ADV TOP
ADV LEFT

Pečené koleno *

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Yvča » sobota 29. září 2007, 13:24
Prosím, jak upéct vepřové koleno - stačí jen s kmínem nebo dáváte i nějaké koření? Díky moc.
Uživatelský avatar
Yvča
Klevetnice
Klevetnice
 
3048 příspěvků
16. červen 2007
Příspěvekod Simule » sobota 29. září 2007, 13:52
My ho vždy nejdříme povaříme, ale né úplně doměkka a poté grilujeme v troubě. Má pak super kůrčičku. Koření ani nedáváme, jen sůl.
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Simule
Pískle
 
52 příspěvků
27. červen 2007
Příspěvekod Veera » sobota 29. září 2007, 13:55
Asi nějaký čas vepřových kolen, zrovna v týdnu byla diskuse na Livingu:
http://forum.living.cz/read.php?151,2155443
Ale dala bych si.
Uživatelský avatar
Veera
Diskutérka
Diskutérka
 
2831 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Popilio » sobota 29. září 2007, 15:46
Pořádně prosolit, klidně nechat přes noc, posypat cibulí, kmínem a česnekem a je to mňamka, dala bych si :-)
Uživatelský avatar
Popilio
Diskutérka
Diskutérka
 
2534 příspěvků
30. září 2006
Příspěvekod Katkab » sobota 29. září 2007, 16:37
Já koleno vykostím a peču to v remosce. Posolím, hooodně počesnekuju a třeba i cibulku na plátky, jak kdy. Když je to koleno vykoštěný, nepeče se tak dlouho a je to taky moc dobrý.
ale dřív jsem ho taky, nechala povařit a pak pekla třeba tu hodinu. Mňam, mňam, dala bych si
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Katkab
Klábosilka
Klábosilka
 
573 příspěvků
21. září 2006
Brno
Příspěvekod Bublina » sobota 29. září 2007, 16:39
Já trochu povařím, okořením Kotányi Vepřová pečeně nebo Steaky a pečeně, podliju vodou, podsypu plátky česneku a peču. Polévám výpekem.

B.
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Evelion » sobota 29. září 2007, 16:46
Já ho povařím, pak nařežu, do těch zářezů vložím bobkový list ... peču chvíli přikryté a pak na kůrčičku chvíli griluju.
Jinak koření jak ostatní ;)
Evča + Matyáš (11,5let)
Uživatelský avatar
Evelion
Klevetnice
Klevetnice
 
3035 příspěvků
21. září 2006
Příbram
Příspěvekod Nina » sobota 29. září 2007, 17:03
já povařím,
potom do něj vetřu sůl, pepř, česnek, gril koření a kmín
a peču a peču :-*
Uživatelský avatar
Nina
Howgh
Howgh
 
9788 příspěvků
24. září 2006
s hlavou v oblacích :-)
Příspěvekod Yvča » sobota 29. září 2007, 19:41
Díky všem za rady, mám ho vcelku i s kostí takže do hrnce se nevejde a vykosťovat se mi nechce :oops: . Takže zkusím péct a péct :) a hodně podlívat.
Uživatelský avatar
Yvča
Klevetnice
Klevetnice
 
3048 příspěvků
16. červen 2007
Příspěvekod Nina » sobota 29. září 2007, 19:42
Yvča píše:Díky všem za rady, mám ho vcelku i s kostí takže do hrnce se nevejde a vykosťovat se mi nechce :oops: . Takže zkusím péct a péct :) a hodně podlívat.


to nebude dobrýý, bude gumové :(
fakt nemáš nějakej velkej kastrol?? si půjčo od sousedky odnaproti ;)
Uživatelský avatar
Nina
Howgh
Howgh
 
9788 příspěvků
24. září 2006
s hlavou v oblacích :-)
Příspěvekod Naja » sobota 29. září 2007, 22:04
Já ho nevařím, den předem ho naložím (sůl, kmín, nové koření, paprika, bazalka, oregano, česnek), peču zhruba 3 hodiny... poslední půlhodinku odkrytý, aby byla kůrčička. Mňamky, mlasky... s čerstvým chlebíkem.
Uživatelský avatar
Naja
Howgh
Howgh
 
6102 příspěvků
28. říjen 2006
Praha
Příspěvekod Bublina » sobota 29. září 2007, 22:07
Nina píše:
Yvča píše:Díky všem za rady, mám ho vcelku i s kostí takže do hrnce se nevejde a vykosťovat se mi nechce :oops: . Takže zkusím péct a péct :) a hodně podlívat.


to nebude dobrýý, bude gumové :(
fakt nemáš nějakej velkej kastrol?? si půjčo od sousedky odnaproti ;)


Nebude, jen se bude déle péct - doporučuju aspoň 3 hoďky tak na 170°C a pak (až bude měkké), přitopit a udělat kůrčičku.

B.
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Nina » neděle 30. září 2007, 10:18
holky fakt? Já to jednou pekla skoro 4hodiny a bylo to jak podrážka :( asi to bylo echt staré prase, nebo nevím :(
Uživatelský avatar
Nina
Howgh
Howgh
 
9788 příspěvků
24. září 2006
s hlavou v oblacích :-)
Příspěvekod Ela » středa 03. listopad 2010, 12:33
Ahoj, já teď dělala podle receptu v Kuchařsé pohotovosti a "musím" se podělit o recept. ;)

700 ml hovězího vývaru
1 černé pivo
1 palička česneku
2 cibule
2 lžíce cukru krystal
4 lžíce sójovky
6 lžic grilovacího koření
2 lžíce mleté papriky
1 pepře
1 lžička kari
5 bobkových listů
mleté chilli podle chuti
sůl
4 kolena
100 slunečnicového oleje

Vývar a pivo nalejeme do hrnce, přidáme česnek a cibuli a pak zbytek surovin. Zamícháme a asi 3 minuty povaříme. Po zchladnutí propícháme kolena ostrým nožem a necháme v nálevu oopočívat v chladu tak den-dva.

Pak vaříme v marinádě asi 3 hodiny a další minimálně půlhodinu dopečeme v troubě na 190 stupňů. Před pečením natřeme olejem rozmíchaným se zbytkem papriky.

Obrázek
Uživatelský avatar
Ela
Howgh
Howgh
 
9044 příspěvků
24. listopad 2006
Příspěvekod Amazonka01 » středa 03. listopad 2010, 12:39
Ela píše:Ahoj, já teď dělala podle receptu v Kuchařsé pohotovosti


Potvrzuju :), dělala jsem ho taky hned po pořadu (dostala jsem na něj děsnou chuť), a fakt úžasný :erik:
Uživatelský avatar
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod
Moderátor - Přirozený porod
 
18926 příspěvků
22. září 2006
Kérkonoše :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy