ADV TOP
ADV LEFT

DOMÁCÍ MLETÉ MASO

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Sipkova » pondělí 23. červenec 2007, 12:32
Ahoj holky, chci se tu poradit, dneska jsem cetla recept tady na BC na leco s mletym masem a napadlo me ze bych si to mlete nejradsi udelala doma sama... kolikrat premyslim jak dlouho to v tom obchode lezi a co do toho asi melou...no lepsi nevedet :roll:
Takze delate si doma mlete maso? Z jakych druhu mas, kolik ceho? Ochucujete nejak, treba jen bylinkami? Moc diky za kazdou radu ;)
Uživatelský avatar
Sipkova
Prostě Konev :-)
Prostě Konev :-)
 
7550 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod -hannah- » pondělí 23. červenec 2007, 13:00
Vždycky jsem ho dělala doma sama, ale toho našpiněnýho nádobí a trvá to. :roll: Naposledy jsem to koupila v krámě a byla to paráda, ale je teda fakt, že jsem si taky říkala, že do toho určitě pomelou všechno, co by jinak neprodali. Takže stejně vyhrává samovýroba.

Hodím ho prostě do robota a melu. Je dobrý koupit na to levnější maso, kde je i tučný - v tom mletým se to ztratí a naopak to tomu ještě dodá lepší chuť.

Většinou používám vepřový, ale záleží na receptu. V některých receptech radí smíchat vepřový + hovězí + třeba i skopový ...
Uživatelský avatar
-hannah-
Howgh
Howgh
 
5359 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Gandelion » pondělí 23. červenec 2007, 13:08
Ahoj,
my teda mletý kupujeme - většinou v Globusu, jinde ne! Švagrová tam dělala, takže máme info, jak tam s tím zacházejí, co do toho melou a tak a nikdy nám po tom nic nebylo!
Pokud už musím mlít maso doma (resp. teda sekat, mlýnek na maso nevedeme, dělám to normálně v robotu sekacíma nožema), tak si u řezníka řeknu, že potřebuju to a to maso na mletí a oni mi většinou něco doporučí ;) A jak píše Hannah - to trošku tučnější je rozhodně lepší!! :D
Uživatelský avatar
Gandelion
Howgh
Howgh
 
5231 příspěvků
31. říjen 2006
Švábovice :-D
Příspěvekod -hannah- » pondělí 23. červenec 2007, 13:32
Gandelion, takže Globusu se dá věřit? My taky nakupujem tam a maso tam mají ukázkový, ale přece jen - do mletýho nevidíš ... :-?
Uživatelský avatar
-hannah-
Howgh
Howgh
 
5359 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Vladkaaa » pondělí 23. červenec 2007, 16:05
Já tučný maso vůbec nemusím, takže sekám v robotu co mám, kuřecí, vepřový, ale převážně libový. Mně to kupovaný přijde děsně tučný (i když zkoumám % tuku a vybírám málo) a stejně se mi to nechce dávat malé, takže 2r nekupuju.
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Vladkaaa
Treperenda
Treperenda
 
1136 příspěvků
21. září 2006
Plzeň
Příspěvekod Gandelion » pondělí 23. červenec 2007, 17:51
-hannah- píše:Gandelion, takže Globusu se dá věřit? My taky nakupujem tam a maso tam mají ukázkový, ale přece jen - do mletýho nevidíš ... :-?


No, na "blbý" maso můžeš narazit všude, ale podle toho, co švagrovka říkala, v Globusu mají tak veliký obrat masa, že se jim ani nestačí zkazit ;) Sice nemám iluze o kvalitě toho mletýho masa (vždycky jde o to prodat vše do posledního zbytku), ale rozhodně se nebojím, že by tam to maso bylo špatný nebo zkažený, vím, že když si koupím mleté vepřové, bude tam fakt vepřové a ne bůhvíco!!!
Teda - jde o Globus na Zličíně! Samozřejmě nevím, jaké praktiky mají jinde!!!
Uživatelský avatar
Gandelion
Howgh
Howgh
 
5231 příspěvků
31. říjen 2006
Švábovice :-D
Příspěvekod Bublina » pondělí 23. červenec 2007, 19:40
Ahoj,

já se taky přidávám s chválou masa v Globusu (tentokrát Černý Most ;)). Na doporučení známého, který se dřív léta živil jako řezník a maso jinde nekupuje. Dala jsem tedy na radu odborníka :).

B.
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Hanele » pondělí 23. červenec 2007, 21:05
meleme hlavně když máme hovězí maso které je moc šlachovité, ale je dobřé k tomu přidat kousek vepřového masnějšího.. samotné hovězí je dost suché, ale do omáčky na špagety je výborné...

jinak kompromisem obojího je, co dělají v menších masnách - že odkrojky nechávají v misce mezi zbožím a před tebou je namelou na jejich strojku...
je ale potřeba si pak vzít aspoň půl kila
Uživatelský avatar
Hanele
Drbna
Drbna
 
4404 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Martanka » úterý 24. červenec 2007, 08:49
Já si melu maso sama, spíš libový, dobrý je krůtí stehnení plátek s prsem dohromady.

U nás to řezník namele co si člověk rekne, ale mne tedy vadí, že to maso není před umletím omyté a umleté ho neumyješ :-(

Maso kupiju převážně u řezníka, vidím z čeho to krájí a vždycky dobře poradí (jsem tam vždycky za děsnpu piku, nakupuju stylem že mi povykládám, co budu vařit a on mi poradí a já do dalšího nýkupu zase zapomenu n co přední a zadní a co na polívku, ni odbočila jsem)
Uživatelský avatar
Martanka
Pískle
 
42 příspěvků
24. září 2006
Příspěvekod Yvča » pondělí 30. červenec 2007, 23:14
Taky si maso melu raději doma - jednak nevím co v tom kupovaném je a jednak je na nás moc tučné. Jaký druh to záleží na receptu, třeba na sekanou je dobré 2/3 vepřového, 1/3 hovězího, jinak většinou jen vepřové nebo krůtí, kuřecí používám jen na smažené bochánky se sýrem. A ochucení podle toho co vaříš, většinou podle receptu, do leča bych už nepřidávala nic.
Uživatelský avatar
Yvča
Klevetnice
Klevetnice
 
3048 příspěvků
16. červen 2007

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy