ADV TOP
ADV LEFT

HOVĚZÍ NA HOUBÁCH *

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Sipkova » neděle 16. září 2007, 19:02
Ahoj prosím o osvědčený recept, kuchařky svoje jsem půjčila a chci se blýsknout před návštěvou, zachraňte me prosím ;)
Našla jsem tu jen Na kyselo ale to se tomu obyč vůbec nepodobá...
Uživatelský avatar
Sipkova
Prostě Konev :-)
Prostě Konev :-)
 
7550 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Efča » neděle 16. září 2007, 19:35
No já budu maso na houbách dělat asi takhle... na másle (nebo na oleji) udělám cibulku, na to dám maso, trochu osmahnu, dám na to houby (asi tak 5 hrstí nakrájených na větší kusy), zaliju vodou, vařím až je maso měkké... pak přidám ještě jeden bujón, zahusím, ochutím. Je to rychlovka.
Vydražte si některou z našich BusyBags sad. Podpoříte některý z projektů Zrnek, nebo jeho provoz.
Uživatelský avatar
Efča
Howgh
Howgh
 
9317 příspěvků
13. listopad 2006
Příspěvekod Míša » neděle 16. září 2007, 19:35
Hovězí na houbách *

Dělám ouplně nenáročně -
na trošince oleje opeču na kostičky slaninu, přihodím na drobno cibulku a když cibulka začne zlátnout, tak přidám plátky masa (naklepaný, opepřený, osolený) a opeču z obou stran, pak přileju vodu a dusím až je skorem hotové. Tak 20 minut před koncem přihodím houby (pokud to dělám v papiňáku, tak to jde rychlejc) a přidám kousínek máslíčka a trochu zahustím moukou rozdělanou ve vodě, provařím, dosolím, dopepřím.

Tu slaninu dávám jen někdy, my to tak máme rádi, ale být nemusí.
Jitka
ObrázekObrázek
Míša
Howgh
Howgh
 
17468 příspěvků
14. březen 2007
Praha 4 - Záběhlice
Příspěvekod Sipkova » neděle 16. září 2007, 19:50
Miso a sla by i anglicka?? Me prave v omackach vadi pachut te obycejne ale zase k nekterym jidlum se ta angl. fakt nehodi...
Uživatelský avatar
Sipkova
Prostě Konev :-)
Prostě Konev :-)
 
7550 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Míša » neděle 16. září 2007, 19:54
Jitulli82 píše:Miso a sla by i anglicka?? Me prave v omackach vadi pachut te obycejne ale zase k nekterym jidlum se ta angl. fakt nehodi...

no asi jo, voní to po to uzení, ale pokud ji nemáte rádi, tak tam být nemusí :) stačí jen olej a masíčko :)

Ale to máslo na konec to zkus, to fakt hodně zjemní.
Jitka
ObrázekObrázek
Míša
Howgh
Howgh
 
17468 příspěvků
14. březen 2007
Praha 4 - Záběhlice
Příspěvekod Wingec » neděle 16. září 2007, 20:50
já k těm houbám přidávám drcenej kmín, bobkový list a nakonec zjemním 2 lžícema pomazánkového másla, někdy i trochou hořčice
nedávám naopak vůbec slaninu ;)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Wingec
Howgh
Howgh
 
9774 příspěvků
27. září 2006
Brno
Příspěvekod Monikab. » neděle 16. září 2007, 21:09
Já dám cibulku, do zlatova, na ní naklepané, osolené, opepřené plátky masa. Z obou stran rychle osmažím, tak 2-3minutky, pak podleju vroucí vodou (z rychlovarné konvice), přidám houby (máme rádi hodně, takže nešetřím), trochu kmínu, podravky, sl.papriky a dusím do měkka. Nakonec zahustím jíškou (kupuju sypanou, už jsem líná dělat svojí :oops: ), dokořením dle chuti a pak ještě zaleju kelímkem smetany. Je to excelentní. Je lepší dát tu smetanu až úúúplně nakonec, aby se nezdrcla, omáčka by už neměla vařit, když se tam smetana leje.

Jo a ještě mám jeden typ: dělám to i z krkovičky a je to vynikající, rychlejší a maso je vždy měkké (což u hovězího bohužel není pravidlem)
Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
Monikab.
Diskutérka
Diskutérka
 
2144 příspěvků
01. říjen 2006
Praha 9
Příspěvekod Zelvicka » pondělí 17. září 2007, 17:36
dělám taky tak,ale bez hub,kostičky děláme s houbama.někdy s e smetanou někdy bez
Uživatelský avatar
Zelvicka
Kavárenská povalečka :-)
 
23568 příspěvků
06. srpen 2007
Příspěvekod Oakie » sobota 13. březen 2010, 15:42
Obrázek

Masíčko + omáčka + dlouhozrnná rýže v pytlíku od strýčka Bena je obrovsky oblíbená kombinace našich kluků. Když se hovězí plátky uvaří tak, že se maso dá dělit samotnou vidličkou, nemá to chybu :).
Pro masové analfabety, jako třeba mě, je nákup hovězích plátků v pohodě, tam se člověk nemůže splést :).

1. Pokud budeme používat sušené houby, zalijeme je v předstihu vařící vodou a necháme odležet. Pozor, některé zákeřné babičky přidávají do sklenice k sušeným houbám pár kuliček pepře - doporučuji vyndat! Někdy máme v mrazáku houby vydušené "do tuku" - také jdou použít, stejně jako plechovkové žampiony.

Obrázek

2. V hrnci kde se bude omáčka vařit osmahneme 2 cibule na troše oleje hezky do hněda (spoluvytváří barvu omáčky), po vypnutí plotny rozmíchat 1-2 lžičky mleté papriky a zalít kouskem horké vody - zchladit rozpálený tuk, aby se paprika nespálila a nezhořkla.

Hovězí plátky osolíme a lehce opepříme a na pánvi necháme jen chvilku zprudka po obou stranách zatáhnout. Zatáhnuté plátky skládáme do hrnce na osmahnutou cibulku, na každou vrstvu klademe houby a trochu bylinkové soli. Veškerý výpek z pánve samozřejmě do hrnce k masu! Když je všechno maso a houby v hrnci, zalijeme vařící vodou tak, aby vrchní plátky byly akorát těsně ponořené.

Následuje vaření - rychlejší je to samozřejmě v papiňáku. Po tom co nám ale papinův hrnec 2x upravil stropní malbu v kuchyni si myslím, že pomalé vaření prospívá jemnější chuti omáčky ;). V papiňáku jsem vaříval asi 1/2 h, normálně vařím asi 1,5 h. Měřítko uvaření mám takové, že plátky masa musí jít dělit pomocí dvou vidliček.

ObrázekObrázekObrázek

3. Po dostatečném vaření plátky masa vyndávám ven, aby se dala dodělat omáčka - dosolit, doředit vařící vodou nebo dohustit jíškou / chlebem nebo čím jste zvyklí. Já obvykle jen solím a ředím, řídká omáčka nám vyhovuje.

Obrázek

4. No a nakonec naplnit krabičky a šup s tím do mrazáku :).

Obrázek
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy