ADV TOP
ADV LEFT


Karbenátky bez strouhanky?

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Nanka » čtvrtek 11. říjen 2007, 17:44
Chtěla bych vyrobit karbenátky, ještě jsem je nikdy nedělala, plánuju to takhle:

* mletý maso
* cibule
* vajíčko
* pepř
* sůl
* nějaké zelené koření (možná i mořskou řasu do toho dám)

Bude to takhle stačit? Nerozpadne se to? Můžu ty karboše obalit v hladké mouce? Bude to k jídlu?

Ještě mám ve spíži bio zeleninové karbenátky Alnatury, obsahuje to přes 50% špaldy, možná to obalím v tom..

Nanka
[img]http://lbyf.lilypie.com/Wnjcp2.png[/img]

[img]http://lb4f.lilypie.com/RUsep2.png[/img]

[img]http://lb1f.lilypie.com/3BvPp2.png[/img]

Matějův kompliment: "Ty jsi taková pekná - jako muflon."
Uživatelský avatar
Nanka
Krafařka
Krafařka
 
824 příspěvků
25. září 2006
Příspěvekod Iwa » čtvrtek 11. říjen 2007, 17:57
Ještě dávám česnek a majoránku pro ochucení. A namočenou vymačkanou housku, aby držely pohromadě, ale snad to bude držet i bez ní, když je tam vajíčko.
Obaluju jen ve strouhance, v mouce by to myslím taky šlo, čevabčo se v ní obaluje.....
Mamka dělá z tohoto mletýho masa kuličky, nechá je ovařit ve vodě (pár vteřin) a pak je dá dopéct do trouby - k rajský je to ňamka, ale chutnají mi i samotný, nejsou tak mastný jako smažený.

Slintám.

Iwa
Obrázek

Obrázek
Iwa
Klábosilka
Klábosilka
 
541 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Hanele » čtvrtek 11. říjen 2007, 18:19
dala bych tam tu špaldu - nebo jestli máš nějakou krupici, nebo ten rozmočený rohlík... chce to tam prostě dostat trošku mouky, aby se ti dobře dělaly a nerozpadaly.... nebo to jde i bez toho - nejsem z těch, co by doma měly pokaždé strouhanku /řízky nedělám/ ale pak musíš udělat karbanátky úplně malinkaté - spíš jako kuličky z ikea (tzn tak 2,5 - 3 cm v průměru), obalené v nějaké mouce - navíc je nemusíš tak dlouho a ve velkém množství tuku smažit, jsou rychlé a maso je v celém karbanátku dobře šťavnaté....
Obrázek Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Hanele
Drbna
Drbna
 
4349 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Hanele » čtvrtek 11. říjen 2007, 18:19
a česnek a majoránku dávám taky - a hoooooooooooooooooooooooooodně!!!!!!!!
nebo zase - to máš asi ty na mysli mooooc petrželky - ale opravdu skoro stejné množství jako masa :)
anebo místo toho na kostičky nakrájenou papriku nebo pórek
jo a mamka ještě tu cibuli dovnitř vždycky trošku osmahne.....ale mě se s tím nikdy nechce piplat a navíc mám ráda, když tam je cítit
Obrázek Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Hanele
Drbna
Drbna
 
4349 příspěvků
01. říjen 2006
Příspěvekod Misenka » čtvrtek 11. říjen 2007, 18:27
ahojky

tak já dovnitř strouhanku nedávám, ani housku ani neobaluji v hladké mouce, jen maso, vajíčko, cibule, česnek, slunečnicové semínka (jsou tam vynikající) spoustu koření, mám hmotu, namočím ruce do vody a dělám placky a hned smažím a je to ňamka. tak hurá na to ;)
Obrázek Obrázek
Misenka
Kecka
Kecka
 
1523 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Theo » čtvrtek 11. říjen 2007, 19:09
Já mám tip na naprostou lahůdku, ale nesmíme tomu doma říkat karbenátky :-)

Fór je v tom, že je to ze zadního hovězího, které je výborné, ale někomu je líto ho pomlít.

Namele se zadní hovězí rovnou s cibulí, osolí, opepří. Nic víc.

Vytvaruješ "karbenátky" a dáváš na pánev. Je to šťavnaté a naprosto výborné, v létě si to děláme na grilu.

Theo
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
Theo
Kecka
Kecka
 
1569 příspěvků
21. září 2006
Praha 9
Příspěvekod Lila » čtvrtek 11. říjen 2007, 19:43
Karbanátky dle mé ma´darské maminky, velmi voňavé a chutné, chlapi si moc pochvalují:

1/2kg hovězího a 1/2kg vepřového masa
palička česneku!
2 rohlíky rozmočené v mléce (asi 2dcl)
2 vajíčka
mletá červená paprika
sůl
pepř


Rohlíky namočím v mléce a umelu v mixéru, pomelu maso, a smíchám se vším ostatním.

pokud dělám karbanátky, tak ty obalím ve strouhance, když sekanou, tak tu potřu bílkem z vajec (získá dobrou kůrčičku(.
Peču sekanou bez přikrytí, na plechu s vodou, asi 2 cm, ta se odpaří, občas dolévám, a když je to hotové, voda je pryč.

Lila
Lila + Jája 08/00 a Pája 10/04
Uživatelský avatar
Lila
Metříkový guru :-)
 
1023 příspěvků
21. září 2006
Příspěvekod Nanka » čtvrtek 11. říjen 2007, 19:47
Díky za rady. Už jsme po večeři. Jako švédské kuličky - home made - to bylo i původně myšleno, měli jsme i tu omáčku (mimochodem, je plná éček). Vzhledem k tomu, že kuličky i karboše se liší jen velikostí a mně šlo o tu hmotu, ptala jsem se na ty větší útvary, protože to každý ví, o čem je řeč.

Na první pokus to nedopadlo nejhůř, ale příště to bude lepší. 1) Prášek na omáčku se mi nerozpouštěl, a než jsem to rozmixovala, chytly se mi trochu kuličky. :-? 2) Kvůli 100ml se mi nechtělo rozdělávat půllitrovou smetanu (zítra ráno odjíždíme pryč), tak jsem tam dala mlíko, a ještě o něco víc, takže omáčka byla teklavá. Ale jinak dobrý.

Nanka
[img]http://lbyf.lilypie.com/Wnjcp2.png[/img]

[img]http://lb4f.lilypie.com/RUsep2.png[/img]

[img]http://lb1f.lilypie.com/3BvPp2.png[/img]

Matějův kompliment: "Ty jsi taková pekná - jako muflon."
Uživatelský avatar
Nanka
Krafařka
Krafařka
 
824 příspěvků
25. září 2006
Příspěvekod Mysak » pátek 12. říjen 2007, 03:10
Davam misto strouhanky vzdycky ovesne vlocky a je to vyborne!!!!
Misa
Uživatelský avatar
Mysak
Pískle
 
40 příspěvků
27. únor 2007
Příspěvekod Ulrika » pátek 12. říjen 2007, 07:43
Nanko,

pokud Tě to ještě zajímá, můžu sem dát recept na kuličky vč omáčky od mé švédské kamarádky. Docela často je děláme. Ale chutnají trochu jinak než ty v IKEA. Navíc i ve Švédsku to dělá každá rodina jinak, asi jako u nás bramborový salát. Nicméně u nás to má úspěch i u návštěv.

Ulrika
Uživatelský avatar
Ulrika
Krafařka
Krafařka
 
631 příspěvků
08. říjen 2006
Příspěvekod Anyzka » pátek 12. říjen 2007, 08:46
Sice nejsem Nanka :D , Ale Ulriko, prosím hoď sem ten recept! Mńam, mňam.., už se těším (oblzujícísesmajlík ;) (.
Díky, Anýzka
Uživatelský avatar
Anyzka
Krafařka
Krafařka
 
691 příspěvků
07. říjen 2006
Příspěvekod Pett » úterý 02. září 2008, 14:50
Holky ja davama do mleteho masa a to uplne do vseho,kulicky,sasliky nebo sekana kukuricnou polentu misto mouky nebo strouhanky a fakt doporuciji je to takove stavnate a jeste mam odzkousene tam nalit 1-2 dcl vody do toho masa,ona je sekacka potom takova stavnata a nevysusena.
Pecu ji na pecicim papire i sasliky nebo karbenatky nebo kulicky je to jedno,vsechen hnus jde pryc a nemusim drhnout pekace,tos tak,konec okenka
Uživatelský avatar
Pett
Kecka
Kecka
 
1617 příspěvků
25. září 2006
Příspěvekod Oakie » pondělí 01. únor 2010, 11:03
Obrázek
Obrázek

Děláme z mletého univerzální hmotu stejnou pro karbanátky i sekanou. Na 1kg mletého (mix vepřového a hovězího) dáváme 3 vajíčka, trochu soli, hooodně majoránky, česneku podle chuti.

Obrázek

Do mrazáku dáváme sekanou již upečenou a karbanátky syrové - čerstvě vyndané z mrazáku stačí dát na 2x 8 min na pánev (pomalu) a jsou jak z čerstvého. Pokud je ve školce k obědu něco "úžasného" a doma nic navařeného, je to výborná flexibilní rychlovka ...

Obrázek

Pozn. jednou mi manželka dávala číst rádoby vtipný (feministický) článek jak muž doma dělal sekanou podle partnerčina návodu s nevalným úspěchem. Rekonstrukcí po čase partnerka objevila problém - muž nesundával papír pod mletým, v návodu totiž nebyla tato informace! Chyba byla samozřejmě v návodu! Takže sundávat papír! :D

Obrázek
Naposledy upravil Oakie dne 29. říjen 2010, 12:10, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka
 
169 příspěvků
13. prosinec 2009
Příspěvekod Katerina » pondělí 01. únor 2010, 11:18
Ahoj.
Já dávám ovesné vločky - klidně tak polovinu množství masa. Ale je lepší, pokud je maso směs vepřového a hovězího, jenom z hovězího je to pak suchý.
A taky dávám zázvor a rozmarýn - moc dobrý.
V létě na grilování ustříhnu větvičky rozmarýnu, částečně odrhnu a maso obalím okolo větvičky - vypadá to trochu jako špízy, je to hezký a chutná to skvěle.
Směs už v ničem neobaluju (mouka, strouhanka), rovnou smažím.

Katka
zahradní a krajinná tvorba - www.greencat.cz
Uživatelský avatar
Katerina
Klábosilka
Klábosilka
 
491 příspěvků
29. listopad 2006
Praha západ
Příspěvekod Sonja » pondělí 01. únor 2010, 14:08
Ahoj,

drží i bez strouhanky, též nedávám. Peču je v troubě nasucho, oni si trochu tuku pustí a pak podlévám vodou, žádný zbytečný tuk navíc ;)
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Sonja
Žvatlalka
Žvatlalka
 
187 příspěvků
28. září 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy