ADV TOP
ADV LEFT

Co uvařit ze skopového?

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Eviik » pátek 01. listopad 2013, 17:58
Dostala jsem kilo dvě skopového masa, žádné jehňátko už to ale asi nebylo, a tak si teď lámu hlavu, jak to upravit, aby:
- to děti jedly
- úprava nebyla příliš náročná
- vyšlo z toho spíše lehčí jídlo, neb mě zlobí žaludek

Nemáte, prosím, nějaké tipy?
Uživatelský avatar
Eviik
Klábosilka
Klábosilka
 
459 příspěvků
23. září 2007
Příspěvekod Vranecka » pátek 01. listopad 2013, 18:13
Naše děti nejvíc milují jen podušené na másle, sůl, kmín, trocha česneku /případně pečené v horkovzdušné troubě/ Je dobré, zbavit maso většiny tuku, není pak skoro vůbec cítit. Zrovna jsem ho vyndala z mrazáku. ;-)
Uživatelský avatar
Vranecka
Treperenda
Treperenda
 
1374 příspěvků
22. květen 2008
Příspěvekod Eviik » pátek 01. listopad 2013, 19:55
Děkuju za tip, můžu poprosit o přesnější recept. Maso nakrájet na kousky? Dusit na pánvi? Jak dlouho? Počítala jsem, že to budu muset dát tak na 2 a půl hod. do trouby. Mám jen obyč, bez horkovzduchu. Možná bych to mohla podusit v papiňáku...
Jako příloha k tomu dušenému rýže?
Uživatelský avatar
Eviik
Klábosilka
Klábosilka
 
459 příspěvků
23. září 2007
Příspěvekod Czekanka » pátek 01. listopad 2013, 21:03
Náš nejoblíbenější recept je následující: maso (i velký kus vcelku) osolit, potřít prolisovaným česnekem, podlít vodou a strčit do trouby - celkem peču tak ty 2,5 - 3 hodiny. Několikrát maso otočím. Asi půl hodiny před koncem pečení přidám zeleninu, co zrovna mám, pokrájenou na kousky: úplně nejlepší je dýně hokkaidó, ta stačí i samotná, ale klidně i mrkev, cibuli,...Jíme s bramborovou kaší, když mám chuť, dám trochu dýně i do kaše. Dětem to chutná podle nálady. Když mají masožravé období, olizují se až za ušima, v opačném případě mi maso vracejí.
Uživatelský avatar
Czekanka
Pískle
 
86 příspěvků
15. březen 2007
Příspěvekod Ame » pátek 01. listopad 2013, 21:10
omatlat v česneku utřeném se solí a čerstvýma bylinkama a píct přes noc na 80 st.C - tuk se vypustí, stačí slít výpek a schladit, usadí se nahoře
Uživatelský avatar
Ame
Howgh
Howgh
 
6229 příspěvků
07. listopad 2006
Příspěvekod Zuza77 » pátek 01. listopad 2013, 21:14
Doporučuju hodit okořeněné do pečícího pytlíku
Uživatelský avatar
Zuza77
Howgh
Howgh
 
12603 příspěvků
29. listopad 2009
Příspěvekod Eviik » neděle 03. listopad 2013, 14:20
Super, děkuji za veškeré tipy! Dnes bylo dušené á la Vranecka - s pomocí papiňáku za 45 min. hotovo, děti vylízaly talíře... :hura: Půlka masa zbyla, tu asi upeču.
Uživatelský avatar
Eviik
Klábosilka
Klábosilka
 
459 příspěvků
23. září 2007

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy