ADV TOP
ADV LEFT

Minišpízy z trouby - hledám inspiraci :-)

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Littlemouse » středa 19. červen 2013, 12:08
Ahoj,

v sobotu u nás bude velká narozeninová oslava, plánuji si pohoštění a abych se pořád neopakovala, tak mě jako "jídlo od masa" napadlo, že bych upekla v troubě malé špizy (3-4 kousky masa na jedné špejli), jako takovou chuťovku.
V čem je problém: nejím maso, nikdy jsem to nedělala a tak tápu v tom, jaký zvolit postup, jaké koření, co všechno nabodnout na špejle a hlavně - jak dlouho to péct? Máte nějakou inspiraci? Sem s ní :-)
Našla jsme spoustu receptů na grilování, ale gril nemáme, chci si to upéct dopoledne a odpoledne to podávat za studena.

Předpokládám, že jako maso použiji stehenní kuřecí řízky a vepřovou krkovici. Ale nebráním se ani jinému druhu, pokud je úspěch zaručen ;-)

Díky.

Myška
Uživatelský avatar
Littlemouse
Howgh
Howgh
 
7878 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Ivca79 » středa 19. červen 2013, 12:15
Mamka dělala vepřové, játra, cibuli a papriku, tak nějak na střídačku napíchat,řekla bych že to jen osolila, opepřila, trochu papriky, podlila a šupla do trouby (sem tam přelila tou vypečenou vodičkou, nebo dolila vodu) - na jak dlouho netuším, hodně to dělala když jsem byli malé... já tu cibuli a papriku vždycky sundala, ale játra a maso byli výýýborný :D

Pokud nelpíš na špízech, teta dělá na takové akce miniřízečky. Klasiky řízek v trojobalu, jen nakrájí maso na fakt malé kousky. Buď to má na misce, nebo píchá pak na kolečko rohlíku. Peče ve friťáku, to nevím jestli vlastníš.
Uživatelský avatar
Ivca79
Kavárenská povalečka :-)
 
21487 příspěvků
05. prosinec 2006
Příspěvekod Lu » středa 19. červen 2013, 12:15
S masem neporadim, nemam masove spizy rada. Ale vyborna je susena svestka zabalena do kousku anglicke slaniny a propichnuta paratkem... na chvilku na gril nebo do trouby a vyborny mini spiz je na svete. :) Nekdo tusim jeste do svestky dava loupanou mandli, ale to jsem zatim nedelala. ;-)
Uživatelský avatar
Lu
Krafařka
Krafařka
 
919 příspěvků
17. červen 2007
Příspěvekod Ekaterina » středa 19. červen 2013, 12:17
Tak já to dělám tak, že nakrájím většinou krůtí nebo kuřecí stehenní řízky na přiměřené kousky a napíchám na jehly nebo špejle střídavě s cibulí na čtvrtky, s paprikou, klobásou, žampionama, prostě co mě napadne. Buď pak celé potřu olejem s rozmíchanou solí a kořením (paprika, nějaká směs vhodná na grilování, apod.), nebo maso předem do té směsi na pár hodin naložím. Peču obvykle v remosce tak asi hodinu (?).
Ale teda jíst studené by se mi to asi nechtělo :? - - já to dělám jako normální oběd teplé s bramborama.
Uživatelský avatar
Ekaterina
Krafařka
Krafařka
 
842 příspěvků
01. listopad 2006
Příspěvekod Ivca79 » středa 19. červen 2013, 12:18
Lu píše:S masem neporadim, nemam masove spizy rada. Ale vyborna je susena svestka zabalena do kousku anglicke slaniny a propichnuta paratkem... na chvilku na gril nebo do trouby a vyborny mini spiz je na svete. :) Nekdo tusim jeste do svestky dava loupanou mandli, ale to jsem zatim nedelala. ;-)

sušená švestka je výborná na pár dnů naložit do rumu a obalit v čokoládě, to je ještě lepší zobání, ňam :D
Uživatelský avatar
Ivca79
Kavárenská povalečka :-)
 
21487 příspěvků
05. prosinec 2006
Příspěvekod Ivca79 » středa 19. červen 2013, 12:19
Ekaterina píše:Tak já to dělám tak, že nakrájím většinou krůtí nebo kuřecí stehenní řízky na přiměřené kousky a napíchám na jehly nebo špejle střídavě s cibulí na čtvrtky, s paprikou, klobásou, žampionama, prostě co mě napadne. Buď pak celé potřu olejem s rozmíchanou solí a kořením (paprika, nějaká směs vhodná na grilování, apod.), nebo maso předem do té směsi na pár hodin naložím. Peču obvykle v remosce tak asi hodinu (?).
Ale teda jíst studené by se mi to asi nechtělo :? - - já to dělám jako normální oběd teplé s bramborama.

Máš pravdu, máma to asi taky spíš potřela tou směsí... a kobása taky někdy byla
Uživatelský avatar
Ivca79
Kavárenská povalečka :-)
 
21487 příspěvků
05. prosinec 2006
Příspěvekod Ratta » středa 19. červen 2013, 12:44
Dělala jsem s kořením gyros - ne kupovaným, kdyžtak, zeptej se strýčka, co do něho dává - podávala s nakrájenou rozpečenou bagetou a tzatziki.
Uživatelský avatar
Ratta
Howgh
Howgh
 
5033 příspěvků
01. duben 2012
Příspěvekod Dobrotova » středa 19. červen 2013, 12:59
Já jsem nedávno dělala takové šnečky z kuřecích prsíček. To by šlo napíchnout na špejli tak 1-2 kousky...

Prsa jsem rozklepala (šlo by to určitě i z těch stehen). Na část jsem dala prosciutto a kousek sušeného rajčete, na část jsem jen pokladla čestvé bylinky a část jsem natřela čerstvým pestem (dělám podle http://www.foodlover.cz/2012/11/bazalkove-pesto.html ) - zarolovat, nakrájet šnečky a ty případně napíchnout na špejli... lehce osolit opepřit...
Uživatelský avatar
Dobrotova
Diskutérka
Diskutérka
 
2272 příspěvků
15. říjen 2006
Znojmo
Příspěvekod Dypecek » středa 19. červen 2013, 14:25
super jsou taky kuřecí proužky teriaki - kuřecí prsa nakrájej podélně na proužky asi 1 cm tlustý a dej marinovat do teriaky omáčky cca na hodinku až dvě do lednice. Pak nepíchni jednu část omotej to kolem špejle jako hada a na konci zapíchni. kydni to na pečící papír na plech a čup s tím do trouby až je to hotové. Výborný je k nim udělat česnekovej jogurt a namáčet při jídle v něm
Uživatelský avatar
Dypecek
Howgh
Howgh
 
5725 příspěvků
21. září 2006
brno
Příspěvekod Jerrys22 » středa 19. červen 2013, 14:39
Dělám z krkovice úplně obyčejný. Maso si nakrájím na větší kostky, zasypu oblíbeným kořením, zakápnu olejem a nechám odležet. Pak napichuju s cibulí, slaninou a dá se dát i paprika. V pekáči trochu podleju a hodinku peču. Dá se to v pohodě i studený s hořčicí nebo něčím jiným.
Uživatelský avatar
Jerrys22
Klábosilka
Klábosilka
 
359 příspěvků
21. prosinec 2012
Příspěvekod Mys_mys » středa 19. červen 2013, 15:18
nedavno jsem delala kureci maso, smes koreni a zamotane ve slanine. Inspirace zde http://www.koreni.cz/recipes.php?rid=124
Uživatelský avatar
Mys_mys
Howgh
Howgh
 
10057 příspěvků
08. únor 2012
Příspěvekod Littlemouse » středa 19. červen 2013, 15:38
Díky moc za tolik inspirace :-) Z kuřecího asi udělám ty šnečky nebo hady, to se mi líbí a je to i efektní :-)
A na vepřové tu určitě taky něco vyberu.
Díky.
Uživatelský avatar
Littlemouse
Howgh
Howgh
 
7878 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Bublina » středa 19. červen 2013, 16:27
... a ještě nemasové, hned hotové: baby mozzarella, cherry rajče, lístek bazalky... Může se trochu postříknout olivovým olejem, osolit, pomlít čerstvý pepř :).
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Crnkapinka » středa 19. červen 2013, 16:46
máme radi špízy, kde sú okrem masa, cibule, slaniny aj celé (alebo polené ) šampiňóny ....
Uživatelský avatar
Crnkapinka
Treperenda
Treperenda
 
1295 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Marbulinek » středa 19. červen 2013, 21:37
Ano, ano, zampiony nesmi chybet!
Uživatelský avatar
Marbulinek
Klevetnice
Klevetnice
 
3066 příspěvků
29. srpen 2008
Praha

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy