ADV TOP
ADV LEFT

Rostbíf *

Moderátor: Trixl

Nástěnka
Editace práv pro nástěnku
Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).
U uživatelského jména není rozlišována velikost znaků.
Administrátoři a moderátoři mají právo pro úpravy vždy.
Tato diskuse je zapadlá, již do ní nikdo nepřispívá. V případě potřeby však lze diskusi oživit zasláním nového příspěvku. Tuto funkci používejte prosíme s rozmyslem, váš problém zde již pravděpodobně byl podrobně prodiskutován.
Příspěvekod Bublina » sobota 22. prosinec 2007, 17:59
1 kg nízkého roštěnce
sůl
pepř
plnotučná hořčice
olej

Maso omyjeme, dobře osolíme, opepříme, pomažeme ze všech stran hořčicí a uložíme do chladu, nejméně na 2 hodiny.

Na pánvi rozpálíme olej, maso zprudka ze všech stran opečeme.

Troubu rozpálíme na 225°C, maso vložíme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme odkryté cca 30 minut (podle toho, jak má být uvnitř růžové), přeléváme šťávou nebo vývarem. Po vyjmutí z trouby zabalíme rostbíf do alobalu a necháme min. 30 minut "dojít" v pokojové teplotě, pokud ho chceme konzumovat teplý.

My upřednostňujeme konzumaci za studena (v alobalu necháme v lednici několik hodin), krájíme na velmi tenké plátky a servírujeme s česnekovými topinkami a tatarkou. Použít lze téměř jakékoli omáčky, maso zamíchat do zeleninového salátu, obložit chlebíčky atd.

Obrázek
(foto zapůjčeno z www.labuznik.com)
Uživatelský avatar
Bublina
Diskutérka
Diskutérka
 
2518 příspěvků
21. září 2006
Praha

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Poslední diskuze
    Poslední příspěvky
      Poslední komentáře
        © 2009 - 2013 Baby-Cafe.cz, všechna práva vyhrazena.

        Partnerské odkazy