada me akorat pstros, to je taky tmave maso


a devcata, jak se dela dusena mrkev na sladko? nejstarsi ted ji k hlavnim jidlum jen mrkev, vybere ostatni zeleninu, da pryc z talire a sni jen mrkev , tak ze bych zkusila i na sladko//ja to od dob jidelny nejim


Nevím, jestli je toto na sladko, ale bezmasá verze: na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, až krásně zezlátne, zalijeme troškou vody a dusíme do poloměkka. Ke konci povrch poprášíme hrubou moukou, po troškách vmícháme do mrkve, provaříme, přidáme pár kapek citronu a lžičku cukru.
Uživatelský avatar
Makina
Kecka
Kecka
 
1625 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Vladimira » úterý 01. leden 2013, 22:07
Jo tenhle recept je u nás velmi populární - našla jsem ho kdysi dávno tady na BC myslím v hovězí variantě*, ale dá se použít jakékoli maso i krůtí, kuřecí (vepřovému moc zrovna neholdujem).

*jo tady to: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam ... pic&t=4346
Uživatelský avatar
Vladimira
Howgh
Howgh
 
15470 příspěvků
07. červen 2009
Příspěvekod Noemmi » středa 02. leden 2013, 16:39
Vladimiro, právě že tuten postup je trochu jiný, není to zahušťené moukou, ale rozmixovanou mrkví. A taky se to maso pořádně orestuje, vyndá, orestuje mrkev+cibule, což velmi přidá na chuti.

Doufám, že se všem, kdo zkusili, povedlo. Mně tedy chutnalo moc.
Uživatelský avatar
Noemmi
Drbna
Drbna
 
4585 příspěvků
03. květen 2007
Horská oblast Litoměřicka
Příspěvekod Ratta » středa 02. leden 2013, 21:10
Noemmi, teď jsem to dělala, je to neskutečné, děkuji! Akorát jsem tam dala víc cibule a na ty další kousky mrkve jsem už byla líná, takže to byla jen taková mrkvová kaše, podávala jsem to s divokou rýží. Já jsem byla z toho, jak to chutnalo, snad ještě překvapenější, než můj muž.
Uživatelský avatar
Ratta
Howgh
Howgh
 
5033 příspěvků
01. duben 2012

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy