ADV TOP
ADV LEFT

Sekaná *

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Kavi » středa 15. srpen 2007, 06:27
Holky,
hoďte sem nějakej recept na sekačku.
Koupila jsem mletý hovězí.

Díkec Katka
Uživatelský avatar
Kavi
Howgh
Howgh
 
7957 příspěvků
22. září 2006
Brno
Příspěvekod Hanele » středa 15. srpen 2007, 06:49
Kavi - na sekanou se spíš hodí mix hovězího s vepřovým - půl na půl... hovězí je sice chutnější, ale vepřové zato šťavnatější, tak se to dobře doplňuje...
ale teď už máš to hovězí,co? tak je docela dobré ho na chvíli namočit do mléka nebo vody - já bych klidně zkusila i třeba bílé víno...
nasákne to tu vlhkost a bude taky šťavnaté...

jinak já dělám sekanou takto
oloupu dvě cibule, nakráju najemno, jednu nechám syrovou a druhou osmažím s kouskem nakrájeného špeku
obojí přidám k masu, pak majoránku, kmín, sůl, pepř, muškátový oříšek, namočené rohlíky v mléce nebo jen strouhanku, vajíčko.
vytvaruju šišku na vymazaném pekáči a ještě než to dám do trouby, tak to celé poleju dobře rozšlehaným vajíčkem, podleju trošku vodou .
když máš zbytky kůže z toho špeku, tak ji můžeš na pásky nakrát a položit přes tu sekanou..
Obrázek Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Hanele
Drbna
Drbna
 
4404 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Mischiina » středa 15. srpen 2007, 07:01
AHOJ Kavi,

tak jak píše Hanele, na sekanou se hodí spíše mix hovězí+vepřové mleté maso :-)
Já dělám sekanou takto: do mletého masa přidám, dvě vajíčka, majoránku, sůl, pepř, majoránku, strouhanku, cibuli na menší kousicky, a česnek.. a to pak vše oablíme ve strouhance a nez dám péct, tak jeste posypu trochu pálivou paprikou, .. tak stejne delam i karbenátky, ale ty akorat zvlášt obaluji jeste predtim trochu i ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
Zrovna jsem dělala večer kuřecí křidýlka plněná sekanou..

Ta hodne zdaru při dělání sekané.. Nic na tom vcelku není, hlavně aby byla dostatečně dochucená, dosolená, aby nebyla jalová :-)
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Mischiina
Drbna
Drbna
 
4296 příspěvků
23. září 2006
Brno, na BC srpen 2006, Brňandy
Příspěvekod Hanele » středa 15. srpen 2007, 07:08
já věděla, že jsem na něco zapomněla - česnek :hura: :hura:
Obrázek Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Hanele
Drbna
Drbna
 
4404 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Kavi » středa 15. srpen 2007, 07:13
Holky,dík ;)

Sekanou peču,ale dlouho jsem ji nedělala,tak abych na něco nezapomněla.
Jinak taky dávám mix hovězího a vepřovýho,ale chci to dát i Šimonovi,tak jsem tam nechtěla cpát nějakej bůček....

Ještě jednou dík 8-)
Uživatelský avatar
Kavi
Howgh
Howgh
 
7957 příspěvků
22. září 2006
Brno
Příspěvekod Siloenka » středa 15. srpen 2007, 07:50
Kavi,tak nedělej sekanou, udělej haši. Moje mamka dělala haši výhradně z hovězího. Na oleji osmahneš cibulku,pak tam přidáš to hovězí,chvíli osmahneš,potom podusíš. Nevím jak dlouho,ale kolem hodiny určitě.Když to je, zamícháš vajíčko a je to ;) Samozřejmě dochutíš solí, možná i nějaké bylinky. podáváš s vařeným bramborem :D
Siloenka
Diskutérka
Diskutérka
 
2347 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Ro » středa 15. srpen 2007, 08:31
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam ... pe%E8en%EC

Nechci remcat, ale občas se oplatí použít třeba vyhledávač
Uživatelský avatar
Ro
Drbna
Drbna
 
4685 příspěvků
18. září 2006
Příspěvekod Hanele » středa 15. srpen 2007, 08:32
jestli to máš i pro prcka, tak mám jeden univerzální recept na mleté maso...
vybereš si, kterou zeleninu a ingredience máš nebo chceš.. z každého řádku si vyber něco :) nebo klidně všechno ;) píšu různé varianty - i pro dospělé...

:idea: lžička oleje, kousek hery, sádla (když je mleté maso míchané s vepřovým tak většinou ani není potřeba, na teflonce se maso vypeče i bez tuku)
:idea: mleté maso, jemný párek, klobáska, nakrájený zbytek salámu nebo šunky, slanina, hříbky
:idea: cibule, porek, paprika, prostě zelenina, co se musí osmažit

:idea: mrkev, petržel, celer - tvrdší zelenina, co se musí dýl dusit -
:idea: rajčata - klidně z plechovky, nastrouhaná vydlabaná cuketa (doporučuju - krásně to zahustí) špenát, brokolice,



pak osolit, přidat provensálské koření,koření na mleté maso, na špagety - to je jedno - nebo bylinky - tymián, rozmarýn, šalvěj - cokoli, pro větší děti i česnek

no a nechat chvilku dusit a pak buďto nechat tak, nebo zahustit tmavou jíškou a trošku podlít vínem, přidat rajčatový protlak
nebo když tam nedáš protlak ani rajčata tak můžeš zahustit bílou jíškou a zalít mlékem, přidat dva trojúhelníčky taveného sýra...

použít podle chuti, - omáčka na špagety, k bramborám, když to uděláš více husté, tak to můžeš použít i na topinky
kreativitě se meze nekladou....
;) ;) ;)
Obrázek Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Hanele
Drbna
Drbna
 
4404 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Kavi » středa 15. srpen 2007, 10:10
Ro,soráč,koukala jsem jen do Hlavní masové pokrmy....

Jinak všem díky,nakonec to je sekačka a je výborná.
Uživatelský avatar
Kavi
Howgh
Howgh
 
7957 příspěvků
22. září 2006
Brno

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy