ADV TOP
ADV LEFT

Vinná klobása pečená ve šlehačce **

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Bublina » sobota 22. prosinec 2007, 17:40
Ingredience:
cca 1 kg vinné klobásy
1 šlehačka
2 dcl červeného vína

Do pekáčku stočíme klobásu pěkně "do šneka", zalijeme celou šlehačkou.
Obrázek
Pečeme odkryté na 150°C, dokud klobása nezrůžoví a šlehačka se nevypeče na tuk (+/- 60 min.). Pak přelijeme 2 dcl červeného vína, zvýšíme teplotu na 180°C a cca 15 minut dopečeme.
Obrázek
Obrázek

Podáváme s bramborovou nebo nastavovanou kaší.

Nastavovaná kaše: klasickým způsobem připravíme bramborovou kaši, kterou "nastavíme" hrstí vařených krup, okořeníme česnekem utřeným se solí a majoránkou.
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Diny » sobota 22. prosinec 2007, 17:43
Bublino,

za tenhle recept děkuju, já o něm hodně slyšela, někde je to prý snad i štědrovečerní menu - já totiž vinnou klobásku miluju, ale fakt jsem si jí nedovedla představit s tou šlehačkou:)

Určitě vyzkouším!!!:)

Diny
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Ivca79 » sobota 22. prosinec 2007, 17:47
jééé vinná klobása byla zrovna denska k obědu, ale normálně, na pánvičce
Uživatelský avatar
Ivca79
Kavárenská povalečka :-)
 
21487 příspěvků
05. prosinec 2006
Příspěvekod Norreen » sobota 22. prosinec 2007, 17:47
tak takhle vypadá úžasně, to budu muset vyzkoušet. Já ji dělám jen klasicky na pánvi. A právě s nastavovanou kaší.
Jinak u nás na štědrý večer je právě salát - ryba nebo řízek a klobáska, ta nesmí chybět, tak zkusím tuhle úpravu
Uživatelský avatar
Norreen
Diskutérka
Diskutérka
 
2453 příspěvků
13. prosinec 2007
Mělník
Příspěvekod Bublina » sobota 22. prosinec 2007, 18:48
Holky, já to dneska zkusila poprvé a všichni se olizovali :), s tou jen tak na pánvi se to nedá srovnat... Asi jí prospívá i to dlouhé pečení, navíc vůbec nevyschne a zůstane pěkně naducaná :).

Iva
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod -eva- » středa 09. leden 2008, 17:22
Ahoj,
tak jsem to dnes uvařila, teda vlastně upekla. Nejdřív se mi to zdálo divný, vypadalo to jinak než na obrázku, plavalo to v "divný vodě", ale pak jsem to ochutnala a MŇÁÁM to je dobrota :D :D :D a ta "divná voda", je supr omáčka. Takže díky moc za recept. :hura: :hura: :hura: Eva
Uživatelský avatar
-eva-
Krafařka
Krafařka
 
947 příspěvků
02. říjen 2006
Praha Modřany
Příspěvekod Cebinka » čtvrtek 10. leden 2008, 16:11
BUBLI - ta finální fotka vypadá fakt líbivě a postup taky celkem jednoduchý. Díky za recept ;)
Uživatelský avatar
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka
 
2520 příspěvků
19. září 2007
Příspěvekod Diny » neděle 29. březen 2009, 13:00
Ivo,

tak jsem dneska konečně vyzkoušela a mooc dobrý!!! Neměli jsme víno, tak jsem upekla klobásku na smetaně a pak jsem k ní přidala osmaženou cibulku s fenyklem. No nemělo to chybu:)

Přikládám fotku a děkuju moc za recept:)

Obrázek
Uživatelský avatar
Diny
Howgh
Howgh
 
6812 příspěvků
20. září 2006
Příspěvekod Bublina » neděle 29. březen 2009, 21:42
Diny,

jsem ráda, že chutnalo :). My jsme ji měli taky, nechtělo se mi načínat víno, tak byla jenom ve šlehačce a naprosto výborná.

Iva
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha
Příspěvekod Vochemerle » pátek 10. duben 2009, 07:50
DNESKA JE NA PROGRAMU, ALE TAKY JEN VE ŠLEHAČCE, ČERVENÉ U NÁS NIKDO NEPIJE.
Uživatelský avatar
Vochemerle
Klevetnice
Klevetnice
 
3612 příspěvků
18. prosinec 2006
soutok Labe a Orlice
Příspěvekod Anni » pátek 10. duben 2009, 14:30
Já jsem ji dělal v pondělí. A protože jsem se nemohla rozhodnout, který z receptů mám zkusit, tak jsem ji nakonec pekla ve šlehačce a ke konci ji polila brusinkama se soj. omáčkou a byla naprosto luxusní :hura:

Anni
Uživatelský avatar
Anni
Howgh
Howgh
 
5315 příspěvků
21. září 2006
Šenov
Příspěvekod Pavelka » čtvrtek 07. květen 2009, 19:38
Vyzkoušela jsem a musím říct, že je to fakt dobrota.
Uživatelský avatar
Pavelka
Kecka
Kecka
 
1923 příspěvků
20. říjen 2006
Příspěvekod Simies » sobota 17. říjen 2009, 16:46
Děkuju za recept! Dělala jsem ji už několikrát a už jinak připravenou klobásu nechci! Kvůli dětem to dělám bez vína, jen se šlehačkou a s brusinkama jako Anni. Všem to moc chutná, mňam!
Adam (01/01), Patrik (03/05) a Kristina (07/07)

můj blog
Uživatelský avatar
Simies
Žvatlalka
Žvatlalka
 
275 příspěvků
09. listopad 2006
České Budějovice
Příspěvekod Martina80 » sobota 17. říjen 2009, 18:21
Tak jsem si poslintala klávesnici, ještě kde tady na Moravě sehnat vinnou klobásu tady to snad vůbec neznaj :roll:
To samý s kvasem na kyselo :grr:
Martina80
Howgh
Howgh
 
9533 příspěvků
21. září 2006
JM
Příspěvekod Pidibi » čtvrtek 24. prosinec 2009, 17:54
tak tady na morave (koupeno v globusu) jsem to pekl 3h misto jedne :) nechtelo se vypect, ale pak to bylo uuuuzasny
Pan Sýkorka
Uživatelský avatar
Pidibi
Pískle
 
4 příspěvků
26. listopad 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy