ADV TOP
ADV LEFT

Neobyčejně dobré vepřové v mrkvi

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Noemmi » čtvrtek 03. leden 2013, 12:59
Tak to moc ráda čtu!
Uživatelský avatar
Noemmi
Drbna
Drbna
 
4583 příspěvků
03. květen 2007
Horská oblast Litoměřicka
Příspěvekod Len-til-kah » čtvrtek 03. leden 2013, 13:30
Noemmi - na vepřové v mrkvi jsem došla někdy teď, když zase byl doma přebytek mrkve (muž zase úřadoval :roll: ). V jídelně jsem to vždycky nenáviděla, tak jsem si řekla, že zkusím, jestli to neuvařím líp. Dneska už jsem to vařila znova.
Akorát tu mrkev teda dávám na kolečka a všechnu najednou - a je fakt, že nerestuju tak dlouho. Nezahušťuju, nemixuju, nic (mmch já jídla když už mixuju, tak potom stejně vždycky ještě pasíruju, mixované nemáme rádi - ty zbytky z pasírování sťape chlap jako mlsku :D).
Kromě kmínu na maso jsem dala ještě bobkový list a nové koření. A nakonec trošičku citrónové šťávy. Dneska jsem k cibuli přihodila na kostičky i kousek slaniny, co bylo třeba spotřebovat, minule jsem zase nakonec vmíchala ještě trochu mraženého hrášku.
Na bramborové placičky jsem shnilá, takže normálně šťouchaný brambor.

Obrázek
Uživatelský avatar
Len-til-kah
Diskutérka
Diskutérka
 
2422 příspěvků
21. září 2006
Ostrava
Příspěvekod Noemmi » čtvrtek 03. leden 2013, 13:41
Lentilku, tak to jsem ráda, že chutnalo!

Placičky jdou trochu špatně vyplacičkovat, takže se s tím nedělej, špatně to drží :).

Já když něco na zahuštění propasíruju, tak to vůbec nezahustí :roll: - nevím, co dělám špatně, mám pocit, že zbytky v pasírce jsou fakt jen zbytky, takže zas raděj mixuji i na úkor nerozmixovaných zbytků :).

Dík za komentář, byla jsem zvědavá, čím jsi vylepšila :).
A hezká fotka.
Uživatelský avatar
Noemmi
Drbna
Drbna
 
4583 příspěvků
03. květen 2007
Horská oblast Litoměřicka
Příspěvekod Len-til-kah » čtvrtek 03. leden 2013, 14:29
Noemmi - nevylepšila, spíš vyhoršila :D . To jsem Ti jenom chtěla napsat, jak jsem to vařila já.
Propasírované samozřejmě nezahustí, ale oni to mixované prostě nejedí. Leda u polívek, že se pomixuje jenom troška. Ale fakt je to hodně poznat, ani mně mixované nechutná. Jinak pasíruju přes cedník, protože v pasírce mám nějaké velké ďoury :-? . A že ty zbytky chlap sní a ještě se oblizuje, to je jenom jeho úchylka. V sobotu jsme měli výbornou pórkovou polívku, zatímco on měl pórkový kypanec. Fuj.
Uživatelský avatar
Len-til-kah
Diskutérka
Diskutérka
 
2422 příspěvků
21. září 2006
Ostrava
Příspěvekod Ubikvita » čtvrtek 03. leden 2013, 14:40
MŇam
Ja teda robila poslednú dobu vepřové na mrkvi podla Vaňka. A super. Ale toto je ešte lepšie!
Je to sice náročné na čas, trochu prplania s vyberaním mäsa a mixovaním, ale stojí to za to.
Aj keď najťažšia fáza bola nezožrať to opečené mäso. Muž skoroplakal, keď som tam dávala mrkvu :D

Placičky sú chutné, ale je to prplačka. Keď som to robila, som si vravela, že naposledy. KeĎ som to jedla,...asi to ešte niekedy urobím :D
Uživatelský avatar
Ubikvita
Howgh
Howgh
 
5996 příspěvků
07. duben 2010
Vysočina
Příspěvekod Noemmi » čtvrtek 03. leden 2013, 15:02
Ubi, to jsem ráda, já jsem se tě chtěla zeptat:)

Placičky taky zas asi udělám, ale bylo to tedy, přesně jak píšeš:).

U pasírky mám dvoje ďoury, malé mi vyhovují, ale já to raděj mixuji :oops: . Jediné, co mi vadí je, že se to tím napění. Ale tak jak se to vaří, tak to spadne.
Pamatuju si jeden díl s Italem v kuchyni,nevím už, co dělal, ale říkal, ať hlavně nikdo nemixuje, že se to musí propasírovat :D.
Uživatelský avatar
Noemmi
Drbna
Drbna
 
4583 příspěvků
03. květen 2007
Horská oblast Litoměřicka
Příspěvekod Ratta » čtvrtek 03. leden 2013, 15:57
Ubikvita píše:Aj keď najťažšia fáza bola nezožrať to opečené mäso. Muž skoroplakal, keď som tam dávala mrkvu :D


Vidím, že to prebieha všade rovnako :D
Uživatelský avatar
Ratta
Howgh
Howgh
 
5033 příspěvků
01. duben 2012
Příspěvekod Ratta » čtvrtek 03. leden 2013, 16:00
Noemmi píše:Pamatuju si jeden díl s Italem v kuchyni,nevím už, co dělal, ale říkal, ať hlavně nikdo nemixuje, že se to musí propasírovat :D.


Jsem totální prase, v životě jsem nic nepasírovala :oops:
Uživatelský avatar
Ratta
Howgh
Howgh
 
5033 příspěvků
01. duben 2012
Příspěvekod Santhe » čtvrtek 03. leden 2013, 21:44
Jen presvedcit muze, aby se odvazil koupit maso a v sobotu to zkusim. Mam na to chut uz dlouho!
Uživatelský avatar
Santhe
Guma a neuvařitelná slepice :-)
 
8189 příspěvků
24. únor 2008
praha - východ
Příspěvekod Shakti » sobota 05. leden 2013, 13:48
Dneska uděláno k obědu. Muž zpočátku vyděšený, je stejně jako já postižený z dob školních jídelen, ale pak se olizoval až za ušima :)
Opravdu skvělý recept, chutnalo nám moc! díky.
Uživatelský avatar
Shakti
Howgh
Howgh
 
13103 příspěvků
09. říjen 2007

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy