sůl
pepř
plnotučná hořčice
olej
Maso omyjeme, dobře osolíme, opepříme, pomažeme ze všech stran hořčicí a uložíme do chladu, nejméně na 2 hodiny.
Na pánvi rozpálíme olej, maso zprudka ze všech stran opečeme.
Troubu rozpálíme na 225°C, maso vložíme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme odkryté cca 30 minut (podle toho, jak má být uvnitř růžové), přeléváme šťávou nebo vývarem. Po vyjmutí z trouby zabalíme rostbíf do alobalu a necháme min. 30 minut "dojít" v pokojové teplotě, pokud ho chceme konzumovat teplý.
My upřednostňujeme konzumaci za studena (v alobalu necháme v lednici několik hodin), krájíme na velmi tenké plátky a servírujeme s česnekovými topinkami a tatarkou. Použít lze téměř jakékoli omáčky, maso zamíchat do zeleninového salátu, obložit chlebíčky atd.

(foto zapůjčeno z www.labuznik.com)